< Tilbake til oversikten

Köfte / kifta (tyrkiske kjøttkaker)

#1

Huldr sa for siden:

Dette er min egen variant, tror det vanligvis brukes kvernet lammekjøtt - og så er det veldig godt å grille ... da former man dem rundt grillspyd.

400-500 g kjøttdeig
1 liten løk, finhakket
1 stort fedd hvitløk, finhakket
blandet krydder etter smak (jeg brukte Picata fra helsekosten)
pepper (ganske mye)
salt etter smak

Varm opp ovnen til 260 grader. Bland kjøttdeigen med alt det andre, form til avlange kjøttkaker og legg i smurt langpanne. Stek til det blir brunt på en side (blir brunt på undersiden først). Ta ut, snu, og stek en stund til. Det tar ganske kort tid, siden varmen er sterk.

Serveres med saus av:

saften av 1/2 sitron
1/2 kopp (eller noe sånt) finhakket persille
olivenolje, salt og pepper

Det blir nydelig med den syrlige sausen oppå! Lag en salat ved siden av, evt grillede grønnsaker kanskje? Og bulgur for den som kan tillate seg det ... :sikle:


#2

Nille sa for siden:

:sikle:
namme !!


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.