Nå har jeg kjørt en uke på induksjon og jeg har ikke gått ned mer enn knapp kilo :( . (gikk ned 6 kilo de 2 1/2 foregående ukene bare ved å kutte ut sukker, brød og være bevisst på karbohydrater så jeg tok muligens ut mye av effekten på forhånd?).
Hadde kanskje forventet mer vekt-effekt av ketose. Matlysten har falt og jeg trimmer 2-3 ganger i uken (20 min jogging eller rask gange i stigende terreng) og passer på å få i meg mye vann.
I diett-revolusjonsboken (2004 desverre) sier han at man skal få i seg så mye fett som mulig. Det gjør jeg :p Når jeg steker meg en lever-bit i peppersaus så har jeg godt med meierismør i (sikkert 75g) i tilegg til fløten og dette blir så nydelig at da slurper jeg jo i meg alt sammen. Kan dette gå bra? ... Greit at man forbrenner fett i Ketose, men tilfører jeg ikke kroppen for mye fett. Tas ikke dette opp og øker oppgaven for ketose? Skal jeg virkelig ikke bremse på fettet ?
Når du regulerer ned karbohydratinntaket, så får du en mer normal sult/mett følelse og dermed regulerer det seg selv, siden man blir raskere mett er det ikke mulig å dytte innpå ubegrensede mengder med fett :)
Siden du gikk ned så mye i starten så er det nok bare normalt at det ikke går fortere nå. 0.5 - 1 kg i uken er ideelt :D
[INDENT]Ok så smørsauser er ikke helt på trynet? Det selvsagt begrenset hvor mye man kan spise - men jeg synes 75-100g i et enkelt måltid virker mye jeg.... (men jeg spiste slik også når jeg gikk fort ned). [/INDENT]
Aline sa:
Siden du gikk ned så mye i starten så er det nok bare normalt at det ikke går fortere nå. 0.5 - 1 kg i uken er ideelt :D
[INDENT]Det var oppmundtrende å høre :) ![/INDENT]
[INDENT]Da kan jeg kanskje også tolke at viktigere enn den relativt strikte induksjonsdietten er kanskje et generellt fokus på :stuart: å få kontroll på karbo-inntaket ???? - I 2 ukers perioden i forkant spiste jeg nok flere karber per dag (oppdaget at ting hadde mer karber enn det jeg antok). Gjetter på 30-40g om dagen i perioder og gjerne nøtter og 70% sjokolade inn i mellom for å balansere, et par små fiberbrø (3g) etc. Også her gikk sultfølelse ned. [/INDENT]
[INDENT]Hadde jeg gått rett på induksjonen - så ville jo atkins ha ønsket at jeg skulle tilskrive hele nedgangen til Atkins-kuren - luuuringen . - Viktigste er vel at de ulike kurene gir en systematisk tilnærming som - hvis man er lojal mot opplegget - gir en viss garanti for fremgang ? [/INDENT]
Shallow
Dog har introen mye for seg, som å luke ut enkelte matvarer , rensing av kroppen osv, men den største effekten får man rett og slett av å kutte karbene. I utgangs punktet så trenger vi bare å begrense karbo inntaket og spise rikelig med fett og protein så vil vi gå ned.
[INDENT]Hva skjer hvis jeg i et måltid snubler over en nydelig smørsaus med 200g fett (ca. 1500 kcal), gressløk og 5 reker ? Her er jo et enormt overskudd av energi. Det er greit at insulinet ikke hindrer en effektiv fettforbrenningen - men nå har jeg jo tilført kjempemye fett/energi - hva skjer med fettopptaket etter at muskler har fått sitt? Hva skjer over de neste 5-10 timene? [/INDENT]
[INDENT]Er den gunstige virkningen kun basert på at matlysten reguleres - slik at man rett og slett ikke gjør slike ting - eller er det spesielle mekanismer her? (bøker som beskriver?)[/INDENT]
Shallow
Ta dette med en klype salt,men jeg har lest at overskuddsfett rett og slett ikke tas opp eller at deler av overskuddsfettet ikke tas opp av kroppen. Husker ikke hvor jeg har dette fra. Desverre så har jeg også lest at man kan gå opp av for mye fett og det vil jeg finne mer naturlig. Alt i alt så har det nok noe med hva du får i deg i tillegg til fettet for jeg tror det vil være vanskelig å gå opp av bare fett. Forøvrig så er det ikke uvanlig for meg å innta middags måltider med ca 100/150 gram fett, hovedsaklig bernesaus. Til det konkrete spørsmålet ditt så vil du trolig være mett i minst 6 timer og kansje er dette ditt siste måltid for dagen og da vil du fort fort komme på underskuddskalorier. Personlig så teller jeg ikke kalorier,men jeg tror at jeg får i meg vel 2000 kcal. pr. dag.
For det første så vil du forbrenne mer med et stort fettinntak.
For det andre så vil du forbrenne fett, mest det du har spist ,men du vil også brenne av fettlagrene, hvis du ikke spiser før du blir sulten.
Hele greia med induksjonen er å luke ut intøleranser og andre uhumskheter som kan ødelegge for vektnedgangen, men om det du gjorde de første ukene funker, så kan det bety at du ikke har noen spesielle intoleranser?
Det som forsvant de første ukene var nok mes vann, for kroppen lagrer mye vann når man spiser mye karbo. Det er en av grunnene til at man raser ned i begynnelsen :)
[INDENT]A ha så dette kan altså være den ultimate løsningen på forstoppelsen min der jeg samtidig sparker alle tradisjonelle teorier i bakenden :D
[/INDENT]
Induksjon hos Atkins med bare 25 g karbo om dagen, er for å sikre at de aller fleste, også personer med ganske tung insulinresistens, kommer i ketose og begynner å forbrenne fett - kroppen begynner å lære seg å foretrekke fett til forbrenningen. Du har nok ganske sikkert kommet i den tilstanden allerede de par ukene før din "bevisste" induksjon. Du har, som jeg ser det, hatt god effekt allerede. Selv om Atkins er liberal når det gjelder kalorimengden, så sier han også at man ikke skal overspise, dvs man skal slutte når man er rimelig mett.
Dine spørsmål om mye fett i kosten hører mer til i Skaldemanns gate. Hans meninger og boken hans er omtalt i dette forumet. Han ville antakelig kommentert noe i retning av at det ekstra fettet du spiser i kosten bare kaster ved på fettbålet, dvs forbrenningen din øker.
Masse gode råd og ideer her. Vil bare tilføye litt:
Optimal sammensetning på Atkins induksjon er:
70-75% fett
20-25% protein
5% karber
Det er snakk om energi prosent, dvs. prosent av kaloriene man inntar, ikke at du skal spise 75% fett i maten.
På Atkins er det også begrensninger på meieriprodukter/melkefett når du er på induksjon. Dette er det fettet som hemmer vekttap mest. Folk tåler generelt syrnede produkter som rømme og creme fraiche bedre enn kremfløte. Derfor anbefales det at kremfløte og visse oster begrenses:
Man teller jo ikke kalorier på Atkins, men OM man føler at man har behov for det, sa Atkins at det optimale var 10-12 ganger sin vekt i pund pr dag. Dvs. veier du 90 kg = 198,4 lb = ikke mindre enn 1984 kalorier og ikke mer enn 2381 kalorier pr dag. Dette er en anbefaling og ikke en regel....
Vil vel helst slippe og telle og holde kontroll på kaloriene også - men skal ta et par stikkprøver inn i mellom og se hvor landet ligger på en energifattig og en energirik dag.
Har såvidt begynt å se på Skaldemann - høres ut som variasjoner over det samme temaet. Lurte på om jeg skulle ønske meg boka hans til jul.
Apropos jul - hva med splenda i sursild for å få vekk sukkeret der? - Da gjenstår bare eddiken som karbo kilde.... Det burde vel gå fint?
Drar opp denne gamel tråden... SIkkert noen som kan svare..
Betyr dette at jeg som veier 130kg skal spise 2800kcl om dagen minimum? For så mye spiser ikke jeg, selv om jeg spiser så mye fett jeg orker, så kommer jeg ikke opp i mere enn ca 2000kcl. Jeg teller karber og holder meg til det. Burde jeg ta en sjekk og regne helt sikkert ut at det jeg spiser er riktig fordelt på fett, protein og karbo?
Jeg kjenner ikke Atkins spesielt godt, men vet fra andre typer kurer at det er viktig å få i seg NOK energi. Får du for lite vil forbrenningen synke og kroppen gå på sparebluss. Det er nok ganske mange overvektige som etter hvert spiser for lite, og derfor ikke greier å gå ned i vekt.
Jeg spiser Kokos olje fra Helsekosten,helst ikke Cocosa,men den kan være ok.Jeg kjøper et mindre glass,emn husker ikke navnet! Koko fett trigger Stoffskifte ditt,regulerer Kolesterolt,beskytter mot Virus& Bakterier etc.etc. 2 bs./dag blandet med eks. rå gulrot! Den hindrer opptak av for mye Østrogen og Jern!
Metta Fett (Saturated Fat)! MeieriSmør,Kremfløte,saue fett etc.etc.
(Fett fra Gris kan ikke lenger kalles Metta. Dyra spiser så mye Planet/Fiske fett nå, at det fettet er temmelig Flerumetta!)
Alle organismer lager det fettet som ”passer best” for dem, alt etter den Temperaturen de lever i. Systemene er ekstremt intilligente,og blir lett ødelagt.
Mennesker,dyr,fisk,planter!!
Fisk i kalde farvann(5-20¤C) trenger det Fler-umetta (Omega-3) den har! Den kan ikke ha Metta Fett, da ville den blitt ”stiv som en stokk”, og ikke kunne svømme!
Planter i Nord-Europa(5-20¤C) trenger det Fler-umetta Fettet de har, ellers ville Plante-safta ”stivne i årene”
Men, dette Fler-umetta Fettet blir helt ødelagt inne i oss mennesker,som har cirka 40¤C! Og det gjør stor skade!
Les Vitenskapelige studier nedenfor.
Kakao&Kokos&Palme Kernel Fett,(ikke Palme olje)derimot,er meget stabile i 40¤C,og dermed passer de perfekt inne i en menneske-kropp! Fra Patte-dyr(varme) kommer MeieriSmør,Kremfløte,Saufett,etc.!
Dette Metta Fettet er meget stabilt ved 37¤C, de er harde i Kjøleskapet, og de tåler relativt høy varme,, UTEN, å forandre struktur!
De reagerer relativt lite med Oksygen,Varme & Lys!
Dette er meget vesentlig for om et fett er bra eller dårlig, for den ekstremt intelligente materien, som kalles kroppen vår!
Fiske & Plante fett = Blodpropp! Smør & Kokos Olje = Forhindrer Blodpropp The effects of PUFA taken in a meal disturb the clotting system(Plante/Fiske oljer produserer Blodpropp)), but the same quantity of Saturated fat prevent clotting.(Mens samme mengde Meieri Smør.Kremfløte,KokosOlje forhindret Blodpropp) Molina, et al., 2003).
Meieri-Smør & Kokos Olje beskytter deg mot Omega-6 & Omega-3!
Beskytter deg mot Blodpropp,Hjerte-feil,Fibrose,Ødem,Kreft! Fibrosis is a consequence of the abnormal capillary permeability produced by things that disrupt the clotting system. Estrogen, with its known contribution to the formation of blood clots and edema and fibrosis and tumors, achieves part of its effect by maintaining a chronically high level of free fatty acids, liberating PUFA.
The saturated fatty acids did not. Molina, et al., 2003.
PUFA er Plante&Fiske fett! De ser jammen sunne ut!
Slank deg med H-Melk & FET OST !! 19.352 svenske kvinner gjennom en 20år lang periode fra 1987.
De som drakk 1 glass Helmelk per dag la i snitt 15 prosent mindre på seg enn de som ikke drakk slik melk. Og kvinner som spiste minst en porsjon fet ost om dagen, gikk opp 30 % mindre, viser den svenske studien.
”Den overraskende konklusjonen ble at økt osteforbruk gjorde at overvektige gikk ned”, sier
Alicja Wolk, som er professor ved Karolinska, til Svenska Dagbladet.
Karolinska Institutet i Stockholm.1987-2007
Det er alltid like gøy å lese om de ”Moderne Forskerne”! De som får økonomiske bidrag fra Mat & Legemiddel Industrien evt. Fra de som selger Omega-3 Oljer & Møllers Tran eller Mills med sin giftige Vita Hjerte God!!etc. Her vil det forventes et ”bestemt og positivt” resultat,slik som eks. Vita Hjerte God, kan selge enda mer!
De blir alltid veldig overrasket ,når det motsatte av det de håpet/trodde ,viser seg å være fakta!!
Slank deg med H-Melk & Norwegia-ost !!
(jeg spiser 400g Norw./dag+1 liter H-melk+Kokos Olje)!!
175cm høy. 72kg.
Anestesi legen på sykehuset,v/ min brokk historie:
” Dette er en drømme EKG” !!
Mener du at du bruker en kokosolje som er bedre enn Cocosa? Hvilken er det i såfall?
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.