< Tilbake til oversikten

Henrivende sjokomandelkake

#1

Siljevanilje sa for siden:

til 10 personer

225 g mørk sjokolade
3 ss vann
søtning tilsvarende 159 g sukker
175 g smør
25 g malte mandler
3 ss mel ( grovt spelt kanskje eller soyaprotein)
1/4 ts bakepulver
5 egg delt i plomme å hvite
100g mandler uten skall, små hakket
1 ts splenda, siktes over som pynt

  1. smør en rund springform på 24 cm, og legge bakepapir i bunnen
  2. smelt sjokoladen i vannet over svært lav varme, rør til det er jevnt, tilsett søtning, og rør til det er oppløst, ta gryten av platen slik at den ikke blir for varm.
  3. ha smøret i s må mengder av gangen, slik at det smelter i sjokoladen. Ta fryta av varmen, rør inn malte mandler, mel og bakepulver, tilsett eggeplommene, ett av gangen og rør hele tiden.
  4. pisk eggehvitene i en stor bolle til de er stive, vend dem inni sjokolade blandingen med en metallskje. rør inn de hakkete mandlene. hell røra i formen og glatt til overflaten-
    5.stek på forvarmet ovn, ved 180 grader i 40-45 min til den har hevet seg og er fast. kaken vil sprekke.
  5. la kakem stå i formen i 30-40 min etterpå også hvelv den ut på en rist ig ka den blir helt kald. dryss med melis og server kaken i skiver med pisket krem og sesongens frukt til.

hentet fra sjokoaldekokeboken og er omgjort til lavkarbo


#2

bia sa for siden:

Mmm.... Denne skal jeg jammen lage til jul!!


#3

Trolljenta sa for siden:

Hvor mye splenda blir det da?


#4

Nille sa for siden:

15-16 gram, ca. 2 dl mener jeg å huske


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.