1 liter vann
1 1/2 terning grønnsaksbuljong
kraften fra fiskebolleboksen
1 klatt smør
1 stor fennikelknoll
1/2 purre
1-2 fedd hvitløk
1 1/2 ts basilikum, evt 1 neve frisk basilikum
pepper
1 liten boks fiskeboller
ca 150-200 g laks, eller tunfisk, makrell, osv.
1 1/2 dl kremfløte.
Kok opp vann, kraft, (tørket) basilikum og buljong. skjær opp fennikelen (del i to og skjær i tynne strimler) kok den i ca 4 min.
ha i purre i tynne skiver, og pepper
skjær fiskebollene i terninger og ha i,
skjær laks e.l. i terninger og ha i, ha i hvitløken
ha i fløten og kok i 4 min.
ca 6 porsjoner.
Dette blir en lysegrønn, fyldig (og veldig god) suppe!
hmm... skal man spise fiskeboller da????? trodde det var mest hvetemel i den jeg..
slik lager jeg fiskesuppe:
løk
smør
purre
fløte
1 terning fiskebuliong
skaldyrsvokk kjøpt på rema
fisk, helst forskjelige sorter. laks og torsk?
salt og pepper
sitron
først koker jeg fisken i fiskebuliong. sparer på krafta og koker opp litt skaldyrsvokken i samme vann. men den skal ikke koke så lenge, da blir den seig...
surrer løk i masse smør til den er myk.
heller over litt av fiskebuliongen, litt fløte og krydrer med salt pepper og en desj sitron.
ha i litt purre hvis du har.
så renser og deler jeg fisken i passe biter, og har i suppa.
og når det er ferdigkokt, har du over skalldyrene.
og vel bekommen. (sånn d skrives? hmm...)
er stor fen av en desj av det og en desj av det jeg da... håper dere skjønner hva jeg mener...
Det er ikke veldig mye mel i de fiskebollene jeg bruker, (Bjellands?) og denne oppskriften blir mye suppe: vi spiser to skåler hver, og enda blir det ca 2 til igjen.
Jeg kan skrive inn karbo-mengde i fiskebollene neste gang jeg skal lage denne suppa.
Fiskesuppeoppskriften din ser veldig god ut! :)
Jeg bruker som regel en dæsj av ting jeg også...
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.