< Tilbake til oversikten

hmmm....

#1

minime sa for siden:

jeg har nå gått på lavkarbo i fire mnd...
vekten har gått ned og jeg har tapt flere cm av kroppen min.. er stor fornøyd... MEN!
jeg er mildt sagt lei av egg , frokost pannekake og bacon for tiden.... Så jeg snakket med ei som selv går på lavkarbo- ho foreslo at jeg kunne prøve med go og mager kjøttpølse til frokost .... jeg trener som oftest etter frokosten..... så jeg var innom butikken i går og såg etter denne kjøttpølsa.. 9 g.karbo pr 100 gram???!? det kan ikke være bra for meg å spise?

det ho da mener er at jeg skal prøve stekt egg og stekte kjøttpølse biter... men jeg kan ikek skjønne at det er "lov"?


#2

chili sa for siden:

Spørs litt hvilken lavkarbofilosofi du følger...På Atkins/Ketolyse skal du ha mer fett og helst ikkeno hvetemel/potetmel i pølsa... men på Lindberg er det greiere; mer langsomme karber og da mindre fett.

Hva slags karber er det i den?
Forresten var det første jeg tenkte "nei nei, ikke mager!" Lav karbotankegangen har tydligvis satt seg hos meg.. :cool:


#3

Nille sa for siden:

Chili har helt rett. Du behøver iallefall ikke se etter mager pølse om du spiser lavkarbo. (Med mindre du følger South Beach). De har alltid mer karber enn"vanlig". Om du kjøper pølse hos slkter som lager pølsene sjøl er det som regel ikke så mye tilsetningsstoffer i. Slakter Idsø i Stavanger har lavkarbo pølser (kun med fett, kjøtt og krydder/urter) og Meny butikkene på sørlandet har ketolysepølsa til Torkil. Kyllingpølsa til prior skal være bra sier de. Ellers har Gilde et snitt på 5,5 karber pr 100 gram, så da ville jeg heller spist den enn den "lette".
[color=purple][/color]
Hva med smoothie til frokost da ?
Jeg pleier å lage en av 2 egg (du kjenner ikke eggesmaken - looooover), 2 ss MCT olje (valgfritt), 100 gram frosne bringebær, evt. kesam eller kremfløte. ca. 1 dl..... I hurtigmixer wroooom og du har en deilig mettende frokost. Min blir slik at jeg kan spise den med skje.... :sikle:
Ellers kan du jo spise Wasa Fiber + knekkebrød eller Fiber rik med makrell i tomat eller rekesalat på - en tomat ved siden av - fin frokost det og...
[color=purple][/color]


#4

minime sa for siden:

hva slags lavkarbo filosofi jeg følger? vel, det er bare det at jeg holder meg mest unna karbo som mulig... men etter jeg kollapset på trening for noen uker siden ble det sagt at jeg må spise mer karboer.... det er potetmel i den pølsen... men tør ikke å spise den før jeg vet at den er litt trygg- for jeg føler på meg som at den ikke er det.. for jeg spiser ikke melprodukter i det hele tatt egentlig...

følger egentlig ikke atkins/ketolyse lenger for jeg blir dårlig av den...


#5

minime sa for siden:

smoothie hørtes godt ut..... så jeg kjenner ikke egg smaken? hmmm.... lurer på om jeg skal prøve den til frokost i morgen... har frosne bær , kesam, olje....
det er bare at jeg har spist gjennomsnitt 5 egg pr dag i fire mnd snart... så nå vemmes jeg nesten ved tanken på å spise : kokt egg, bløt kokt egg, omelett, eggrøre, stekt egg med bacon.... usj... men takk nille- skal prøve det framover :)


#6

chili sa for siden:

Apropos kjøttpølse, så har jeg spist kylling-kjøttpølse i det siste: stekt paprika og tomat/løk og tomat, og pølsebiter. (og litt pepper på)
Veldig godt!
MEN: riktig nok er det bare 5 g karbo pr 100g, men de er: potetmel, dekstrose(mais) og tørrmelk...
Hmm...sier jeg også!
Er jo små mengder, men høyglukemisk/raske karber...


#7

minime sa for siden:

kanskje jeg som har blitt fanatiker, men 5 g karbo pr 100g skremmer meg... for jeg er rett og slett livredd for å gå opp i vekt siden jeg har vært så flink i fire mnd... har ikke søthunger eller noe som helst...

Ang kylling-kjøttpølse har jeg ikke smakt... for jeg smakte vanlig kylling pølse og magen min bare bråkte... så jeg tror ikke helt at jeg tåler det.... rart å tenke på at jeg spiste ofte pølse med brød for ett år siden, var jo en del av menyen min....... men nå tør jeg nesten ikke.......


#8

Nille sa for siden:

Bor du i Oslo eller Stavanger området vet jeg hvor du får kjøpt masse forskjellige lavkarbo pølser.... :D


#9

minime sa for siden:

bor nok litt lenger nord :( Trondheim....


#10

Nille sa for siden:

sukk det var dumt...... når det gjelder pølser altså :o
Men har dere noen lokale slaktere som lager pølsene sjøl ?? De har som regel pølser med bare kjøtt/flesk og krydder. Verdt å sjekke !


#11

cathrine sa for siden:

Hvor i Oslo får man kjøpt sånne pølser da Nille?


#12

minime sa for siden:

jeg skal faktisk ut til byen nå for å hente noen bilder til julegaver, så da kan jeg spionere litt rundt og se om jeg finner noen slaktere... ett sted må det være.....


#13

Nille sa for siden:

HAMSTAD KJØTT OG FLESK ALF HAMSTADJon Raudes gate 1 7042 Trondheim73 53 35 56
HAMSTAD KJØTT ASMagnus Berrføtts veg 2 7046 Trondheim415 09 848
MATELSKER'N ULF AASKjøpmannsgata 18 7013 Trondheim73 51 38 60
[color=purple][/color]


#14

chili sa for siden:

Har du Googla, Nille? :D

Du er en knupp!


#15

tess81 sa for siden:

ingen splenda i eller noe, blir den ikke litt syrlig??


#16

Nille sa for siden:

Jo, man kan godt ha splenda i. 1 ts holder sikkert. Jeg bruker nesten ikke søtstoff - men det var knallgodt med kesam vanilje....


#17

stinasol sa for siden:

jeg spiser mye pølse..kalkun pølsen fra prior er det 4 karber i pr 100 g og 2 pølser er ca 100 g....


#18

Summer sa for siden:

minime: Jeg ble litt bekymret når jeg leste denne tråden jeg.

Nå vet jeg ikke hva slags historie du har bak deg, eller hva slags kunnskap du har med deg i sekken din. Men det du skriver får meg til å tenke på at det er utrolig viktig å ha et mål og en mening med det en gjør. Javisst du skal ned i vekt, og har vært flink sier du. Men samtidig har du erfart at Atkins og Ketolyse ikke er noe for deg, fordi du blir dårlig av ketogene dietter går jeg ut i fra, og du har kolapset på trening. Dette sier deg jo at du har gjort noe som ikke er helt riktig for deg.

Den videre veien som er der du er nå, der vil jeg på det sterkeste anbefale deg å lese litt om Lindberg sin filosofi. Å trappe gradvis opp på karbene til du finner et nivå der kroppen din og du trives. Der du har det fint, du kan trene og at det går fint, og at vektnedgangen fortsetter. Men det er så lurt å ha en filosofi i bakhodet i den prosessen, så en ikke blir helt paranoid i forhold til hva en kan spise og ikke. For det varierer endel på de ulike diettene, og på hvilket nivå en ligger på karbemessig. Man skal feks ha litt mindre fett når man går opp på karbestingen, og mer når man går ned. Og litt karber i en pølse ER helt ok så lenge en ikke spiser ketogen diett.

Lykke til videre. :blomster:


#19

minime sa for siden:

tuuusen takk Nille :)
jeg og ei venninne skal stikke dit i morgen og skaffe oss god mat :D


#20

minime sa for siden:

tror nesten at jeg skal prøve kalkun også...


#21

minime sa for siden:

Hei :) forstår egentlig at kanskje det jeg skrev virker litt sykt... Men du skjønner at jeg har vært helt oppe i 120 kg... og jeg fikk mye kommentarer om at jeg var på vei til diabetes 2 og store sjanser for hjerte- og karsykdommer.. og jeg er bare 22 år... klarte nesten ikke å gå en etg der jeg bor en gang...

Jeg tror egentlig at jeg må innta litt mer karboer enn jeg gjør hvis det skal være på lik nivå med treningen min... men vet at jeg kan virke fantatisk- men er bare redd for å bli som jeg var igjen...... for det var ikke kjekt i det hele tatt... og når jeg ser på meg nå så er jeg utrolig stolt av meg som klarte dette på egen hand egentlig....

men takk for at du brydde deg :)


#22

Gamla sa for siden:

Gratulerer med vekttapet Minime!:)
Herlig å se når kiloer og cm forsvinner, men en går fort lei dersom en ikke varierer kostholdet. Disse kroppene våre skal vi leve med resten av livet, og det er viktig å stelle godt med dem!;)
Av egen erfaring synes jeg er det er viktig å ha et kosthold jeg trives med når jeg går på kur. Da blir det letter å tilpasse seg et godt og variert kosthold også etter kuren. ;)
Prøv Grov julepølse fra Gilde. Bare 3.5 g kH pr 100g,- og den er knallgod. :sikle:
Som variasjon synes jeg du bør bake deg et godt KH fattig brød (skjær det opp og legg det i frysa)og ha på et godt KH fattig pålegg+ tomat, agurk eller paprika på til frokost og en god salat med kjøtt, fisk, reger, egg eller ost til lunsj,- og kjøtt, fisk og grønnsaker til middag!;)
PS.: Uansett hvilken filosofi du har valgt skal du ha grønnsaker, vitaminer og mineraler hver dag, - og det har ingen hensikt å spise mindre enn 15 g. KH pr dag!;)
Studer næringsmiddeltabellen, velg og vei maten til å begynne med, så vil du se at du kan spise svært mye grønnsaker (av de rette sortene)!;)
Lykke til videre!:)


#23

Trolljenta sa for siden:

Gutta på haugen på St. hanshaugen.


#24

minime sa for siden:

takk komkari :)
prøvde nilles forslag med smothies til frokost i dag :) det var faktisk godt :) så skal vi til de adressene som nille ga meg for å hamstre inn litt gode pølser :) grønnsaker spiser jeg en del av :) jeg tar ca 15-20 g karbo pr dag... for noen høres det mye ut siden jeg har lest noen innlegger at de tar mindre karboer- men jeg trenger hvertfall 15-20... jeg har printet ut næringstabellen, og tar den faktisk ofte med meg når jeg skal i butikken :)
variasjon er jeg mindre flink til... som jeg har sagt lenger oppe : er redd for å gå opp i vekt igjen.. for jeg regner med at jeg går nok opp en eller to kilo til jul.... men det er greit for meg :)


#25

minime sa for siden:

var en del smileyser ja, men er bare i så godt humør i dag :)


#26

Aline sa for siden:

Godt humør er bra :ja:

:D

Og gode karber i form av grønnsaker er enda bedre :D :heia:


#27

Summer sa for siden:

Oisann, da har du litt av en vei å gå ja. :klem:

Det kan ta litt tid å finne akkurat hva som passer oss, for vi har ulike behov, så det må visst endel prøving og feiling til for endel. Kjempefint at du merker resultater, og jeg er egentlig veldig enig med deg i at det er viktig å være streng når du veier såpass og har en truende diabetes hengende over hodet. Da trenger hormonsystemet stabilitet og hvile fra all insulinproduskjonen.

Kan jeg spørre hva du trener? Hvis det er noe veldig tungt (som feks aerobick), så kan det jo kansje være en fordel å ligge så lavt som kroppen din tåler med karber over noen uker, kansje (helst) måneder, og drive med litt roligere/mindre belastende trening. Svømming, gå raske turer istedet for å jogge, Yoga, Pilates ... Sånn for å sette hormonstabiliseringen først og gjøre mindre belanstende trening til vekten er kommet litt ned og hormonene begynt å stabilisere seg. :)


#28

minime sa for siden:

grønnsaker er jo også godt :)


#29

minime sa for siden:

Jeg trente som regel aerobic og pump/step ... men det kuttet jeg egentlig ut for ett par mnd siden... så jeg trener styrke i mitt tempo og ror litt.... av og til tar jeg stram opp timer ( det er nesten samme som styrke trening)det er jo kjekt å merke at en klarer mer og mer etter som vekten går ned... er nede på 75 nå så jeg gir meg ikke før jeg er 10-15 kg ned....
Snakket med en treningsveileder på treningssenteret.. og han anbefalte faktisk at jeg skulle kjøre meg selv hardt... men samtidig spise mer karboer... han mente at jeg skulle ha brød og poteter hver dag... noe jeg proteserer på.... Har ikke tenkt å bli noe "fitness" dame ;) jeg går turer på halv time ca nesten hver kveld- det gjør jeg pga søvnen min egentlig :D


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.