Jeg skulle egentlig lage marengs, men i det jeg holdt på å legge marengstopper på stekeplata, kom jeg på å røre inn litt kokosmasse i resten av massen.
Har derfor ikke noen nøyaktig oppskrift, men skal snart prøve igjen ... legger ut denne beskrivelsen så lenge:
Jeg begynte med 3 eggehviter, som jeg pisket en god stund. Så tilsatte jeg Splenda - bare tømte oppi fra pakken, for jeg syntes aldri det ble noen skikkelig søtsmak på det ... :o Hadde også oppi 20 dråper vaniljeessens.
Jeg pisket en stund til med Splendaen (mens jeg helte oppi mer av den), antagelig litt for lenge, for det ble veldig fluffy. Da jeg rørte inn kokos falt det helt sammen og ble litt flytende, men det gikk å sette små klatter på stekebrettet uten at de rant utover.
Så satte jeg det i ovnen på 150 grader og glemte det nesten. Trodde marengs måtte stå lenge - men heldigvis kikket jeg inn i ovnen etter en halvtime-førti minutter. Marengsene var vel brune, og ikke noe særlig å skryte av smaks- og konsistensmessig heller (bare luft ... ). Men kokostoppene derimot!!! :sikle: Saftige inni, sprø utenpå og nyyyydelige på smak. Og defintivt søte nok - det virket som sødmen kom bedre frem under steking.
Kan disse fryses fram til jul tro?...
så tenkte jeg å smelte litt sjokolade, og dyppe de oppi der i jula:)..
Men greit å ha selve kakene ferdig liksom...
Nei, jeg har ikke telt karber. Det var helt på slump ... Men i dag har jeg kjøpt mer kokosmasse, og da så jeg at den kokosmassen jeg kjøpte nå hadde halvparten så mye karber som den forrige ...! 10 vs 20 pr 100 g.
Jeg synes det er best nå det ikke blir for mye kokosmasse i, da blir det jo mindre karber også. Splendaen har også karber, da ...
Pisket eggehvitene 5-10 min, hadde oppi splenda og vaniljedråper og pisket litt til. Foldet inn kokosmasse, satte i små topper på bakepapir og stekte dem 20-25 min ved 150 grader.
De ble ganske gode, men litt tørrere enn de i går, pga mer kokosmasse. Mer å "tygge på" liksom. De kunne godt vært mindre søte også.
Prøver videre ... skal prøve å få regnet ut antall karber også etterhvert :)
Skjønner at det ikke er så tydelig altså ... :p Skal lage en ny oppskrift som er lettere å lese :)
Ja, du pisker som du gjør når du lager marengs (altså hvitt) ... opp til deg hva du bruker, men jeg ville blitt sliten i armene av å gjøre det manuelt ... :p :D
Jo da, jeg tror det går likevel :ja:. Jeg har også gjort det et par ganger, og det ble stivt og fint likevel.
Men hjulvisp er jo brukbart, jeg trodde du mente med vanlig visp jeg ... ( mye misforståelser :lol: )
Obs: ikke smak mens de er varme, de smaker annerledes og bedre når de er kalde (men det er ikke sikkert du er like utålmodig som meg da ... :_plystre:)
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.