Photobscura sa for siden:
Da jeg var liten så var dette en av min kjøkken-angst-mors safer'e!
I denne oppskrifta så er det jo ikke no kjøtt, men man kan sikkert minske de andre ingrediensene og putte i kjøtt om det er er din kopp te:), men da er det ingen god idé å koke dem, antar jeg.
Og som jeg ser, så er det ikke voldsomme mengder karber her, så denne går nok gjennom (det forholdsvis store) nåløyet, skulle jeg tro!
kålruletter til to pers (altså store i størrelse):
2 store kålblader (savoykål er best)
1 aubergine
1 squash
1 rød paprika
1 grønn paprike
2 charlottløk
100 gram ferske champignoner
3 ss kaldpressa olivenolje e.l.
1 dl riserstatning (ev. bulgur, men da fyker karbinnholdet i været) her er en link til den erstatninga (supergod!!!):forum.lavkarbo.no/showthread.php?t=2963&highlight=cauli-flied+rice
salt og pepper
3 dl vann
1 terning buljong (pass på at den ikke har sukker i seg!)
Forvell kålbladene i lettsaltet vann så de blir myke. Legg dem ut på et håndkle så de renner godt av.
Skjær aubergine, squash og paprika i små terninger. Grovhakk sopp og løk. Fres alt i olje eller smør så det blir mykt. Rør inn jukserisen og smak til med salt og pepper.
Fordel fyllet på kålbladene, pakk dem sammen og surr dem med bomullshyssing.
Kok opp vann med buljongterning, legg kålrulettene i og la dem trekke under lokk i ca. 30 minutter.
Som tilbehør kan du lage litt ekstra jukseris ved siden av! Og da er det et godt tips å steke dem med ekstra mye smør og noen skiver tomater og ekstra løk og kanskje noen urter, for å sette en spiss på det hele! Ved siden av kan du lage en enkel yogurt-dressing. F-els ved å putte i litt hvitvinseddik, salt, pepper og olivenolje. Putt i alt unntatt hvitvinedikken, og rør det godt sammen, så heller du i edikken sakte mens du rører. Smak deg fram på mengde. Kjempegodt!