< Tilbake til oversikten

Myke sponplater

#1

Sandrine sa for siden:

100 g Kruskakli (hvetekli)
3 Egg
1/2 ts Salt
1 1/2 dl Vann

Totalt ca 12 karber.

Sett ovnen på ca 200 grader.

Tilsett eggeplommer, salt og vann i kliet.

Stivpisk eggehvitene.

Myk opp kliblandingen med ca 1/3 av eggehvitene før resten vendes forsiktig i.

Bre blandingen utover en langpanne med bakepapir i ca 1 cm tykt lag. (Blir ca en halv langpanne).

Stekes i ca 10 minutter.

Oppbevares i plastboks.

Variasjoner:

Hvis du har eggehviter til overs kan du bruke 1 dl olje i stedet for eggeplommer.

Bytt ut vann med en liten aubergine (200 – 300 g, 3,1 k pr. 100 g) som er kjørt i foodprocessor sammen med kli og eggeplommer. (Det er ikke nødvendig å skrelle den.)

[font=Verdana][/font]Tilsett nøtter eller ost. Jeg har utallige varianter. Det eneste som er fast er kli, salt og eggehviter.


#2

HP sa for siden:

Takk! :)


#3

Iset sa for siden:

:fnis: fristende navn. :P


#4

Skorpia sa for siden:

Det der må jeg prøve, det må da være en god forbedring fra klipappen.

Dette skal jeg prøve med en gang;) Selv om jeg egentlig har noe annet å gjøre. Skulle bare ta meg 5 minutter men nå har jeg sitti her en stund.


#5

Skorpia sa for siden:

Ble ikke imponert over grunnoppskriften da jeg prøvde den i går,den hadde en besk smak av kli,men tok med meg noen på jobben og de smakte mye bedre i dag. De trengte rett og slett å godgjøre seg litt:p
Tror jeg vil velge en blanding med solsikkefrø og valnøtter neste gang:-)


#6

Sandrine sa for siden:

Overskriften min skulle vel tyde på at det ikke er noen kulinarisk opplevelse, men hvis du sammenligner med klipapp (som jeg alltid har kalt sponplater) synes jeg det er en klar forbedring.

Dessuten kan du ikke lage varme ostesmørbrød med klipapp.:)


#7

Skorpia sa for siden:

Ja men som jeg sa så smakte de bedre når de fikk godgjort seg litt:) og ja,jeg skal nok prøve noen flere varianter for det var en ypperlig å lettvint måte å lage noe en kan ha under pålegget, for klipappen :eek: klarer jeg rett og slett ikke lengre;)

Så fritt fram for sponplater i alle varianter:hungry:


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.