Siljevanilje sa for siden:
til 10 personer
225 g mørk sjokolade
3 ss vann
søtning tilsvarende 159 g sukker
175 g smør
25 g malte mandler
3 ss mel ( grovt spelt kanskje eller soyaprotein)
1/4 ts bakepulver
5 egg delt i plomme å hvite
100g mandler uten skall, små hakket
1 ts splenda, siktes over som pynt
- smør en rund springform på 24 cm, og legge bakepapir i bunnen
- smelt sjokoladen i vannet over svært lav varme, rør til det er jevnt, tilsett søtning, og rør til det er oppløst, ta gryten av platen slik at den ikke blir for varm.
- ha smøret i s må mengder av gangen, slik at det smelter i sjokoladen. Ta fryta av varmen, rør inn malte mandler, mel og bakepulver, tilsett eggeplommene, ett av gangen og rør hele tiden.
- pisk eggehvitene i en stor bolle til de er stive, vend dem inni sjokolade blandingen med en metallskje. rør inn de hakkete mandlene. hell røra i formen og glatt til overflaten-
5.stek på forvarmet ovn, ved 180 grader i 40-45 min til den har hevet seg og er fast. kaken vil sprekke. - la kakem stå i formen i 30-40 min etterpå også hvelv den ut på en rist ig ka den blir helt kald. dryss med melis og server kaken i skiver med pisket krem og sesongens frukt til.
hentet fra sjokoaldekokeboken og er omgjort til lavkarbo