< Tilbake til oversikten

Spinat etter romersk forbilde

#1

Huldr sa for siden:

1 stor pose frisk spinat
25 g pinjekjerner
2 fedd hakket hvitløk
smør og olivenolje

Plukk spinaten og skyll den omhyggelig i flere vann til all jorden er borte. Varm olje og smør og stek pinjekjernene kort i fettet i en panne med høye kanter eller en stekegryte. Skru opp varmen og tilsett spinat og hvitløk.Sautér i noen få minutter under lokk til spinaten har fått ønsket konsistens - heller for kort steketid enn for lang. Serveres straks.

(fra "Lev godt - bli slank" av Nils Ehler)


#2

Grethe sa for siden:

Spiser du bare dette, eller serverer du det til noe ? Jeg er på jakt etter gode oppskrifter på spinat. Mann og barn har bestemt at spinat ikke er noe godt så her må det list og lempe til for å få det inn i hverdagskosten.


#3

Huldr sa for siden:

Jeg har ikke spist det ennå, men tenkte å ha det til laks ... :)

Se på Enids spinat/bacongrateng, den er rågod og spises også av de som ikke liker spinat ... :p se Nilles innlegg i samme tråd :)


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.