< Tilbake til oversikten

Tips til hva jeg kan servere til lunsj på søndag?

#1

Titti sa for siden:

Ser det er masse gode oppskrifter her inne, noen som har en god en som jeg kan servere venninna mi på søndag? Hun og sønnen kommer en tur på søndag formiddag og da er det jo kos å servere noe...
Men hva :confused:

Lurte på å lage osteiskake, men må jo også ha noe mat....


#2

Iset sa for siden:

Jeg ville laget en masse småretter, et koldbord eller noe. Eggerøre, røkelaks, reker, majones, kokte egg, eggesalat, kaldt kjøtt/fisk, kanskje litt ketolysepizza i små biter etc? Bare fantasien setter en stopper. Fromasj til dessert, det er jo snadder!


#3

Titti sa for siden:

Ja, for kokken Iset er vel ikke dette noe problem :p
Så liksom for meg noe litt enklere jeg da ;)


#4

Lemen sa for siden:

Hva med Spaghetti Bolognese? (f. eks denne) Det kan gjøres ganske så lavkarbo. Du hopper bare over pastaen selv, og spiser salat til. Små barn liker ofte slike gryter! :ja:

:)


#5

Iset sa for siden:

Fnis

Hva med fylte paprika? Og en god salat ved siden av? Eller bare en salat, feks. en fyldig tacosalat med mais og skjell på siden?


#6

Titti sa for siden:

Jeg var inne på fylte paprika...kanskje jeg skal prøve oppskriften din der...salat er jo også veldig greit da ;)

Takk for oppskrift, Lemen, den må prøves! :D


#7

Lemen sa for siden:

Søsteren min serverte en sånn bolognese (ikke akkurat den oppskriften da) i barneselskap for ikke så lenge siden, og den slo an blant alle ungene. (og de voksne) Ellers så synes jeg at Chili con carne også er veldig godt, og enkelt å forberede.

:)


#8

Huldr sa for siden:

Så er det jo den gode spinat/bacongratengen da ... :) Hvis du lager den i morgen blir den ekstra god til søndag ... :sikle:


#9

Titti sa for siden:

Ja bacongratengen skal jeg lage en dag altså, men spinat er jeg jo litt allergisk mot og tør hvertfall ikke servere det før jeg sjøl har smakt ;)


#10

Huldr sa for siden:

Ah, stemmer det ja ;) Men se hva Nille sier i tråden, samboeren hennes likte ikke spinat ... ;) Men jeg skjønner du vil prøve på deg selv først :ja:

Broccoligrateng er jo også godt ... jeg lagde det før jeg leste Atkins's oppskrift jeg da, han kaller det "crustless quiche". Med broccoli, bacon og ost, og vanlig egg/fløteblanding, i en ildfast form. Samme prinsipp som spinatgratengen, egentlig. Jeg serverte det faktisk til min 90 år gamle farfar, som rynket skeptisk på nesen, men som innrømmet at det var veldig godt ... :)


#11

Iset sa for siden:

Mmm crustless quicke høres godt ut, jeg satt og lette etter en slik oppskrift på forumet her tidligere i kveld faktisk. Kombinasjonen med brokkoli, bacon og ost er jo himmelsk! Har du noe annet oppi? :sikle:

Jeg har ikke laget pai før, eller iallefall ikke på mange år. Hvor mye fløte/egg er det oppi? Jeg kan jo google, altså ...


#12

Huldr sa for siden:

Det skal du slippe :) Du som har delt så mange gode oppskrifter som jeg har hatt nytte av må da få noe tilbake :klem:

Ehh ... :o Det er lenge siden jeg har lagd det også ... Men fire egg og et par dl fløte, kanskje? Eller creme fraiche. Og så salt, pepper og kanskje muskatnøtt oppi. Blandes, ha revet ost oppi og hell over lettkokt broccoli og stekt bacon. Ost på toppen, stek i en halvtime eller så ved ca 200 grader (veeeldig omtrentlig, husker ikke helt).

Tror ikke jeg hadde noe annet oppi, men man kan jo ha i blomkål :). I det siste har jeg spist masse ferdiglagd blomkål/broccoligrateng. Skjønner ikke helt hvorfor jeg ikke bare har lagd selv, egentlig - det er jo så myyye bedre!


#13

Iset sa for siden:

Tuusen takk, denne skal jeg lage i morgen eller søndag, i tillegg til den bacon-spinatgratengen. :D


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.