Hei, er det noen her som vet om noe bra proteinpulver uten alle disse syntetiske søtningsstoffene? Usøtet er best, men ellers kan jeg vel leve med mindre mengder fruktose, stevia og slikt. Helst pulver der proteinet ikke har blitt varmebehandlet, kjemikaliebehandlet eller på annen måte pådratt seg kreftfremkallende elementer.
ImmunoPro RX
Beste som fins. Ingen tilsetningsstoffer. Så skånsomt behandlet som du får det. Laget av melk fra gressende kuer. :) Koster skjorta og buksa og litt til.
Har fått importert fire bokser fra Better Health International uten problemer tidligere. Tror jeg endte opp med å betale totalt 1600,- kr. Fant ut at det ble litt for dyrt i lengden. Men det er et veldig interessant og bra kosttilskudd.
Takk! Da har jeg nok ikke råd til å holde samme forbruk som jeg har av det litt mindre optimale proteinet jeg bruker nå (EAS Whey), men det er kanskje like bra. Det proteinet der virker mye sunnere.
(Bruker primært proteintilskudd i en frokost som er på Atkins-siden av sone hva forhold angår:
30g proteinpulver
1 liten kopp havregryn
2-3 ss omegaoljer (linfrø, hemp, Udo)
tjukkmjølk til konsistensen er god
)
Det finnes forresten noe som heter North Coast Naturals også. Det er noe i samme gata som ImmunoPro. Jeg vet at Internutrition tok inn dette for en stund siden, men av en eller annen grunn tok de ikke inn myseproteinet, bare hamp or ris og soya.
Jeg har spist en del proteinpulvere før. Aldri mer. Da er det ImmunoPro eller ingenting i så fall.
En spøk? OK. Jeg har lest om eksperimenter der deltagerne måtte spise X antall poteter før de fikk spise noe annet. De gikk ned i vekt, og det var visst fordi energitettheten i poteter er såpass lav.
Protein ... jeg søkte på Google om denaturert protein, og fant disse interessante pekerne:
Proteinet er visst penere behandlet nå enn før i tida, så det er kanskje ikke så mye å frykte fra proteinet selv? Søtstoffene, derimot, kan jeg helst tenke meg å slippe.
De er nok bedre behandlet, men råvarene er fortsatt like dårlige. Jeg tror det er mye avfallsprodukter som er utgangspunktet. Det er ikke mange som lager proteinpulver av fersk melk, for å si det sånn. Jeg liker ikke helt den bransjen der. Det er så mye som holdes skjult.
Jeg har ingen problemer med å putte i meg "varer" fra TN og har tiltro til merkenavnet. De spiller med åpne kort og har fått gode resultater i tester som jeg dessverre ikke kan legge ut link til for det er veldig lenge siden jeg leste de.
themonk har nok ett poeng i at mye rart puttes opp i tilskudd, men jeg har tatt det standpunkt at det er ett norsk firma med en kjent profil som selger lovlige og godkjente tilskudd.
Så kan vi selvfølgelig diskutere hva som er "best" og riktigst for kroppen, men så lenge det er bra nok, og det beste koster "skjorta" har jeg ingen problemer med det som er godt nok.
Men det jeg ofte lurer på er hva som er utgangspunktet for produksjonen. De aller fleste tar utgangspunkt i myse, som er et biprodukt av osteproduksjon. Da hjelper det ikke hvor skånsomt det er behandlet i ettertid. Om det er tilsatt andre guffne saker er en annen ting. Det tviler jeg på at det er så mange som gjør, i alle fall utenom USA.
Fordelen med ImmunoPro er at det er laget ut ifra fersk melk fra gressende kuer. De garanterer også det høyeste innholdet av immunglobuliner og lactoferrin. I tillegg smaker det godt, helt plain. :)
Det er også mye melkeprotein i ProZyme, men da i størst grad kasein som har litt andre egenskaper enn myse. Spørsmålet er hvor denne melka kommer fra. Er det fersk upasteurisert melk? Det blir uansett spennende å se om de kommer med noe nytt uten kunstige tilsetningsstoffer. Det kan bli verdt å ta en titt på. Jeg slutta med det i sin tid, fordi jeg ble kvalm av smaken og konsistensen.
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.