hei! jeg følger ingen spesiell diett, men lavkarbo generelt, og det fungerer svært godt så langt! jeg har lest etterhvert veldig mye om temaet, men det er et par ting jeg ikke helt klarer å finne noe fullgodt svar på: jeg er vegetarianer (dvs: jeg har gjeninnført sjømat i kostholdet, men kommer aldri til å spise kjøtt fra dyr igjen. det er utelukket) og jeg har brukt bønner (kidney-, tomat- og soyabønner), linser og særlig kikerter som erstatning, laget "burgere" og lignende av det. men jeg finner ikke noe fullgodt svar på om dette er noe jeg bør droppe eller begrense i kosten sett i sammenheng med at jeg ikke spiser dyrekjøtt! og jeg virkelig elsker kikerter og bønner! og linser!
:confused:
Om du slanker deg og har valgt å følge en diett eller filosofi, må du følge reglene den gir.
[color=purple][/color]
Dvs. på Atkins induksjon og lagt uti vedvarende kan du IKKE spise bønner kikerter og linser. Det samme er det med ketolysekuren. Men det er ene og alene fordi de har ganske mye karber sett i forhold til et totalt dagsinntak på h.h.v. 20 og 15 gram karbohydrater. Når du kommer over på slutten av vedvarende på Atkins og over på pre-vedlikehold og/eller vedlikehold på Atkins eller Ketolyse, er slike matvarer helt OK.
[color=purple][/color]
Velger du f.eks. Lindberg er kikerter, bønner og linser helt OK.
[color=purple][/color]
Så det kommer an på hvem du velger å følge, hvor mye du skal ta av og hva du kan/ikke kan spise eller tåler/ikke tåler.
[color=purple][/color]
Finnes dessverre ikke noe fasitsvar!
På Lindberg er bønner og linser helt ok, men i forholdsvis små mengder (en porsjon a ca 1.5 dl pr dag). Bønner og linser blir da karbohydratdelen i måltidet og ikke proteindelen etter Lindberg sin tallerkenmodell.
Jeg tenker det samme som Trolljenta. Bønner blir et tillegg, ikke en erstatning. Proteinene i bønner og andre grønnsaker tas ikke opp av kroppen på samme måte som protein fra kjøtt og fisk/skalldyr (det er stoffer i grønnsakene som hemmer opptaket av planteprotein). Unntaket er soya.
erstatningen bir jo da bruksområdene. der jeg brukte kjøtt da jeg spiste det, som f.eks i gryte, taco, burgerer etc. dette er snakk om over en lengre periode, og endel av rettene har jeg jo kutta ut i forbindelse med lavkarbo. (slutta for en sju-åtte år siden). soya er på sin side genialt. synd bare at soyaprodukter er så dyrt i norge....
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.