< Tilbake til oversikten

Delikat varm sjokolade sufflè

#1

Siljevanilje sa for siden:

til 4 personer

100 g mørk sjokolade
3 dl helmelk/fløe
25 g smør
4 store egg, delt i plomme og hvite
1 ss maisenna
1/4 ts med vaniljefrø
søtning tilsvarende 4 ss sukker
100 g sjokolade dråper eller mokkabønner

sjokolade saus:
2 ss maisenna
søtning tilsvarende 1 ss sukker
4,5 dl helmelk/fløte
50 g mørk sjokolade

  1. smør en sufflè form på 8 dl og dryss litt søtning i bunnen, bryt sjokoladen i biter.
  2. varm helmelk/fløte og smør i ei gryte til det nesten koker, bland eggeplommer, maisenna og søtning i en bolle, og ha i litt av den varme melka mens du rører. hell så alt tilbake i gryta og varm forsiktig til blandingen er blit tykk, rør hele tiden. tilsett sjokoladen og rør til den er smeltet. ta gryten av varmen og rør inn vaniljefrøene.
  3. pisk eggehvitene til de står av seg selv. vend halvparten av eggehvitene inni sjokoladeblandinen. vend så inn resten av eggehvitene og sjokoladedråpene/mokkabønnene. ha røren i formen. og stek i forvarmet ovn ved 180 grader i 40-45 min. til sufflèn har hevet seg.
  4. lag sausen, ta maisenna og søtning i en liten bolle, og bland det med litt av helmelk/fløte. varm så resten opp av helmelka/fløten til det nesten koker, hell litt av helmelka/fløten oppi maisenna blandingen, rør godt, ha alt over i gryten, kok over svak varme. og rør om til det blitt en tykk saus. bryt sjokoladen i biter, ha den i sausen og rør om til den smelta.
    5 dryss sufflèn med splenda og server med en gang med sausen til.

hentet fra sjokoladekokeboka, og omgjort til lavkarbo


#2

Nille sa for siden:

:sikle:

Har du regna ut karber i denne ?
Ved første øyekast ser det ut som det er en del.... Mokkabønner og maisenna ?


#3

Siljevanilje sa for siden:

nei har ikke det:P jeg bare kom på sjokolade kokeboka mi, også så jeg igjennom hva som kunne gjøres om til lavkarbo. fant jo endel men vet ikke om alt funker da. :P


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.