< Tilbake til oversikten

Spenstig saus?

#1

guro sa for siden:

Noen som kan hjelpe meg med oppskrift på en spenstig, melkefri saus som jeg kan servere ved siden av helstekt kalkun? Gjern noe sursøtt, eller noe helt annet ...


#2

Aline sa for siden:

mamma har en asiatiskinspirert :) Litt innviklet og tar litt tid, for jeg tror den må stå en stund...

Inneholder søt og salt soyasaus, chili, ingefær, hvitløk og sikkert andre ting jeg har glemt. skal maile henne og spørre :)


#3

guro sa for siden:

Takk Aline. Vil gjerne ha den. :spent:

Holde på å lete meg gjenneom Prior sine oppskrifter. Dette så godt ut men passer ikke akurat til det jeg skulle:

Grillede kalkunskiver med chilisaus, kapers og pinjekjerner

7 porsjoner Vanskelighetsgrad: enkelt
Krydderstyrke: middels
Tilbredningstid: 0 t 30 min

1 stk Prior kalkunfilet á 1,5 kg
1 gl kapers
1 dl sweet chilisaus
2 lime
100 g pinjekjerner
1 rødløk
1/2 pk ruccula salat
4 ss olivenolje
salt og pepper

Kutt skiver av kalkunfileten og krydre dem med salt og pepper. Grill dem i 2-3 minutter på hver side til de er ferdigstekte.

Ha dem på et fat og sprinkle chilisausen over. Dryss pinjekjerner og kapers på toppen, dryss over finhakket rødløk og salat.

Press over limesaft og sprinkle med olivenoljen. Krydre med salt og pepper.

Server dette med spør båtpoteter og litt urtedressing.


#4

guro sa for siden:

Denne kan jeg muligens fikse til ... bruke som utgangspunkt ..

Madeirasaus:(8-10 porsjoner)
4 sjalottløk
smør til steking
2 ss tomatpuré
4 ss hvetemel
1 l stekesjy og kraft kokt på innmat
2 1/2 dl madeira
3 ss soyasaus
salt og hvit pepper
3 ss smør

Madeirasaus:
Finhakk løken og fres den i smør i en kjele til den er blank. Tilsett tomatpuré og dryss over hvetemel. Rør godt sammen. Spe med kraft og vin. Visp godt og kok opp. Tilsett soyasaus og smak til med salt og pepper. La sausen trekke i ca 10 minutter før den siles. Visp inn 3 ss smør rett før servering, for å få sausen blank.


#5

guro sa for siden:

Til pensling:
3 ss chilisaus
1 ts dijon sennep
1 ts vineddik
1 ts worchestershiresaus
1 ss olje
litt kvernet pepper og salt

Gul paprikasaus:
450 g gul paprika
2 finhakket sjalottløk
1/2 båt hvitløk
litt revet, frisk ingefær
2 ss smør
salt og pepper
1 laurbærblad
1 ss hakket timian
4 cl søt hvitvin
2 dl buljong

Gul paprikasaus:
Stek finhakket sjalottløk, ingefær og hvitløk i en panne med smør til det er mykt. Tilsett hakket paprika, timian og laurbærblad. Ha i vin og buljong, og la alt koke på svak varme til paprikaen er myk. Bruk en stavmikser eller hurtigmikser og kjør sausen glatt. Sil den om nødvendig. Smak til med salt og pepper.


#6

guro sa for siden:

Kankje denne kan lages uten melk?

Fersken- og estragonsaus:
1 boks hermetiske ferskner
3 dl tørr hvitvin
2 strimler sitronskall
1 ss frisk estragon eller 1/2 ts tørket
1 1/2 dl crème fraîche
ca. 1 1/2 dl hønsebuljong
salt, pepper

Grovhakk ferskenene og bland dem med vin, sitronskall og estragon. Kok opp og la sausen trekke ca. 10 minutter. Avkjøl sausen noe.


#7

guro sa for siden:

Eller denne ..

Karrisaus:
1 finhakket sjalottløk
1 båt hvitløk
1 ss karri
1 eple i små biter
1/2 banan i biter
1/2 l hønsekraft/buljong
1 ts rosmarin, timian, persille
1 ts tomatpuré
litt creme fraîche
salt og pepper

Karrisaus:
Stek finhakket løk og hvitløk med karri i en kjele til løken er myk. Tilsett resten av ingrediensene, bortsett fra creme fraîche. Kok til sausen tykner. Avkjøl litt og ha sausen over i en hurtigmikser. Sil sausen. Pisk inn noen spiseskjeer med creme fraîche og smak til med salt og pepper.


#8

guro sa for siden:

Chilisaus:
1 løk
1 båt hvitløk
3 ss olivenolje
1/2 boks tomater à 400 g
1/2 frisk chilipepper
1 ts salt
1 ts sukker

Fres først grovhakket løk og finhakket hvitløk i olje. Ha i tomater og finhakket chilipepper (vær forsiktig - de kan være meget sterke). La alt koke noen minutter. Smak til med salt og sukker.


#9

Aline sa for siden:

Her er mammas oppskrift :)


#10

Summer sa for siden:

Innom med et absoulutt ikke spenstig bidrag: Sjy, med buljong, potetmel og sukkerkulør.


#11

guro sa for siden:

Tusen takk. Begge to!


#12

Jeanett sa for siden:

Hvis du ikke har prøvd fløtesausen fra toro så burde du det :)
Den er kjempe god og passer til all slags kjøtt og vilt!!


#13

Iset sa for siden:

Den bruker vi også til kalkun, det er jo jul og greier. :D

Nå er ikke den jeg lager melkefri da, men den er fantastisk til kalkun. Bruker Toropakken med fløtesaus, men bruker kremfløte istedetfor vann, og har oppi masse stekesjy fra kalkunen. :sikle:


#14

guro sa for siden:

Hmmm... jeg bruker ike posesauser lenger jeg ... også var det melkefire sauser jeg egentlig var uteetter. Men takk alikevel.


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.