Nille sa for siden:
SKOGSBÆRKAKE (12 porsjoner)
150 gr mandler
12 ss splenda (det ble litt søtt, smak til)
4 eggehviter
300 gr skogsbær
10 plater gelatin
3 dl original kesam
3 dl vanilje kesam
200 gram yoghurt naturell
10 ss splenda
Mal mandlene, Visp romtempererte eggehviter til stivt skum. Tilsett splenda mens du fortsatt visper, slik at det blir en stiv og luftig marengs. Skjær marengsen forsiktig inn i mandlene. Legg bakepapir i i bunnen av en springform (26 cm) eller en rektangulær form (33x20cm) og fordel mandelmassen i formen. Stek ved 175 C i 15-20 min.
Tin bærene, legg feletinplatene i kaldt vann og la dem bli myke. Bland kesam, yoghurt og splenda. Varm opp bærene i en kasserolle og mos dem i en blender eller med en stavmikser. Løs opp gelatinblandingen i den varme bærmosen under omrøring. Avkjøl mosen noe. Hell bærmosen i en tynn stråle i kesamblandingen under stadig omrøring. Hell bandingen over de avkjølte mandelbunnen. Sett kaldt til fromasjen er stivnet. Pynt med sitronmelisse og friske bær. (Blåbær/bringebær er flott).
Kan bruke hva slags bær en vil her egentlig. Godt er det iallefall. Har ikke regnet karbeinnholdet enda.