< Tilbake til oversikten

Jorun og Runes gastronomiske eksplosjon (laks i form)

#1

Photobscura sa for siden:

Jeg og min gode mann Rune eksperimenterte oss fram til en sabla god lakseform i går. den er lavkarbo, og jeg vil gjerne dele dette fyrverkeriet av smak med dere alle:

Jorun og Runes yderst smagfulde lagseræt!

1 pakke laksefileter (4 stk)
1 boks krepsehaler i dill (eventuelt vanlige krepsehaler, eller også reke)
1 hermetikkboks kantareller
6-7 charlottløk
2 fedd hvitløk
1/2 chili, skrapet
1/2 lime
3/4 kartong fløte
1 avocado
Litt fetaost
dill
timian
salt og pepper (all krydder etter egen smak)
smør og olje til steiking

For to til tre personer

Forvarm ovnen til 200 grader.
Varm opp en stekepanne på høy varme, og smelt en god klatt smør. Legg i kantarellene, og ha i rikelig med salt og pepper i. La dem frese til de er nesten svarte, og har krympet. Skru ned varmen på plata et par hakk. I mellomtiden grovhakker du charlott- og hvitløk og chilli, og putter i pannen, bruk olje om nødvendig (eller smør for smørfolket :)) og lar dette surre en liten stund. Sleng oppi krepsehalene, og ha i dill og timian. Skjær opp laksen i passe store biter, og la dem steke sammen med resten sånn at de får en litt gyllen farge, skvis en halv lime over.
Ta hele sulamitten opp i en form, og dandér oppskjærte avocadobiter over, smuldre feta over formen, og hell så mye av fløten som det er plass til, ca trekvart av innholdet.
Sett formen inn i ovnen på en rille som står nærme bunnen, og stek i 25-30 minutter.
Server med salat, gjerne med avocado og feta, og hjemmelaga dressing.

Superdressing, som kan improviseres over det uendelige:

Hell enn boks rømme over i en skål, ta en spisekje fransk sennep, og to spiseskjeer majones opp i skåla, strø over med salt, pepper, diverse urter (oregano/basilikum/timian you name it) og gjerne litt kapers, eller kaperslake. Rør om. Himmelsk dressing som passer til det meste, spesielt fiskeretter.

ENJOY!


#2

Huldr sa for siden:

Wow! For en fantasi! :heia:

Ser skikkelig godt ut :ja:


#3

Photobscura sa for siden:

og det er det! sånn nam-out-loud-godt! særlig til rødvin, fikk vi erfare!
det var raskt replisert, forresten! jeg måtte sette meg i tenkeboksen for å huske alt sammen, og ca ti sekunder etter at jeg la det ut var det respons, hurra! :)


#4

Huldr sa for siden:

Hi hi :D Du er så søt :klem:

Til rødvin? Laks og rødvin? Det høres sprøtt ut, men må prøves! Kanskje i helga, før jeg begynner på melkefri diett ...

Poeng til deg ihvertfall :)


#5

Photobscura sa for siden:

nååå! hihi! ja, overraskende god kombo. vi drakk en litt søt og fyldig røvdvin til rett under hundrelappen som passa meget godt. den heter [yellow tail], og jeg bare regner med at den er australsk. gikk etterhvert over til min eksellente hjemmelagede amerikanske hvitvin, men alt funker etter den første flaska, haha!


#6

Photobscura sa for siden:

noen som har prøvd denne enda? litt spent på om den funker andre gangen, eller om det bare var et salig lykktreff:lol:

tror forresten jeg utelot en liten skvett soyaolje i oppskrifta. altså oppi stekepanne.


#7

tbear sa for siden:

Jo, oppskrifta er brukt i dag med små variasjoner ift det vi har i huset. Jeg kombinerte med "juksesris" som også nettop er omtalt på forumet. Kjempebra kombinasjon - absolutt suksess også hos kona.
Damene (og noen av gutta) her inne gjør en fantastisk innsats når det gjelder å dele materfaringer. Det er bare for oss andre å øse av ideene - ostekake for eksempel. Takk til dere alle :)


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.