< Tilbake til oversikten

Festlig bringebærmarengs

#1

Siljevanilje sa for siden:

til 10 personer

3 eggehviter
søtning tilsvarende 175g sukker
1 ts maisenna
25 g mørk sjokolade revet

Fyll:
175 g mørk sjokolade
4,5 dl kremfløte
350 g friske bringebær ( eller annen sort)
litt smeltet sjokolade til pynt

  1. tegn tre rektangler, 10x25 cm på 3 forskjellig stekepapir
  2. pisk eggehvitene til de er stive å står av seg selv, visp så gradvis søtningen inn, skal bli litt blank,
    3.vend forsiktig maisennaen og revet sjokolade inn med metall skje.
    4 ha marengs blandingen i en kakesprøyte med en 1 cm stor åpning, og sprøyt striper tvers over rektangel, tett i tett.
  3. stek marengsene på forvarmet ovn ved 140 grader i 1 1/2 time, la stekebrettene bytte plass halveis i steketiden, åpne ikke ovnsdøren når de er ferdig, bare skru av og la de stå til de er avkjølte.
  4. lag kakefyllet, smelt sjokoladen, og smør den over to av de tre marengslaga, sett til side, til disse har stivnet,
    7.plasser et av de marengslaga som har sjokoalde på seg på et fat, smør på 1/3 av den piskete kremen og 1/3 av bæra, på det andre sjokkisbelagte laget, samme greie igjen, så er det toppen, og samme greia igjen. og til slutt pynt med tynne striper av smelter sjokolade.

hentet fra sjokolade kokeboken, omgjort til lavkarbo

desverre ikke prøvd ut ennå..


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.