< Tilbake til oversikten

Vaffeljern + Frokostpannekake = ??

#1

Ninja sa for siden:

Noen som har erfaring med å steke alle de ulike pannekakenerørene i vafelgjern?:)


#2

Aline sa for siden:

Det er vel bare å prøve? Og å smøre jernet godt :)


#3

Borealis sa for siden:

Og del erfaringen med oss!:sikle:


#4

Summer sa for siden:

Jeg lager omtrent samme røren til pannekaker og til vafler, så jeg kan ikke se at det skal være noe problem. :)

(Men jeg foretrekker å holde vafler til kos, og pannekake til mat)


#5

Ninja sa for siden:

Saken er at jeg ikke har et vafeljern! Vurderer å kjøpe et, men vet ikke om jeg gidder om alt jeg får brukt det til er vafler(som jeg skjeldent spiser) :)


#6

Aline sa for siden:

Jeg har heller ikke. Håper noen har lyst til å være forsøkskaniner ;)


#7

Ziggy sa for siden:

Her er en link til mine erfaringer med å lage lavkarbovafler. Funker utmerket iallefall med mitt nye vaffeljern.

Ser dere litt lenger ned på linken, så har jeg lagt ut oppskrifta som jeg bruker og...

forum.lavkarbo.no/showthread.php?t=9213

Min oppskrift er

9 stk egg
150-170 gr smelta meierismør
1 beger Cottage Cheese
75- 80 gr mel, bokhvete- eller havremel
2-3 dl rømme eller fløte (bruker oftest 2 dl. Fløte passer best når du lager pannekaker av røra...)
1 ts salt

Ha alt i en bolle, og kjør det sammen med en stavmikser. La det svelle i ca 15 minutter. Deretter er det fritt fram å nye gode, velduftende rømmevafler.. ;) :D ;) :D

.


#8

chili sa for siden:

... Nå fikk jeg veldig lyst på vaffeljern... :D

Bra oppskrift!


#9

Ninja sa for siden:

Vel, nå har jeg prøvd det ut!! Å resultatet ble knall bra:D
Så jeg skal kjøpe meg et vaffeljern i løpet av uka tenker jeg.
Det smakte faktisk bedre enn vanlige vaffler, åsså var de mye mektigere!!


#10

Nett sa for siden:

Ninja: Hva slags oppskrift brukte du??


#11

Ninja sa for siden:

Jeg gikk ikke etter noen oppskrift, smakte meg frem:) Tror det beste er å smake seg frem og ta oppi det man liker!

Dette er ingerdiensene jeg brukte:
Egg
Splenda
Cottage cheese
Kardermomme
Fløte
Smeltet smør
Siktet spelt, Hadde ikke noe annet og fant heller ikke noe bedre i butikken
Soyamel
Blandet alt med mixer

Skal skrive ned hva jeg har oppi neste gang, og blir det vellykket, så legger jeg det ut her på forumet:)


#12

Georgine sa for siden:

Spennende!!! Jeg fikk nemlig et lekkert vaffeljern til jul av søster og gleder meg til å bruke det :D


#13

Nett sa for siden:

I dag har jeg laget "frokostvaffel" - og det fristet til gjentagelse.

2 egg og 75 g cc + ca 1 ss natreenpulver og litt salt

  • vrrrrom m stavmixer'n.
  • jeg smørte med litt rapsolje og pass på - ikke stek for leng!!

Dette ble 3 vafler - sprø og lette ble de - nydelig med litt Heista sukkerfri syltetøy.


#14

Enid sa for siden:

Håh! Denne skal jeg lage! Takk for tipset ;)


#15

Enid sa for siden:

Hm, fikk ikke til jeg! Alt hang seg fast i jernet. Putta oppi litt bokhvetemel og et par ss havregryn +noen ekstra egg, så da gikk det bedre. Men da var de plutselig ikke så gode lenger...


#16

Faxe83 sa for siden:

Ziggy: Du sier at røra skal svelle? Er det kanskje en ide med litt bakepulver også for å få de mer luftige?


#17

Nett sa for siden:

Prøvde igjenn idag jeg også - og da gikk det ikke gitt! Tror jeg tok litt mindre cc i den første gangen, skal prøve med 50 g i morgen!!


#18

Ninja sa for siden:

Dere må huske på å smøre jernet godt om dere har så lite i røra! Smør kan også være greit å ha i røra! Det kan være en ide å ha oppi fløte eller rømme.
De vafflene jeg lager blir akurat som vanlige:D Skal lage de etter på!! Gleeeeder meg:spent:


#19

Ziggy sa for siden:

Nope, det er bare så stivelsen fra det lille melet manbruker får løst seg litt opp, ikke for at de skal svelle så voldsomt... ;)

Ser og at det er mange som prøve rå lage vafler uten smør i røra, og set går ikke bra... sjekk oppskrifta jeg bruker, har aldri behøvd å skrape ut ene eneste vaffel med den jeg, smurte jernet en gang når det var nytt, ellers så har de alltid løsnet sånn som normalt... :cool:

Håper da ikke at dere er redde for å bruke smør i røra da... for husk at kroppen er helt avhengig av fettsyrer for å fungere, så bruk det smøret som skal til, og nyt smaken til frokost, lunsj eller kvelds.... det gjør vaffal jeg!!! :p

.


#20

Enid sa for siden:

Point taken ;)
Takker, skal prøve senere!


#21

Photobscura sa for siden:

lavkarboforumet ligger et skritt foran meg! jeg har hatt litt problemer med at frokostpannekaka skvetter til alle kanter fordi kakene blir så tjukke, så jeg har tenkt veldig lenge på akkurat det med vaffel-versjoner, og så står svarene jeg leter etter her!

thank you, lavkarboforum:hearts:


#22

Hyper sa for siden:

hvilken oppskrift bruker du da?..
Send meg gjerne en PM:)


#23

Enid sa for siden:

Jeg har lagd ziggy sine med stort hell, veldig gode! Gode når man har i vanilje-essens også, eller kardemomme ;)

Oppskriften er som følger:

9 stk egg
150-170 gr smelta meierismør
1 beger Cottage Cheese
75- 80 gr mel, bokhvete- eller havremel
2-3 dl rømme eller fløte (bruker oftest 2 dl. Fløte passer best når du lager pannekaker av røra...)
1 ts salt

Ha alt i en bolle, og kjør det sammen med en stavmikser. La det svelle i ca 15 minutter. Deretter er det fritt fram å nye gode, velduftende rømmevafler..


#24

Photobscura sa for siden:

høres herlig ut! men om man putter i kanel og vaniljeessens, så får man vel også den herlig frokostpannekakesmaken?!?!? (for et fantastisk thorbjørn egner'ish ord:D)

i stedet for de meltypene, kan havregryn fortsatt være en vinner?

.....karber..?


#25

Ziggy sa for siden:

Havremel, som står i oppskriften, får du i de fleste butikker, og er jo akkurat det det er... malt havregryn... :p

.


#26

Photobscura sa for siden:

jeg har faktisk aldri hørt om det:rolleyes:!
men nå skal jeg sette i gang vaffelpressa:D


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.