Nei - det er ikke bløtkake/fløtekake i det hele tatt. Det er de beste muffinsene jeg har laget i hele mitt liv - syns jeg da.
ORANGE SOUR CREAM CAKES
12 muffins (store amerikanske) 2.25 karb pr stk
140 gram mykt meierismør
6 spiseskjeer Splenda
4 store egg
fin raspet skall av en stor appelsin
1 teskje "orange extract" (vet ikke hvor en får tak i det, jeg kjøpte for mange år siden og fant tilfeldigvis flaska i skapet)
142 ml/gram seter rømme
175 gram malte mandler
1 teskje bakepulver
Forvarm ovnen til 175 grader. Sett klar 12 store muffinsformer på bakebrett
Visp smør og Splenda blankt. Ha oppi eggene, ett om gangen, bland godt hver gang. Ha oppi skallet av appelsinen, orangen extract, bakepulver og rømme, - bland godt. Ha oppi de malte mandlene.
Fordel mixen mellom de 12 formene og stek midt i oven i 20-25 minutter eller til de kjennes faste ut.
Hvis man vil kan man blande litt Philadelphia ost med litt appelsin saft og ha oppå. Evt. Tines Mandarin kremost. Jeg syns de var best uten.
235 kalorier pr stk. 2 netto karber, 6 gram protein. Bruker man Natreen istedenfor splenda må man plusse på litt. Splenda inneholder "less than 1 gr carb" pr teskje, -og det får jeg ikke lagt inn i Fitday. Jeg plusser derfor på 0.25 karb pr kake, slik hun jeg fikk oppskriften av alltid har gjort.
Dette så godt ut, etter alt bollesnakket her i dag. Lurer på om man kanskje kan bruke appelsinolje for 'extract'? Kanskje luksuriøst -men vi er da noen luskusdyr blitt.
.. og inn i stua kommer lillesøster med ordentlige sølekaker ...
Bruk fruktose du! Det har jeg tenkt å gjøre også med denne oppskriften. Jeg venter bare på en passende anledning til å bake. Det blir ikke mer usundt en med kunstig søtstoff i hvertfall.
Fruktose kaker er helt greit en gang i blant for de fleste - det er litt individuelt hvor mye fruktose en tåler når en prøver å gå ned i vekt.
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.