< Tilbake til oversikten

Langvarig lavkarbo skadelig?

#1

Fast-i-fisken sa for siden:

I det siste har jeg hørt noen si at langvarig lavkarbo kosthold er skadelig. Har hørt 2 forskjellige sagt dette de siste ukene. For å si det sånn så er disse ikke lavkarbo folk. Har ikke peiling på hvor de har hørt dette. Men den ene mente at etter år på lavkarbo så la de plutselig på seg og ble syke. Og den andre mente at lavkarbo var påvist at det ikke var bra for kolestrolet. (noe jeg trodde var påvist at det senket kolestrolet)
Noen som har peiling på hvor dette kommer fra. Ukeblad historier? (håper jeg...) Er det noe i dette? :confused:

Ha en ellers god førjuls tid


#2

donjuanwannabe sa for siden:

Noen sier lavkarbo er skadelig, noen sier at det er det sunneste kostholdet du kan spise. Du må velge selv hva du vil tro på. Å være åpen for nye ting og prøve selv er det beste. Da får du vite hva som er best for din kropp.


#3

Huldr sa for siden:

Jeg underskriver på det DJW sier her. Det er ikke sikkert lavkarbo i ekstrem utgave f. eks er så sunt for alle. Vi har alle forskjellige kropper.

Det jeg er ganske sikker på er at det vanlige, "sunne" norske kostholdet inneholder for mye ferdigmat, tilsetningsstoffer, hvitt sukker og hvitt mel, blant annet. I tillegg til at det er store mørketall når det gjelder melke- og hveteintoleranser, som bl a kan føre til vektoppgang (noe jeg nylig har funnet ut gjelder meg). Og at de fleste, om ikke alle, vil tjene på å gå over til mer lavkarboaktig livsstil.

Mange sykdommer og symptomer blir borte eller ikke merkbare om man holder seg til et sunt og variert lavkarbokosthold med mye grønnsaker, mer fett og mindre karbohydrater. Men om man fortsetter å spise mye "prosessert" mat og lar være å spise grønnsaker vil man nok ikke oppnå noen helsegevinst på sikt. (Det finnes dietter som ikke legger vekt på grønnsaker, men de er dietter som virkelig krever at man setter seg inn i dem).

Så det kommer helt an på hva du legger i lavkarbo!


#4

Nille sa for siden:

OK, jeg har spist lavkarbo mer eller mindre siden 1982. Om ikke annet så har jeg blitt kvitt en masse vondter. Årsaken til at jeg fortsetter er den helsemessige fordelen.

Jeg har bare et spørsmål til de som sier det er skadelig. Hva er det som er så sunt med sukker, raffinert hvitt mel, poteter, ris og pasta ? Hva er det i disse matvarene de mener kroppen min trenger som jeg ikke kan få fra grønnsaker, kjøtt, fugl, fisk, urter, nøtter og bær ? Jeg spiser sunnere og mer variert en noen andre jeg kjenner.

Det kan de som regel ikke svare på kritikerne. Fordi de uttaler seg om et lavkarbo kosthold uten å vite hva det er. Det mest skremmene er at de dessverre blir hørt av så mange, - av en god del mennsker som kunne hatt glede og nytte av OG fått bedre livskvalitet av et slikt kosthold.

Farlig du liksom, - tull & tøys.

Jeg stiller gjerne med både blodprøveresultater (perfekte) og meg selv som eksempel på at jeg hverken ER eller SER syk ut - selv etter over 20 år på dette "farlige" kostholdet.


#5

Iset sa for siden:

Synes det er tragisk at noen kan kalle et så vidt begrep som "lavkarbo" skadelig. Da kan vi vel fortelle dem av "lavkalori" er like skadelig, for det dekker jo også en diett på feks. 500 kcal daglig? :snill:


#6

jeef-micro sa for siden:

jeg har blitt kvitt en del symptomer på PCOS med lavkarbo... kan ikke forstå at det skal være skadelig å bli friskere...


#7

Dante sa for siden:

Hva er det som ikke er skadelig da? En får bare ta et valg, skaffe seg kunnskap og gå for det. Fungerer lavkarbo så er det vel et tegn på at det passer vedkommende også


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.