Titti sa for siden:
Noen ganger blir jeg litt drittlei av å finne frem stekepanna ;)
Savner å kunne ta noe kjapt og lettvindt uten å måtte lage det sjøl først.
Titti sa for siden:
Noen ganger blir jeg litt drittlei av å finne frem stekepanna ;)
Savner å kunne ta noe kjapt og lettvindt uten å måtte lage det sjøl først.
Borealis sa for siden:
Enig....:_oppgitt:
Titti sa for siden:
Merker det særlig nå i julestria hvor ting må gå litt kjapt.
Borealis sa for siden:
Ja, det blir fort kun nøtter, cc, og shaker, når jeg prøver sjonglere arbeid, oppgaveskriving, juleforberedelser, småbarn m/div tilstelninger, og alt det andre....prøver å få laga en middag, hvor det blir noe varmmat på meg også, men...sukk...
stinasol sa for siden:
ja jeg og er dritt lei...blir masse pølse her for det er så lett og bare koke vannet...desuten har jeg ikke noe matlyst for tiden,er så tiltak...:mad: sånn sett var det lettere med bare en skive i ny og ne men men :cool: kommer vel over det og hehe...
Ninja sa for siden:
Har ikke det problemet jeg, elsker å lage mat:D
Det dumme med det er at jeg bor alene, å har ingen å lage mat til:( Sååå, da kan det bli litt for mye på meg engang i blandt..
Men til sommrn flytter kjæresten inn, gjett om han kommer til å kose seg a^^
kristih sa for siden:
Idag hadde jeg kjöpt inn hamburgere og beordret eldstemann(12) til å lage mat til sine yngre sösken og en kompis som var på besök. Deilig å slippe ihvertfall ett måltid.. Jeg synes det er fryktelig vanskelig å finne på variert mat om vinteren. Det er mye lettere om sommeren.
Summer sa for siden:
Kan du ikke lage deg noen gode proteinrike muffins da? SÅ har du noe lettvindt å ty til når du ønsker det? :)
Dante sa for siden:
Veldig veldig enig. Blir lei, synes det er mye styr. Jeg er ingen gourmet og kuknne gjerne laget noe enkelt, men det passer ikke kroppen min. Synd
LilleVille sa for siden:
Ja, jeg blir lei av å lage mat.
Før spiste vi "borte" 1-2 ganger i uka (kinamat, burger, pizza, kebab og sånne ting), og hadde nok lettvint middag sikkert 2-3 andre dager (pølse i lompe, grandis) Kjøpte også mer halvferdig, kjøttpudding, medisterkaker, snitzler og sånt. Og mellommåltidene... Så enkelt det var med en yoghurt eller et knekkebrød....
Uff, er nok litt demotivert for tiden, og da frister ALT, også det å slippe å lage mat. Selv om jeg EGENTLIG er glad i å lage mat, og ganske flink til det får jeg høre...
Gleder meg til jul uansett jeg :)
Monen sa for siden:
Jeg også blir lei, har ikke matlyst, og ikke ork til å lage noe... Trenger jula nå, for å få tilbake motivasjonen i januar, tror jeg!
Titti sa for siden:
Jeg synes det er gøy å lage mat og det er masse godt og spennende man kan lage. Men det er det med tiden og planlegging. Hvis jeg f.eks skal gjøre et ærend i lunsjen, så er det så greit å bare hive i seg noe.
Alt i alt går det jo greit, men det er helst frokosten som blir litt pes.
Nille sa for siden:
Jeg blir ikke lei av å LAGE mat, men jeg blir lei av MAT. Har mange ganger ikke lyst på noe i det hele tatt... Men innser jo at jeg må spise noe :o
Det finnes mange lette og raske alternativer for matlagning selv om man ikke spise frossenmat eller ferdigmat. Mange ting er raskere å lage selv enn å tine....
Pølser og hamburgere er greitt innomellom om det ikke er så mye karber i. Kjøper du direkte hos slakter slipper du alle kunstige tilsetningsstoffer (som regel) :)
Kinamat er også OK, jeg pleier å bestille "beef chop suey" uten ris men med ekstra kjøtt. Siler av sausen - for den er både salt og karborik - og det lille med saus som er igjen (akkurat passe) er det ikke så mye salt/karber i at det gjør noe.
Ellers er Mock Danish pannekaka /(i micro) og smoothie lettvint/raskt å lage.
Avocado med rekesalat, tomat/frisk mzzzarella/basilikum salat er flott som lunch eller mellom måltid. Wasa Fiber pluss med masse pålegg, evt. et par fiberrik eller hjemmebakt (nedfrosset i skiver) nøttebrød. Når du først lager mat,lag store porsjoner og frys ned, - eller spis to dager på rad.
All ferdigmaten og junkfood'en vi spiste før var bl.a. det som gjorde oss feite, var det ikke ? Men lettvint kan også være sunt. Det er hva du gjør det til sjøl. :D
Photobscura sa for siden:
jeg harr en fot i begge leire her.. jeg er veldig glad i lage mat, eksperiemtere meg fram, og jeg anser at det å "stenge noen dører", åpner mange nye.
men så i blant føler jeg at det bare blir en runddans, lage middag nå igjen, og jeg må liksom ha en plan klar når mannen med pengesekker ringer på vei hjem fra jobb for å spørre hva han skal kjøpe med seg. det går også en del mer penger nå som jeg stort sett bare bruker råvarer og ren mat.
men jeg må si at den ildfaste formen jeg fikk av moren min i sommer har vært min beste venn denne høsten, og jeg prøver ofte å lage for mye, sånn at jeg har en lettvint og karbofattig kvelds, og om jeg er heldig, frokost! så dette er jo forsåvidt et godt tips!
en annen ting er at om jeg ikke hadde vært samboer, så hadde dette med matlaging vært langt mer uinspirerende. det er liksom litt mer stas å lage til fler enn bare seg selv! men ellers så kan man jo alltids arrangere middager, det har jeg veldig lyst til, når folk tror at jeg har måttet sulte meg selv de siste par månedene.. hihi!
et annet tips er jo å lage store porsjoner av ting, og fryse ned, jeg skal få masse hjemmemekka fiskekaker av min far i jula (som jeg så klart forsikret meg om at hverken innehodt mel eller sukker :)) de er vakuumpakket i fem-pakninger (ja, folka mine har faktisk vakuumpakkemaskin:lol:), de er allerde stekt opp, og er bare å hive i fryseren! og fantastisk gode! bare å slenge dem i stekepanne/ovn, og mekke noe salat og rømmedressing til!
og jula er jo bare et lavkarboslag! tenk bare på det, om du unngår de helt opplagte tingene som f.eks poteter! for de som spiser ribbe, sylte, lutfisk, rakfisk, røkt laks, skinke, sild av ymse slag etc..! :sikle: har kikka litt på skaldmans teorier, og han påstår vel omtrent at han spiser norsk julemat hele året, og selv om det ikke er noe jeg følger direkte (og om jeg mot all formodning skulle begynne å spise kjøtt fra dyr igjen, så vil jeg fortsatt ikke tåle svinekjøtt :() så ser jeg at det er helt andre ting man legger på seg av i jula, enn det rent tradisjonelle!
og i januar kan det jo ikke være lettere enn å lage mat lenge av restene:)
så jeg håper ingen er redd for julematen!
tennissokk sa for siden:
Jeg har aldri ikke vært lei av å lage mat :o
Men jeg syns faktisk det har blitt pittelitt mindre jobb etter jeg gikk lavkarbo :)
Før spiste jeg alltid brød to ganger for dag, og en varm middag på kvelden.
Nå har jeg smoothie til frokost, lavkarbobrød til lunsj, og varm middag.
Smoothien er raskere enn brød, og til middag slipper man vente på at høykarbo-vomfyllet (poteter,ris,etc) skal bli ferdig.
Timing mellom kjøtt og ris/poteter var alltid mitt største problem i gamledager :o
Nå er det sant at grandisen er veldig lettvindt, og den var en ofte brukt løsning for min del.
Men det tar jo vitterlig kortere tid å svi av noe bacon og ett par egg, enn å vente på at ovnen skal bli varm + 10-15 etterpå.
Photobscura sa for siden:
det er de dager, da jeg gjerne bare skulle kjøpt en pizza mozarella fra dr quaker, og slengt i ovnen... mmmm.... men det går som regel fort over:)
tess81 sa for siden:
Jeg er å lei mat....ikke så mye som frister, iallfall ikke av det jeg har råd til.....liker å lage, men men.....det kommer vel....
Hege_ sa for siden:
Ja jeg er kjempelei av å lage mat og har heller ikke lyst på noe (inbiller meg at dette har noe med mørketiden å gjøre), men er jo sulten da og det er da man må passe seg. Blir pølser her av og til og, jeg er jo ALDRI hjemme før 18.30. I dag gjorde jeg et lurt knep (syns jeg i alle fall) Spurte gubben om han ville lage mat mens jeg tok klærne. Det var ok for han og da slapp jeg. Samtidig som jeg fikk tatt noe klesvask :D
Hyper sa for siden:
Jeg er litt som photobscura..Jeg liker å lage mat, og kan planlegge innkjøp osv en stund i forveien..Men savner å lage noe kjapt om jeg er VELDIG sulten, eller har dårlig tid....Eller om jeg er sliten, og bare har lyst å slenge meg i sofaen..Men når jeg ser på gevinsten..Hva jeg har igjen for å lage mat..Jeg går ned i vekt..OG jeg blir flinkere til å lage mat, og mer oppfinnsom på kjøkkenet...
Så egentlig er det jo VINN-VINN-VINN...(pluss at det tar LITT Lenger tid før jeg slenger meg på sofaen:))
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.