Driver og prøver ut denne varianten for storepoden, slik at vi kan variere mellom denne og Fitline. Fitline har den fordelen at yogurten blir tykk, men det funker ikke på kokosmelk. Da bruker jeg soyamelk.
KOKOSYOGHURT:
Hell en boks kokosmelk oppi et glass.
Jeg kjøpte 1/2 liter fra santa maria på ica stormarked. (3 karber pr 100 g :D ). Men en får kjøpt økologisk kokosmelk på meny/ultra.
Åpne noen kapsler probiotika (f.x fra biocare) og hell oppi. Rør. (Jeg hadde NDS probiotikapulver for hånden akkurat nå, hadde oppi 2 ts).
Rør litt noen ganger om dagen i to -tre dager. Det kommer an på
temperaturen og hvor sure dere liker yogurten.
De fleste bakteriene gjør den bare sur, ikke tykk. Men fint alternativ til biola for den som er melkeintolerant. Og kanskje også for den som ikke liker biola.
Den ene, står det faktisk 0,5 gr karbohydrater pr 100 gram på boksen, mens det på santa maria sine sider står 2 gr pr 100gr. Har sendt de mail for å få svar. Men 2 gram pr 100 er uansett ikke verst det heller. Den på boks har faktisk min lokale lille prix butikk.
Den ene har 800 KJ/190 kcal - der er forholdet mellom dem korrekt - MEN
den andre har 149,8 KJ/626 Kcal - Om den har 149,8 KJ så er det det samme som 35,78 kcal. Har den 626kcal er det 2621 KJ
Siden dere ikke skjønte min første oppskrift helt, så prøver jeg igjen.
Tøm kokosmelka i ren beholder. Rør. Ha i 2 ts probiotikapulver, jeg bruker NDS, eller åpne 2-3 kapsler med probiotika. Biocare og Neurozym er velegnet. Rør igjen. Dekk til med rent klede, rør ett par ganger om dagen. Jeg lar min stå på kjøkkenbenken i 2 døgn. Det kan evt stå lenger, men blir visst surere da.
Jeg bruker den til 50 gram soyaflak (=2,5 karber), 50 gram bringebær (1,6 karber) og 1 dl av denne (0,5 karber), pluss en bitteliten klype splenda. Yum Yum. God og mettende frokost, med masse sunne probiotikabakterier i. Og nesten ikke karber. :D :D :D
Høres veldig spennende ut med kokosyoghurt - tror sannelig jeg skal dra en tur innom helsekosten! Innimellom savner jeg en deilig yoghurt - creme fraiche gjør ikke alltid samme susen;) !
Det tror jeg nok ikke. Ikke feil type altså. Men noen typer er kanskje bedre egnet.
Er det kaldt på kjøkkenet ditt, så trenger den kanskje lenger "modning" også, altså en dag til.
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.