Siljevanilje sa for siden:
til 4 personer
100 g mørk sjokolade
3 dl helmelk/fløe
25 g smør
4 store egg, delt i plomme og hvite
1 ss maisenna
1/4 ts med vaniljefrø
søtning tilsvarende 4 ss sukker
100 g sjokolade dråper eller mokkabønner
sjokolade saus:
2 ss maisenna
søtning tilsvarende 1 ss sukker
4,5 dl helmelk/fløte
50 g mørk sjokolade
- smør en sufflè form på 8 dl og dryss litt søtning i bunnen, bryt sjokoladen i biter.
- varm helmelk/fløte og smør i ei gryte til det nesten koker, bland eggeplommer, maisenna og søtning i en bolle, og ha i litt av den varme melka mens du rører. hell så alt tilbake i gryta og varm forsiktig til blandingen er blit tykk, rør hele tiden. tilsett sjokoladen og rør til den er smeltet. ta gryten av varmen og rør inn vaniljefrøene.
- pisk eggehvitene til de står av seg selv. vend halvparten av eggehvitene inni sjokoladeblandinen. vend så inn resten av eggehvitene og sjokoladedråpene/mokkabønnene. ha røren i formen. og stek i forvarmet ovn ved 180 grader i 40-45 min. til sufflèn har hevet seg.
- lag sausen, ta maisenna og søtning i en liten bolle, og bland det med litt av helmelk/fløte. varm så resten opp av helmelka/fløten til det nesten koker, hell litt av helmelka/fløten oppi maisenna blandingen, rør godt, ha alt over i gryten, kok over svak varme. og rør om til det blitt en tykk saus. bryt sjokoladen i biter, ha den i sausen og rør om til den smelta.
5 dryss sufflèn med splenda og server med en gang med sausen til.
hentet fra sjokoladekokeboka, og omgjort til lavkarbo