< Tilbake til oversikten

Hva er din aller beste induksjonssnack?

#1

mofe sa for siden:

Jeg trenger tips! Her går det i kylling, fisk eller kotelett dagen lang. Og jeg vet at når jeg blir matlei, er det kort vei til butikken og stratosen..

Så, noen som har tips om induksjonssnack?

Jeg vet om baconcrisp, eller hva det heter - men synes ikke det er det helt store. Trenger noe som gjerne er litt syrlig, og/eller friskt. Men alle tips tas imot med stor takk! :ja:


#2

Fridolina sa for siden:

Jag skulle ta å si Ostechips..men det er ju ikke veldigt friskt/søtt..:)
[color=red][/color]
Va med fromasje? Sukkerfri gele som blandes med kremfløte..mmm:)


#3

Monen sa for siden:

HVor mye karbo kan man få i seg på induksjon? 20?
I begynnelsen av ketolysekuren spiste jeg bringebær med litt fløte... Det er syrlig, friskt og kjempegodt=)
Men man kan kanskje ikke spise bær? Ikke stol på det før det er sjekket ut hvertfall:p


#4

lille meg sa for siden:

hei. Jeg har nettopp begynt i dag. og spiste jorbær ... Det var fy fy.. alt som heter bær skal vi ikke spise de 14 første dagene..


#5

Monen sa for siden:

Det er mye mer karbo i jordbær enn i bringebær:) Men det er helt sikkert riktig det du sier, at bær ikke er lov de første 14 dagene!


#6

mofe sa for siden:

Nå kom jeg på en snack jeg var veldig glad i før - brie og cherrytomater!


#7

stinasol sa for siden:

det fins en desert ost med kirsebær smak og som er veldig god :)


#8

Photobscura sa for siden:

Mascarpone? Det er i alle fall en desertost. Men jeg husker ikke karbeinnhold i farten.


#9

Carisma sa for siden:

Philadefia-osten har kommet i en versjon med bær. Men jeg har ikke sjekket karber eller noe i den. Men den er vel antaglieg ganske "dessertost" vil jeg tro.


#10

Photobscura sa for siden:

Har ikke helt skjønt konseptet med å blande ost med bær og frukt, jeg. Synes det smaker høgg:rolleyes:

Men jeg vet iset har skrevet et sted her inne, at om man tar skiver av vanlig ost og har på matpapir i ovnen, så skal man til slutt sitte igjen med noe chips-aktig resultat. Noen som har prøvd det? Godt?


#11

Fridolina sa for siden:

kjempe gott og enkelt!! med litt salt og chili,smaker det som vanlig potetgull (syns jag):D
[color=red][/color]


#12

Nille sa for siden:

Minner for ordens skyld på at dere nå er inne i Atkins - Induksjonsdelen av forumet. Her gis det råd etter Atkins Induksjon sine regler, ikke fra Ketolysekuren eller andre filosofier......

Frukt, bær, nøtter eller mat med slikt i - er ikke Atkins Indusjonsmat. Det man har lov å spise på Atkins Induksjon er:
Tillatte matvarer på Atkins Induksjon

:)


#13

Photobscura sa for siden:

Word! :)


#14

Havregryn sa for siden:

Utifra hva jeg har erfart,lest & lært angående atkins så er b.la èn av grunnene til at det er strengt på induksjonen er at mange av oss som har problemer med vekten har hatt lett for å ty til "snacks" eller spesiell mat av en eller annen art...
..cravings
..sugen på noe
..fysen
..lyst til gomle på noe
Det er vel meningen at vi skal avlæres å putte noe i munnen av det som i det heletatt kan minne om snacks..godteri etc...mange sliter jo med det og noen matvarer får oss til fremdeles ha lyst på disse tingene selv om det er den "riktige" varianten i forhold til hva som generellt er lov på atkins(senere i "programmet")
Det er vel en del av livsstil-filosofien at det skal være slutt på dette...slik jeg har forstått det hele.
Vi skal få kontroll over maten og ikke maten over oss...

correct me if I'm wrong please :)


#15

Nille sa for siden:

:ja: Du har helt rett "grynet" ! :D


#16

Photobscura sa for siden:

Jepp!
Jeg skal ikke gni salt i noens sår, men jeg tror det tok en uke å utarme søthungeren hos meg.
Nå hender det jeg bare tar en beta 70 % sjokkis nå og da.
En av lærerene mine som sliter med kosemage sier han har prøvd hundre tusen ganger å kutte ut søtsaker, men sprekker etter en tre fire dager. Da han slutta å røyke for noen år siden, så klarte han det på et knips. Alt sug borte etter en uke eller to, og ingen tilbakefall.

Det vil si at jeg må bare forberede meg på en langt vanskeligere oppgave den dagen jeg er motivert til å slutte med de derre forferdelige dødspinnene mine....


#17

stinasol sa for siden:

quoter ,meg selv litt jeg,den osten heter creme cherie og er null karber i (det bil si at du regner 1 da ;) ) det er en desert ost som du får kjøpt i alle vanlige dagli vare butikker..liten rund grønn pappa boks


#18

Liva sa for siden:

Tar meg ein bit av Atkins Advantage bar når eg har lyst på noko godt, og viss det går for lenge mellom måltida så tar eg kanskje ein Atkins bar m sjokoladesmak (dei andre er ikkje noko gode synest eg)...


#19

Photobscura sa for siden:

Men kan den sjokkisen til Atkins spises på induksjon?


#20

Liva sa for siden:

Det står på desse Atkins-barene at dei kan etes i fase 1.. eg har iallfall gått ned i vekt sjølv om eg har ete dei.


#21

Karin sa for siden:

Det er så lenge siden jeg gikk på induksjon nå at jeg må tenke meg litt om hva jeg gjorde. . . Jo, da jeg fikk tak i rabarbra utpå våren (jeg begynte like etter påske, så det var lurt sånn) lagde jeg rabarbragrøt med litt splenda, litegranne vann og litegranne gelatinpulver for å tykne den. Spiste med fløte. Det hjalp veldig godt på frukthungeren, som jeg syns var verst.

Ellers kan man ta selleristenger med litt rømmedip - bare passe på at man ikke overstiger dagsdosen med rømme, for såvidt jeg husker er det en grense der på induksjonen. Reddik er også godt. Men det er jo en grense på grønnsaker også. . .


#22

Photobscura sa for siden:

Heyhey!
Fant noen oppskrifter på snadder som man kan unne seg, såklart ikke for ofte eller for mye av gangen, men en gang i blant mens man er på induksjon. Alle er fra Atkins' Kokebok som utrolig nok ble oppdatert i 2004:)

SJOKOLADESMØREKREM:
4 eggeplommer
2 ss cognac
1/2 ts vaniljeekstrakt
2 ss finhakket usøtet mørk sjokolade
4 pakker sukkererstatning
8 ss temperert usaltet smør

1: Pisk sammen alle ingrediensene i en bolle med en elektrisk mikser i ca to minutter
2: Ha blandingen i en kjele og sett den i et vannbad med kokende vann. La den stå i vannbadet i ca sju minutter og servér med en gang.

Per to ss: 1 gram netto kh

KOKOSKREMPUDDING
(4 porsjoner)
1 boks usøtet kokosmelk (400 ml)
1,2 dl kremfløte
3 eggeplommer
1 ss butterscotch ekstrakt (fløtekaramell) eller 1 ts koksekstrakt
3 pakker sukkererstatninger

1: Ha kokosmelk og fløte i en kjele og kok opp. Slå ned til meget svak varme
2: Imens pisker du sammen eggeplommene, butterscotchekstrakt/koksekstrakt og sukkererstatningen i en bolle.
3: Under kontinuerlig omrøring tilsettes eggeblandingen litt etter litt i fløte- og kokosmelkblandingen. La den småkoke i fem minutter på meget svak varme under omrøring. Flytt kjelen over i et bad med kaldt vann og la den avkjøles i fem minutter. Serveres ved romtemperatur eller avkjølt.

Per porsjon: 4 gram netto kh

KJEKSBITER
2-4 dl Atkins Bakemix pluss litt ekstra for å vende stykkene i
3 ss granulert sukkererstatning
120 g kremost (ikke lett!)
2 ss smør
2 ss rømme
1 eggehvite
1 ts vanilkeekstrakt

1: Sett ovnen på 175 grader. Sett en rist midt i ovnen.
2: Bland kakemix, sukkererstatning, kremost og smør med en elektrisk mikser. Bland rømme, eggehvite og vaniljeekstrakt. Ha kakemixblandingen oppi rømmeblandingen og bland godt.
3: Kjevl ut deigen mellom to stykker plastfolie til den er ca en halv cm tykk. Legg deigen i fryseren i ti minutter, til den blir fast
4: Fjern den øverste plastfolien, skjær til kakekjekseene i ønsket fasong, dypp dem i bakmix og legg dem på et bakepapir. Stek dem i ti til tolv minutter til de er gjennomstekte og lett gylne. Legg bakepapiret med kjeksene på en rist for avkjøling.

Per kjeks (ca) 1 gram netto kh


Har ikke prøvd noen av dem selv, men er fristet til å teste den kokosgreia en gang:)


#23

Nille sa for siden:

Pssst ! Den ble nok ikke oppdatert dessverre (sier de det så juger de, for den ble utgitt i 1993 oh oppdatet 1997 og har ikke blitt oppdatert siden. Men den er jo oppdatert i forhold til selve BOKA, da, for den norske utgaven bygger jo på den som ble utgitt i 1992 ). Men den ble trykka opp IGJEN i 2004 - sammen med resten av bøkene. Kopier av gamle utgaver altså.

Ikke det at det betyr noe..... det viktigste er jo oppskriftene ! :D


#24

Photobscura sa for siden:

Å? Det står i "Takk til" av Atkins' kone og i forordet av matredaktøren Stephanie Nathanson at det er en utgave som er bearbeidet etter 97-utgaven, og teksten til førstnevnte er skrevet i januar 2004.
Noe som gjør det hele ENDA mer merkelig! De gir ut den nyeste kokeboka, men selveste "bibelen" lar de være en uoppdatert versjon av en bok som ble gitt ut for snart tretten år siden:eek:!
Merkelige mennesker.

Men er enig i at det betyr lite når oppskriftene er så gode og varierte!


#25

Nille sa for siden:

Er det den amerikanske "Atkins for Life Low Carb Cookbook" du sitter med ?
Da er det riktig at den er fra 2004.

Trodde det var den norske som hørte med til pakka med bøker jeg - den som Celina trykka opp igjen ! Sorry !! :rodme:


#26

Photobscura sa for siden:

Hei! Nei, nå er jeg bare veldig forvirra!!! For det er det som står i boka, det er den norske som fulgte med i pakka, og jeg reagerte på det selv, at denne skulle være nyere enn selve slankeboka. For det står vitterlig at det er en oppdatert versjon fra 2004, står til og med foran at boka er dedikert Robert Atkins, og han døde jo i 2003.
Nille, nå skjønner jeg ingenting... Er det et komplott?!?:confused::D


#27

Nille sa for siden:

..... :wacko: ja, jeg tror jammen det må være et komplott....
Skjønner itt´no. Men det kan jo hende at de har oversatt Atkins for Life kokeboka nå da - den var de Fru Atkins som skrev står det i min. Og trykket den opp etter første opplag av den gamle norske ... eller noe ? Eller brukt forordet til feil bok ?

Spiller ingen rolle. Som sagt er det oppskriftene som betyr noe :D

Sorry at jeg rota det til - var ikke meningen .



#29

Zoë sa for siden:

Flere tips! Flere tips!

Lenge siden sist jeg var på induksjon, og husker ikke alt jeg spiste sist, så del gjerne flere oppskrifter!

Her er det jeg spiser som snacks:

Babybelle ost m/ 2-3 valnøtter
Beef Jerky (tørket kjøtt)
Fromasj ( heistad gele+krem)
Bacon crisp
Advantge bar

Leste ett eller annet sted her inne at man kunne blande fun light med creme fraiche - er det lov på induksjon?

Har ikke nødvendigvis lyst på noe søtt - men noe FRISKT!


#30

Kanutten sa for siden:

Er meget glad i tørrfisk jeg da. Blir det FOR mye proteiner av den??


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.