< Tilbake til oversikten

Inn/ut av ketose...

#1

nita58 sa for siden:

Hei!

Jeg har diskutert dette med ei venninne som spiser lavkarbo, hun mener at det er bra å gå på ca 15-20 karber(da er man jo i ketose) om dagen hver tredje uke i en uke, for å så øke karber og spise lavkarbo.

Er dette så lurt, å gå ut/inn av ketose hver tredje uke?:confused:

Hun sier at det ikke gjør noe(er litt uenig), men jeg spør dere...:o , da jeg stoler mer om kunnskapen deres på dette feltet.


#2

Nille sa for siden:

Jeg skjønner ikke helt hva du mener med "15-20 karber til dagen hver tredje uke i en uke, for så å øke og spise lavkarbo". Så jeg svarer på det du spør om nederst - om det er lurt å gå ut og inn i ketose.
[color=purple][/color]
Nei, det er ikke så lurt. Og det hører ikke hjemme på noen lavkarbo retninger jeg vet om. Det kan gå fint en stund, men problemet er at kroppen ikke finner "balanse" som jo er viktig. (Forvirrede kropper tar ikke av). Dessuten sliter det på kroppen å skifte hele tiden. Ut av ketose sliter ikke særlig, det er bare snakk om lett omstilling, - men inn tar litt mer på. Det er altså lett for kroppen å omstille seg fra fett til glukoseforbrenning, men det tar hardere på gå andre veien fra glukose til fett. Det blir på en måte å kjøre kroppen igjennom en abstinensperiode (fra glukose) hele tiden. Selv om DU ikke kjenner det som abstinens så kjenner kroppen det. Det blir vanskeligere og vanskeligere for kroppen etterhvert. I verste fall kan du risikere at du må gå enda lavere i karber for i det hele tatt å komme i ketose. Du kan også ødelegge forbrenningen din. Det er på grunn av slike ting at de som har seriøse "spisedager" (dvs. de som har studert dette og funnet en sunn måte som funker for dem, som f.eks. EAT begrenser seg til en dag i uka og helst kun en time/et måltid.
[color=purple][/color]
For noen kan dette siksakkløpet kanskje funke, men jeg anbefaler det ikke fordi det er tungt for kroppen, ikke sunt og som regel ikke har noen som helst hensikt. For mange betyr det at man tar to skritt frem (i ketose) og et tilbake (ute av ketose). Dvs. at en bruker dobbel så lang tid også....
[color=purple][/color]
Det kommer selvfølgelig også an på hva en spiser da.....


#3

nita58 sa for siden:

Takker for raskt svar!

Hun spiser "alà Ketolysekuren" i 1 uke og ellers lavkarbo mat som Lindberg i 3 uker.

Jeg synes selv at det ikke var så lurt kanskje, men jeg holder jo meg til KUN Lindberg nå som jeg har begynt med det. Tror hun og jeg skal ta en prat til;) !!


#4

Nille sa for siden:

Om det er Lindberg kost hun spiser så har det ingen større hensikt å spise "ala ketolysekuren" en uka av tre. Det er å lure seg selv mener jeg. Kroppen lar seg ikke lure. Det hun egentlig gjør er å spise "Lindberg redusert karber" noen dager, - og man får ikke gevinst av ketose på en uke. Det er ikke slik det funker. Det tar tid for kroppen å omstille seg begge veier ! Men det er ikke farlig eller slitsomt for kroppen, dvs. det sliter ikke så mye på kroppen fordi det ikke er stå stor forskjell på de to filosofiene og forksjellen i karber er marginalt.


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.