Huldr sa for siden:
Hurtige speltpepperkaker
Kan bakes ut med en gang!
2 ss romtemperert melasse
1/2 dl lønnesirup (som er tyntflytende og derfor kan brukes uten å varmes opp)
1 dl økologisk melis
1/2 ts ingefær
1/2 ts nellik
1/2 ts kardemomme
1 ts kanel
50 g smeltet smør
1 middels stort egg - også økologisk
1/2 ts bakepulver eller natron
Knappe 5 dl siktet speltmel
Rør melasse, sirup, melis og krydder til jevn røre. Rør inn egg og smør. Bland bakepulver/natron med mel og rør det inn litt av gangen, forsiktig, til deigen blir jevn og myk. Samle deigen til en kule og legg den rett på bakepapir på benken. Trill den til en ca. 20 cm lang pølse midt på papiret. Gni kjevlet med siktet speltmel og kjevle deigen ca. 2-3 mm tykk. Stikk ut pepperkakefigurer. Fjern deigen mellom figurene uten å flytte dem, og la papiret gli over på stekeplaten. Stek ved 200 grader 7-8 minutter til fargen er passe. Gjenta operasjonen til all deigen er brukt opp.
Fra Aftenposten, i en artikkel om en ny kokebok om speltbaking av Mone Sæland. Resten av artikkelen ligger her , det er en del interessant og nyttig om spelt der. Dette er jo ikke lavkarbo, men er det i det hele tatt mulig å få pepperkaker til å bli lavkarbo ...? Spelt er iallefall sunnere og har lavere GI enn hvete :)