Fant en artikkel i Aftenposten hvor de skriver om at du bør spise fet ost og drikke helmelk hvis du vil bli slank. De som bruker slik mat, legger nemlig mindre på seg enn folk som holder seg til lettprodukter, mener forskere ifølge Svenska Dagbladet.
Leste det. Det slo meg at forskerne nok likevel styres av sine dogmer, for de tror ikke fettet selv i osten kan være grunnen til at fete oster er slankende. De styrende mytene skal jo ha det til at mettet fett er djevelen selv.
Jeg leste det samme i dag morges. I artikkelen ble det nevnt at det var innholdet av CLA i melkeprodukter som hadde denne effekten. Jeg har alltid fått høre av leger og ernæringsfysiologer at melkefett hører til blant de farlige fettypene som fører til høyt kolesterol.
Noen forskere sier også at CLA tilskudd har liten til ingen effekt og at folk med diabetes bør holde seg unna det fordi CLA tilskudd kan øke blodsukkeret.
Jeg tror det hele kan kokes ned til at fett og karber ikke hører sammen og er en ugunstig kombinasjon. Lavkarbo og fett er en helt annen sak. Fet mat og sikkert fet melk og ost øker metthetsfølelsen og gjør at man føler lengre mett. Jeg har gjennom å lese GI lister fått inntrykk av at helmelk har en lavere GI enn f.eks. skummet melk. Sikkert fordi fetter hindrer rask oppsugning.
Lurer litt på det der om karb og fett passer så dårlig sammen. Mitt inntrykk så langt er at det går dårlig om du har store deler av begge samtidig som du tar lite protein. Med mye protein kan du tillate begge å finnes i kosten i anstendige mengder. Sears oppdeling der det er like mye av alle tre virker fornuftig i forhold til reaksjonen i kroppen min så langt, evt. noe mer fett enn lik fordeling. Men når jeg har byttet ut protein med fett, har jeg hatt tegn tilvektøkning, så jeg prøver å finne en optimal balanse.
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.