< Tilbake til oversikten

KARBER I KRYDDER & TØRKEDE KRYDDERURTER

#1

Nille sa for siden:

Her er karboinnholdet i krydder og tørkede krydderurter. Alt er for 1 teskje tørket. Som dere ser er det ikke mye karber her ! Ikke noe å være redd for altså. Bruker dere kryddermixer kan det være en god ide å se til at det ikke er sukker i (det er det i noen mixer). Store mengder kanel kan også gi mye karber (betyr bare noe under induksjonen, da man har mindre karber å gå på)

Så krydre i vei !! :o

ITEM
CARB
FIBER

Allspice
1.4
.4

Marjoram
.4
.1

Basil
.4
.4

Nutmeg
1.1
.1

Basil - 1 oz / 5 leaves(fresh)
1.2 / .1
0

Onion Powder
2.4
.2

Bay Leaf
.3
.3

Oregano
.5
.1

Chili Powder
1.4
.9

Paprika
1.2
.6

Cilantro
.3
.1

Parsley
.2
.2

Cinnamon
2.1
1.4

Pepper, black
1.7
.7

Cloves (ground)
1.3
.2

Pepper, crushed red
1.0
.7

Cream of Tartar
.6
0

Poultry Seasoning
1.0
.2

Cumin
.9
.2

Pumpkin Pie Spice
1.2
.3

Curry Powder
1.2
.3

Rosemary
.8
.2

Dill
.6
.1

Sage
.4
0

Dry Mustard
.3

Sesame Seeds
1.5
<1

Garlic Powder
2.3
0

Tarragon
.8
.1

Ginger
.2

Thyme
.8

Mer info finnes her: Corinne T. Netzer's "The Complete Book of Food Counts,"


#2

Iset sa for siden:

Skal si du er effektiv idag! :klem:

Kjeder du deg litt kanskje? :fnis:


#3

Skorpia sa for siden:

Greit nok det,men skal vi bli helt gale når det gjelder å telle karber nå da?

så vidt meg bekjent skulle vi ikke regne krydder som karbs,selv ikke sitron.

Det eneste som burde telles er vel kanskje hvitløk som har nærmere 40 karbs pr.100 gram.

Min personlige mening er at krydder bør regnes som karbofritt,ellers blir det helt på trynet å regne ut:cool:


#4

Nille sa for siden:

:ja: Ville vel bare vise at det ikke er så farlig med krydderiene. Vi får alltid beskjed om (på andre sider) følge med karbene i krydderiene..... Eneste jeg har erfart er at jeg må være litt forsiktig med Kanel...

Er vel ikke meningen å bli hysteriske her, - det er bare ment som generell info !!:o


#5

Skorpia sa for siden:

Greit nok,jeg var faktisk redd du var litt hysterisk:helsesjek :hungry: :goodluck: :hylgrine:

ville kanskje vært en ide å sette et punkt på forhånd der,så ikke folk med mindre kunnskap blir forvirret?????????????????


#6

Nille sa for siden:

En god ide Skorpia, - det er gjort ! :)


#7

Kristian sa for siden:

Jeg har lest at de fleste krydder har positiv effekt på forbrenningen, deriblant kanel. jeg gidder ikke å regne med krydderet ivertfall , noen få gram krydder blir det ingen karbo av uansett. Men Paneringer er noe helt annet.


#8

mofe sa for siden:

Er det samme som rosmarin?

Og betyr det at det er 8 karber i EN TESKJE rosmarin?

Det KAN da ikke stemme? En teskje med VEIER vel ikke 8 gram engang?

hmm....


#9

Amica sa for siden:

Er det ikke 0.8 det betyr? Bare ikks skrevet 0. forann .

Hum..Vetje jeg :p


#10

mofe sa for siden:

Aaah... kanskje det er det, ja! :)


#11

TheOnly sa for siden:

Takk, Nille. Har fundert litt på dette :)


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.