< Tilbake til oversikten

Starthjelp

#1

Saga sa for siden:

Hei. Jeg begynte på ketolysekuren i går og trenger litt tips om hva jeg bør handle inn av basisvarer. Har kjøpt soyaprotein, bakemix og ketolysetablettene, men trenger litt input når det gjelder andre ting. Håper noen kan gi meg noen tips.

Har bakt magert soyabrød for å ha til frokost, men det blir jeg kvalm av... Er det noen andre brød jeg kan bake som er bedre?


#2

Nille sa for siden:

Prøv å bake brød uten soyaprotein ! Mange versjoner i bake-tråden.
Ellers anbefaler jeg å kjøpe og lese boka også (om du ikke allerede har gjort det !).

Lurer på hvorfor du laget "magert" brød. Lavfett og lettprodukter er neinei på Ketolysekuren. Bruk smør, kremfløte, rømme og oljer etc. Kos deg med fettet. Fett skal fett fordrive ! Det er karbene som er fienden her, - raffinert hvitt mel, sukker, pasta, ris og poteter.

Nå kan du kose deg med kjøtt, fisk, skalldyr, kylling og masse grønnsaker, bør, nøtter og urter !

Handleliste:

  • meierismør

  • extra virgin olivenolje

  • rømme/creme fraishe

  • kremfløte

  • egg

  • bacon

  • kremost (philadelphia er nøytral og kan brukes til masse)

  • annen ost (ikke lett eller lavfett)

  • grønnsaker i alle farger og fasonger (eks. vårløk, selleri, paprika, blomkål, brokkoli, salater, spinat, cherrytomater, tomater, asparges, sukkererter.....) og alt mulig av salater

  • krydder som ikke er tilsatt sukker

  • friske urter

  • olivenListen er uendelig !
    Sjekk oppskriftene her i forumet så får du masse ideer. Er du usikker på om det passer på ketolysekruen er det bare å spørre -så får du masse svar !


#3

stinasol sa for siden:

Velkommen til du :)


#4

Saga sa for siden:

Takk for svar :)

Bakte magert soyabrød siden oppskriften sto i Ketolyseboken - og den var lettvint. Skal prøve noe mer avansert etterhvert. Har vært inne og sett på oppskriftene, det er masse som ser godt ut. MEN jeg er ganske vanskelig/kresen i matveien :o - spiser verken svin eller skalldyr - men gleder meg til å prøve andre oppskrifter. Skal prøve meg på en ostekake til helgen.


#5

Titti sa for siden:

Lykke til, jeg er ganske ny her selv :)

Handlelista til Nille er super, det der har jeg i kjøleskapet til enhver tid...

Jeg bakte soyabrødet med rømme i stedet for kesam, det blir mindre karber!

I dag lagde jeg det andre brødet som står i boka, Hildeborg sitt brød. Mye mye brødet enn soyabrødet, det kommer jeg ikke til å lage mer.

Men ketolysepizzaen er digg. Lag akkurat som det står i oppskriften med tacosaus og skinke, den blir snadder :sikle:

Jeg har også reagert på at noen av oppskriftene i ketolyseboka inneholder lettprodukter.


#6

Titti sa for siden:

Det jeg prøvde å si var at Hildeborg sitt brød er ti ganger bedre enn soyabrødet :ja:


#7

Hyper sa for siden:

Velkommen hit!!!

Jeg har alltid forskjellig grønnsaker og salater i kjøleskapet, samt kjøtt av et eller annet slag (frysa), og rømme og meieriprodukter.....

Litt fra hver gruppe;)


#8

Torkil sa for siden:

Hei
Slår et lite slag for fet fisk, laks, (ikke ørret som har lite omega III) makrell ( evt i tomat- ikke spis all tomatsausen) sill ( obs sukker i de marinerte). Omega III hjelper godt til med fettforbrenningen.

Lykke til
Torkil :)


#9

ELLINOR sa for siden:

Jeg bakte soyabrødet med rømme i stedet for kesam, det blir mindre karber!

.

Jeg har også reagert på at noen av oppskriftene i ketolyseboka inneholder lettprodukter.[/quote]


#10

ELLINOR sa for siden:

[/quote]

jeg har også tenkt på det, har faktisk lest det også sist jeg gikk på kur, men husker det ikke nå. Det er jo mager kesam i tilegg.
Vet jeg har bakt med begge, ingen forskjell.

Jeg bruker å bake det grove brødet som er oppskrift på inne på Ketolyse sidene, det er faktisk godt. Bruker å spise det til frokost når jeg er på jobb.


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.