< Tilbake til oversikten

Kokosyogurt / syrnet kokosmelk

#1

Mum 4 2 sa for siden:

Driver og prøver ut denne varianten for storepoden, slik at vi kan variere mellom denne og Fitline. Fitline har den fordelen at yogurten blir tykk, men det funker ikke på kokosmelk. Da bruker jeg soyamelk.

KOKOSYOGHURT:
Hell en boks kokosmelk oppi et glass.
Jeg kjøpte 1/2 liter fra santa maria på ica stormarked. (3 karber pr 100 g :D ). Men en får kjøpt økologisk kokosmelk på meny/ultra.
Åpne noen kapsler probiotika (f.x fra biocare) og hell oppi. Rør. (Jeg hadde NDS probiotikapulver for hånden akkurat nå, hadde oppi 2 ts).
Rør litt noen ganger om dagen i to -tre dager. Det kommer an på
temperaturen og hvor sure dere liker yogurten.

De fleste bakteriene gjør den bare sur, ikke tykk. Men fint alternativ til biola for den som er melkeintolerant. Og kanskje også for den som ikke liker biola.


#2

Mum 4 2 sa for siden:

Har forresten funnet en annen type kokosmelk, med bare 0,5 karber pr dl. Smaker som biola synes jeg, med kokossmak.


#3

Mum 4 2 sa for siden:

Her er bilder av de.

Den ene, står det faktisk 0,5 gr karbohydrater pr 100 gram på boksen, mens det på santa maria sine sider står 2 gr pr 100gr. Har sendt de mail for å få svar. Men 2 gram pr 100 er uansett ikke verst det heller. Den på boks har faktisk min lokale lille prix butikk.


#4

Nille sa for siden:

Slurvete merking !
Det er feil på kaloriene også.

Den ene har 800 KJ/190 kcal - der er forholdet mellom dem korrekt - MEN
den andre har 149,8 KJ/626 Kcal - Om den har 149,8 KJ så er det det samme som 35,78 kcal. Har den 626kcal er det 2621 KJ

Hvordan får de det til tro ?? Og hva er riktig ?


#5

Mum 4 2 sa for siden:

Karbene er 0,5 gram pr 100. Fikk mail nå nettopp. Spurte ikke om det andre jeg da. Her er svaret jeg fikk:

Takk for henvendelsen! Da fikk vi rettet opp.

0,5 gram karbohydrater per 100 g er det korrekte. Nettsidene er rettet opp med korrekt informasjon.

Ha en fortsatt fin dag!

Med vennlig hilsen

Camilla Lunde Gabrielsen
Adm. koordinator

Santa Maria Norge AS
Slependveien 48
1341 Slependen


#6

jeef-micro sa for siden:

Jeg prøver med den melken som er på papp-kartong, og når det står "creamy" utenpå, så mener de det :p


#7

Mum 4 2 sa for siden:

Siden dere ikke skjønte min første oppskrift helt, så prøver jeg igjen.

Tøm kokosmelka i ren beholder. Rør. Ha i 2 ts probiotikapulver, jeg bruker NDS, eller åpne 2-3 kapsler med probiotika. Biocare og Neurozym er velegnet. Rør igjen. Dekk til med rent klede, rør ett par ganger om dagen. Jeg lar min stå på kjøkkenbenken i 2 døgn. Det kan evt stå lenger, men blir visst surere da.

Jeg bruker den til 50 gram soyaflak (=2,5 karber), 50 gram bringebær (1,6 karber) og 1 dl av denne (0,5 karber), pluss en bitteliten klype splenda. Yum Yum. God og mettende frokost, med masse sunne probiotikabakterier i. Og nesten ikke karber. :D :D :D


#8

Mum 4 2 sa for siden:

All kokosmelk er nok litt sånn creamy. ;) :p


#9

jeef-micro sa for siden:

prøver med min probiotika jeg... bio dophilus, men det ser ut som den "klumper" seg


#10

Ninja sa for siden:

Hva er probiotika?:confused:


#11

Mum 4 2 sa for siden:

Sånne snille melkesyrebakterier som er gunstig for å ha en optimal ernæring, immunstyrkede og opprettholder normal tarmflora-


#12

Ninja sa for siden:

Hvor får man kjøpt det?=)



#14

Nille sa for siden:

Fikk svar fra dem idag. Jøss de er raske til å svare på Santa Maria !!


#15

jeef-micro sa for siden:

får den ikke youghurtkonsistens??


#16

Nena sa for siden:

Høres veldig spennende ut med kokosyoghurt - tror sannelig jeg skal dra en tur innom helsekosten! Innimellom savner jeg en deilig yoghurt - creme fraiche gjør ikke alltid samme susen;) !


#17

Mum 4 2 sa for siden:

Det avhenger av hvilken melk du bruker, men blir nok noe tynnere. Men når den står i kjøleskap så tykner den noe. Fettet i kokosmelka som kan til det.

Går visst an å bruke umeboshi plomme i, da tykner den mer, Men det har jeg ikke prøvd, har ikke vært på helsekost enda.


#18

Mum 4 2 sa for siden:

De har kokosmelk på prix, ica mm. Men den er ikke økologisk da, om du vil bruke det. Da må du nok på helsekost eller meny/ultra.;)


#19

jeef-micro sa for siden:

min blir ikke tykkere... kanskje jeg har feil melk...eller feil probiotika


#20

Mum 4 2 sa for siden:

Det tror jeg nok ikke. Ikke feil type altså. Men noen typer er kanskje bedre egnet.
Er det kaldt på kjøkkenet ditt, så trenger den kanskje lenger "modning" også, altså en dag til.


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.