< Tilbake til oversikten

Lisa's kyllingsuppe

#1

Enid sa for siden:

2 kyllingfiléter
1 løk
1 eple
3 dl buljong (bruk 2 terninger)
1 boks hermetiske tomater, knuste
1 boks matfløte

Karri, cayennepepper, basilikum.

Surr alt i olje og krydderet, hell over det våte, kok i 10 minutter


#2

Iset sa for siden:

Mmm høres fantastisk ut!!

Jeg lurer på en ting ang. fløte. Er det sånn at matfløte blir tykkere under koking enn det kremfløte gjør? Ei venninne av meg sier det, derfor er matfløte mer gunstig i sauser og supper enn kremfløte.


#3

Enid sa for siden:

Vet ikke, men det ble iallefall ganske så tykt etterhvert i denne suppa!


#4

Nille sa for siden:

:nei: Det stemmer ikke det. Jeg har ganske lang fartstid som husmor. Brukte matfløte før - nå bruker jeg bare kremfløte. Og jeg har aldri opplevd at matfløte blir tykkere under koking. Det kommer også an på hva du har oppi fløten/matfløten. Om det du har oppi er "vannholdig" (grønnsaker & løk & sånn) vil væsken gå over i sausen og den vil ikke tykne like fort - uansett hva slags fløte du bruker. Det er nå min erfaring. Dessuten er matfløten mye "flatere" i smaken ...


#5

Iset sa for siden:

Flott, da er jeg beroliget. :D


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.