Er det mange her som bruker Splenda? Jeg synes det går igjen i mange oppskrifter, derfor tar jeg sjansen på å legge inn litt info her.
Jeg syntes det virket som et "interessant" produkt, men kom aldri så langt som til å prøve det selv, og kommer nok ikke til å gjøre det.
Det sies at det er brukt klor i fremstillingsprosessen, bl.a. Det er i såfall ikke noe naturlig produkt i det hele tatt (i motsetning til Stevia som altså ikke er lov å omsete her i Norge:confused: )!
Gå også inn og les kommentarer fra forbrukere, hvor det blant annet er en som har diabetes og som rapporterer mye verre blodsukkerstigning enn ved å spise "candybar".
Tillater meg å lime inn kommentaren her:
"Splenda is EXTREMELY misleading and down right dangerous!!! I am a diabetic and anything with Splenda causes my blood sugar to skyrocket!!! I can eat a candy bar and do not have the problems I have with Splenda! PLEASE stay away from products containing Splenda especially if you are diabetic. Think about how this stuff is made and ask yourself if you really want this in your body!!!! Always read labels and do not purchase any products containing Splenda!!!! "
Jeg tar akkurat den sida med en klype salt (sukker :rolleyes: ), siden den er laget av sukkerprodusenter. De er nok ute etter å forsvare markedsandeler.
Når det er sagt tror jeg ikke Splenda er veldig bra.
Jeg har brukt en del Splenda etter at det kom, selv om jeg egentlig ikke er så veldig for det. Men jeg har tenkt som så at det ihvertfall ikke er verre enn hvitt sukker og fruktose, som jo også er raffinert og har negativ effekt på kroppen.
Jeg kommer stadig tilbake til at små mengder (uraffinert) sukker, sammen med Stevia, er det beste. Vi er tross alt tilpasset sukker, det er først og fremst mengdene vi får i oss i dag som er et problem tror jeg.
Enn så lenge kommer jeg nok til å bake litt med Splenda til jul, men skal forte meg å bestille mer Stevia til smoothien min ...
Det bør ringe en bjelle når det er The Sugar Association som har denne siden. Jeg ville tatt siden langt mer seriøst om det kom fra en anerkjent forsker eller organisasjon som er kompentete og har seriøsitet dokumentasjon på dette...
Ellers er det vel greit her som med alt annet; litt er ok, overforbruk er ikke ok :)
...og så dukket denne linken opp igjen for ørtende gang..... :) Joa, både denne og Mercola sine artikler dukker opp ved jevne mellomrom !
Leser man på nettet vil man alltid finne skremselpropaganda for det meste. Bare søk opp "aspartame" som finnes i de fleste "sukkerfrie" produkter her i landet (inkl. den nye cola'en) - da dukker det nok opp en del ja. Og merkelig nok er det sukkerindustrien som står bak de fleste.......
[color=purple][/color]
:rolleyes: det er forskjell på å barbere seg og å skjære halsen over, pleier jeg å si. Og det gjelder denne saken også. Splenda er ikke nytt, det kom ikke i går, - det er en av søtstoffene diabetikere, - bl.a. japanerne, har brukt i flere tiår uten meldte bivirkninger.
[color=purple][/color]
Vil man ha søtsmak så må man være villig til å ta noen "risker". Sukker er farlig på sin måte og kunstig søtstoff på sin. Det er ingen av dem som er sunne. Jeg har lest en masse om de forskjellige søtstoffene, og vil heller bruke små mengder Splenda (så lenge Stevia er så krøkkete å få tak i) fremfor f.eks. sukker nårsom helst. Men så har jeg vært så heldig at jeg har klart å venne meg av med søtsmak. De fleste på lavkarbo dietter finner at "normal søtsmak" faktisk er for søtt. Og det fører til at de fleste bruker mye mindre av kunstig søtstof også.
[color=purple][/color]
En må ta et valg, og velger man å tro på alt man leser må man ta følgene og kutte ut alt søtstoff (inkl. sukker). Det er uansett det sunneste og beste å gjøre :)
Jeg har gjort dårligt research - så ikke at dette var en side laget av sukkerindustrien......:o :o :o .
Ellers er det vel greit å redusere så mye at sukkeravhenigheten blir borte.
Ta et valg om at det er lov å kose seg av og til og da ta stilling til om en vil bruke sukker eller kunstig søtstoff.
Jeg erstatter som regel hvitt sukker med brunt sukker eller andre produkter som ikke er så raffinerte hvis jeg først skal bruke sukker. Det skal visst ikke tappe kroppen for så mye mineraler som det hvitt sukker gjør.
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.