Ziggy sa for siden:
brukeren har meldt seg ut av forumet og slettet innlegget sitt
Ziggy sa for siden:
brukeren har meldt seg ut av forumet og slettet innlegget sitt
Ziggy sa for siden:
OE smoothie #1
3 stk hele egg
75 gr Meierismør
30 gr Kesam med vanilje
150 gr Rømme
50 gr mandler
100 gr frosne jordbær/bringebær/ skogsbær el.l.
Ha alt i blenderen, sett på lokket, og kjør til smoothien er slik du ønsker den.
Blei utrolig fornøyd med denne, har variert med å bytte ut noe av mandlene med peanøtter, pistasjenøtter eller hasselnøtter. Ellers har jeg også hatt i litt 75% sjokolade...
Som mange ser så benytter jeg hovedsakelig mettet fett i mone smoothies, og bakgrunnen for dette finner man i de andre OE trådene. Kort fortalt skyldes det at de mettede fettsyrene ikke oksiderer like lett som de enum- og flerumettede fettsyrene gjør, noe som resulterer i at en reduserer mengden av frie radikaler i kroppen sett i forhold til å bruke enum- og flrumettede planteoljer. Har ikke prøvd med cocosa eller lignende, men ser for meg at kokossmaken kan bli vel fremtredende...
Selv bruker jeg hele egg i smoothien.Jeg er mere opptatt av at jeg på denne måten tilfører kroppen vitale animale enzymer i fullstendig ubehandlet form, noe som uten tvil vil ha positiv effekt på kroppens opptak og bruk av enzym- og proteinforbindelser i eggehviten, enn jeg er bekymret for innholdet av de såkalte trypsinhemmerene i kroppen.
.
nalana sa for siden:
Jeg har brukt mange forskjellige smoothies etter hvert som jeg har laert mer og mer om lavkarbo. Den siste tiden, som jeg har sverget til OE, har jeg laget meg smoothie av foelgende ingredienser.
2 egg, 40 ml floete, 2 ss MCT-olje, koffeinfritt kaffepulver og litt splenda. Litt vann og isbiter har jeg ogsaa brukt aa ha i for aa faa mer mengde.
Synes dette er kjempegodt og kaller den min iskaffe-smoothie.
Etter aa ha lest litt av det du har skrevet i denne traaden, saa tipper jeg at det kanskje kan bli enda bedre om jeg har i mer mettet fett i stedet for vannet. Synes det virker litt rart med roemme i, men kanskje jeg skal proeve med creme-fraish.
Kanskje du har noen konkrete forslag til forbedring av min kaffesmoothie?
Innroemmer at jeg ikke hadde tid til aa lese alt i denne traaden akkurat naa, men det kommer jeg tilbake til.
Fint aa se deg her igjen forresten:)
Iset sa for siden:
Genial tråd! Nå har jeg jo allerede lest det meste før, siden jeg har abonnert på Mat & Helse siden starten.
Jeg lager ofte smoothies til både meg selv og jentungen, og jeg pleier å fryse ned rester i ispinneformer, treåringen elsker det. Kjempesunn is!!
Jeg bruker en halv banan i da, men siden jeg følger "Bedre uten brød"-filosofien er det helt greit! En halv banan er ca. 10-11 gram netto karbohydrater.
Ellers har jeg rå mandler i, og selvsagt et par-tre hele egg. Aldri frukt (med mindre det bare er til vesla, da varierer jeg litt) men 100-150 gram bær (fortrinnsvis blåbær) og et lite beger yoghurt naturell. Nydelig og veldig mettende.
Ziggy sa for siden:
Kjempebra Iset, det er ikke store forskjellen på OE og Lutz vet du...
En ting... hvor er fettet i smoothiene dine da? Og banan kan du spise litt av både på OE og Lutz, men det må da gå inn i dagsrasjonen av karboinntak da... men det tror jeg npk du har full kontroll på, for å si det sånn...
.
Iset sa for siden:
Ja, jeg regner det selvsagt inn i totalen. :)
Fettet får jeg fra mandlene (10 stk). Det er for lite, selvsagt, men jeg orker ikke Udos oppi lenger, og Cocosa kan jeg bare glemme. Pga. bærene som jo er frosne, klumper den seg og blir bare kvalmende.
Smør har jeg oppi den dagen høner får tenner.
Ziggy sa for siden:
Ler Morsom du.... Høner får tenner du liksom... prøv en gang med smør du, så vil du kjenne at det ikke smaker noe av det... seriøst... selv klarer jeg hverken oliven- raps- eller annen olje i, ihvertfall ikke Udos, makan til dårlig smak.. men smør, ja det kjenner jeg ihvertfall ikke smaken av i smoothien jeg lager meg...
Hva med å ha i rømme da?? Dritgodt på bær som dessert, og den syrlige smaken gjør at bærsmaken blir helt knall...
Jaja... det var det for denne gang...
.
nalana sa for siden:
Jeg er ikke redd for smoer. Det hender jeg har smoer i kaffen, de sjeldne gangene jeg drikker den varm. Jeg lurer bare paa en praktisk ting naar det gjelder smoer i smoothie. Smelter du det foerst, eller legger du bare oppi en passelig kladeis i blenderen. Jeg liker helst aa klare meg med bare shaker jeg skjoenner du. Er litt lat og vil spare oppvask, siden jeg lager smoothie minst en gang om dagen.
Tror jeg skal prove kaffesmoothie med smoer og CF i morgen:D
Takk for nyttig traad:)
Iset sa for siden:
Jeg EEEEELSKER smør, men jeg vet ikke ... :eek:
Rømme var en god ide ja, eller kanskje fløte? Hva vil du si er best å ha i av rømme og fløte?
nalana sa for siden:
Sikkert best med baade og Iset:p
Jeg skal i hvert fall ikke kutte ut floeten i min smoothie selv om jeg skal tilfoere mer og annet fett i tillegg. I stedet for roemme vil jeg proeve med Creme-fraish. Bare fordi den er mildere paa smak. Ernaeringsmessig saa er vel disse to ganske like hvis jeg ikke husker feil.:o
Iset sa for siden:
Jeg kan ha et par ss CF i den i morgen tidlig, prøver det.:D
Eller bør jeg ha mer?
Titti sa for siden:
Smør i smoothien og kaffe, hehe, intressant :p
Hyper sa for siden:
Interessant var ikke det jeg tenkte da jeg leste det...:eek:gulp
Titti sa for siden:
Men hvem vet ;) Jeg spydde jo med tanken på rått egg i Smoothien, men det er jo verdens største selvfølge nå ;)
Hyper sa for siden:
hehe...
Jo..
jeg har egentlig alltid blitt kvalm når jeg har tenkt på smør..
Har ikke spist det på ÅREVIS!!!!....
Nå kliner jeg en klatt oppi nesten alt....;)
Iset sa for siden:
Jeg elsker jo som sagt smør, men det var liksom kombinasjonen med bær da ...
Nei jeg får prøve. Eller, creme fraiche eller rømme funker jo like bra.
Hyper sa for siden:
Jeg tenker å drikke smør jeg....yuuuh....
Men du merker det helt sikkert ikke...
merker jo ikke oljen og egget f.eks.....
nalana sa for siden:
Det synes jeg virker passelig. Tror jeg prover med det jeg ogsaa.
Tror min nye kaffe-smoothie vil bli noe saann som saa>
2 egg, 40 ml floete, 2 ss CF, 1 ss smoer, kaffepulveret, fortsatt litt vann og litt splenda. Har ikke MCT for tiden, men normalt ville jeg hatt 2 ss av det ogsaa i. Dette blir spennende:eek:
Titti sa for siden:
Ikke sant, samme her ;)
Ziggy sa for siden:
Har gjort begge deler, men nå slenger jeg bare smøret i, og kjører det sammen, men det er mulig at smøret løser seg bedre opp når det er smeltet, men jeg mener nå jeg ikke har merket nevneverdig forskjell så langt ihvertfall...
Oppvask??? Vel, jeg har vann og vaskemiddel i blenderen når jeg er ferdig jeg, kjører det noen sekunder, og skyller ut etterpå. FERDIG!!!! ;)
.
Ziggy sa for siden:
Næmmen damer da... skeptiske dere er da??? Snakker... Jaja, er vel med dette som med mye annet... noen tør å prøve, mens andre lar det bli med tanken... flire
Som sagt, ingen får meg til å ha olivenolje, rapsolje eller Udo's olje i en shake eller smoothie... ever... den smaken spyr jeg av, og jeg har prøvd... mens smøret kjente jeg ikke smaken av sånn sett...
Men jeg vil ikke bare ha brukt smør, rømmen gjør smaken blir langt friskere den og... ja for ikke å forglemme utskrapet fra ei vaniljestang eller et par ss vaniljekesam da... snadder...
Ziggy sa for siden:
*Og hvordan gikk det med "prøvekaninene"??? * :p
.
Iset sa for siden:
Smør turde jeg ikke å prøve hehe, men det gikk heeelt finfint med Creme Fraiche. :)
nalana sa for siden:
Det ble veldig bra. Mye mere fylde enn min vanlige. Hadde ikke CF i dag, så det ble rømme i stedet. Ble ikke noe sært det, slik jeg hadde fryktet. Tror allikevel det blir enda bedre med CF, så det blir det når jeg har fått handlet litt. Brukte smøret slik det var når det hadde stått på kjøkkenbenken en natt. Passe mykt men ikke smeltet. Da gikk det bra å blande i blenderen.
Og når det gjelder oppvasken Ziggy, så gjør jeg det på samme måte som deg, men den store tunge glasskolben må jo tross alt løftes bort til oppvaskbenken og skylles noen ganger. Mulig jeg er unormalt lat, men jeg synes det er litt brysomt ja:o . Men det er verdt det da, siden smoothien ble så god, og enda mer optimal:D .
Og du Iset, du kan godt prøve med smør neste gang. Finnes ikke ekkelt:p .
Iset sa for siden:
Hmm da må jeg nesten prøve ja. Var det kaffesmoothie du laget? Hva hadde du oppi?
nalana sa for siden:
2 egg, 40 ml fløte, 2 ss rømme el CF, 1 ss smør, koffeinfritt kaffepulver ca 1 ss og litt splenda. Vanligvis også MCT, men det har jeg ikke nå. Og så litt vann (eventuelt knust is)
Kan nok være smøret passer bedre i en kaffesmoothie ja, enn i din bær/fruktsmoothie.
Lykke til:D
Iset sa for siden:
Høres jo digg ut da ...
Men ja, isbiter må nok til. Jeg takler iallefall ikke LUNKEN smoothie.
Iset sa for siden:
Hehe jeg er vanligvis ikke såå pysete når det kommer til "ny" mat, men enkelte ting nekter jeg plent å smake. Feks. blodpudding, hjerne, smalahåve, øyne, haggis osv. Aldri i livet! Livet mitt er bedre uten å kjenne til smaken av disse matvarene. :lol:
Men smør i smoothien må vel testes ut snart. Grøsse
Ziggy sa for siden:
Grrrr.... Smør passer aldeles utmerket i bærsmoothies... det er da bare å prøve det... så det så... :p
Makan til skeptikere... :cool:
.
Ziggy sa for siden:
:dulte:
Tja, lat og lat... se heller på det som trening du...ler
digger forresten selvironien din... :p
.
Iset sa for siden:
..........
Aline sa for siden:
Hehe, har du smakt? ;)
Ziggy sa for siden:
flirer Flere som lurer på det, ja... :rolleyes:
.
Iset sa for siden:
Hehe neinei, jeg skrev et innlegg men så var det helt feil så jeg slettet det (lurte på hvor et innlegg jeg hadde skrevet tidligere i tråden var blitt av, men så fant jeg den, øynene mine virker ikke idag).
Jeg skal prøve smørgørra i morgen. :angst:
nalana sa for siden:
Det er ikke gørr med smør. Helt sant:ja:
Ziggy sa for siden:
Helt enig, nalana... hadde det vært snakk om UDO's Choice eller noe sånt, så skulle jeg ha skjønt det, men ikke når det er snakk om godt, gammeldags meierismør... du snakker om å være skeptisk... :rolleyes:
.
nalana sa for siden:
:ja: :geip:
...og hva skal man forresten med udos når man har mct:D
Ziggy sa for siden:
Er ikke helt overbevist om den derre mct oljen jeg... har ikke sett noe om fordelingen mellom omega 3,6 og 9 i den...
Imidlertid har jeg tenkt å prøve å prøve Odelia med sitronsmak i smoothien, dette er norsk rapsolje av høy kvalitet som fås på bl.a. Mega, OBS, ICA Maxi osv. www.odelia.no/
Videre kommer jeg til å prøve å bruke tran med sitronsmak, emn ikke den vanlige tranen, da den har for mye DHA sett i forhold til EPA, men EyeQ blir for dyr til slikt bruk, så her er jeg på leit etter et bedre og litt billigere alternativ... er ikke skeptisk til smaken i det hele tatt...
Er det noen andre som har erfaringer med dette, eller????
.
Nena sa for siden:
Jeg bruker mye av denne oljen, både i frokostpannekake og i smoothies. Synes den er kjempegod på smak (til å være olje :p ), i motsetning til en del andre rapsoljer jeg har prøvd.....
Iset sa for siden:
Ja nå har jeg jammen prøvd det og. Dere hadde rett, det smakte ikke så veldig smør nei. Men jeg mener jeg kjente det litt allikevel og ble litt kvalm. Sikkert psykisk. :flau:
Men den der rapsoljen med sitron var jo noe av det lureste jeg har hørt i hele mitt liv!!! Hvorfor i himmelens navn har jeg ikke prøvd den før? Har jo sett den ofte.
Ziggy sa for siden:
Tror det du kjente var at smoothien din ikke lenger er så Grete Roede lenger, men mere OE tilpasset med en helt annen fettprosent enn det du er vant til i smoothien fra før.
Og ja, tror det der var litt psykisk... du var jo skeptisk som fy da... (pysa!!! :D ) så du skal nok se at det der går over...
Tror og du skal kjenne det på sulten, at det kan gå lengre før du kjenner deg sulten igjen, i og med at det er en god del mere fett i smoothiene enn det var før. Sånn er det for meg ihvertfall...
Og rapsoljen skal jeg også prøve, ja, men tror nok jeg uansett kommer til å basere det meste av mitt fettinntak på mettet, animalsk fett som kroppen lettest kan nyttiggjøre seg av sett i forhold til en del vegetabilske fettyper.
Som sagt så leter jeg etter en filskoljetype med sitronsmak som har en god sammensetning av EPA sett i forhold til DHA som jeg kan bruke her i tillegg, men den har jeg ennå ikke funnet, desverre...
.
nalana sa for siden:
Jeg har ogsaa denne Odelia-oljen med sitron. Husker ikke hva jeg kjoepte den til, men foreloepig har jeg ikke hatt noen store smaksopplevelser med den. Proevde den for eksempel i hjemmelaget noettesmoer. Ikke noen suksess:p
Kan ikke huske om jeg har proevd den i smoothie. Passer nok ikke i den jeg bruker naa for tiden i hvert fall. Og ikke kom her og si at jeg er skeptisk fordi jeg ikke synes kaffe og sitron hoeres noe saerlig ut:rolleyes:
I baersmoothie kan den nok bli bra. Maa faa kjoept meg frosne bringebaer igjen, slik at jeg kan begynne aa variere litt igjen.
Flott at det gikk bra med smoer i smoothien din da Iset. Proevde du kaffesmoothie, eller hadde du smoer i din vanlige variant?
Huldr sa for siden:
Har du prøvd Lipolar? Ikke så veeeeldig billig, men ...Jeg tror ikke all tåler like mye fett, forresten. Jeg for min del kjenner jeg blir litt kvalm når jeg spiser hjemmelaget bearnaise som så og si bare består av smør og eggeplommer ...
Huldr sa for siden:
Jeg lagde forresten en ny versjon av smoothien min nå nettopp, med to ss MCT og en ts Lipolar, pluss en ss creme fraiche. (Ellers: eggeplommer som var igjen fra kokosmakron-baking, blåbær, bringebær, splenda og vaniljedråper).
Jeg er litt småkvalm kjenner jeg :o Og den var merkelig syrlig, men ellers ok ...
Ziggy sa for siden:
Joda, det kan nok være det, men samtidig må kroppen tilpasse seg et økt fettinntak. Husk at den i dagens kosthold ikke er vant til å behandle større mengder med fett, så galleblære mv. må justere porsjoneringen av bl.a. galle og andre enzymer som skal bryte ned og nyttiggjøre seg det fettet man tilfører kroppen.
Denne prosessen tar noe tid, og man kan føle seg litt smårar i kroppen mens den venner seg til endringen i næringsinntaket. Samtidig vil du merke at metthetssignalene blir sterkere om du har i deg for mye fett, for kroppen gir gir sterke signaler om når den har fått nok næring, i motsetning til med karber, som man kan spise omtrent til man "sprekker"...
Så mitt råd til deg er å ta det jevt og rolig, og la kroppen tilpasse seg det økte fettinntaket. Du vil nok samtidig merke at sultfølelsen blir mindre og mindre gjeldende, noe som og er en positiv effekt av et endret kostinntak.
Sig.
.
Nille sa for siden:
Galleblære må justere porsjoneringen mener du vel.... (siden galleblæren ikke produserer noe som helst men bare er en "porsjoneringssentral" for galle som komme fra leveren) ;)
Kunne ikke lavære.... :p
Trolljenta sa for siden:
Hva er en god sammensetning mellom EPA og DHA?
Har du noen kilder?
Ziggy sa for siden:
ler ser du ikke kunne la være, ja... midt oppi elektrikere og rørleggere som installerer ny pyrolyseovn og induksjonstopp samt oppvaskamskin, så gikk det nok litt fort i svingene ja...
Galleblæra har aldri produsert noe den, helt riktig, den porsjonerer ut gallen... men det er det som er poenget... levra må tilpasse produksjonen og galleblæra må tilpasse porsjoneringen. Og denne justeringen kan det ta noe tilpasning før kroppen takler den nye næringssammensetningen.
Gjorde ikke det der litt godt da, Nille???råflirer :p
Det er en liten snutt her for Nille og, som sikkert skjønner hva jeg mener...
.
Nille sa for siden:
:ja:
Huldr sa for siden:
Joda, jeg vet det, men jeg spiser ganske mye fett fra før og har gjort det lenge ... jeg tror man kanskje har litt individuelle tålegrenser også, det er jo ikke alle det passer for å spise store (og da mener jeg store) mengder fett. Men det er ikke noe jeg vet da, jeg bare føler på meg at jeg ikke har behov for å spise enda mer fett og mindre karbohydrater enn jeg gjør. Men jeg vet ikke, kan godt hende jeg tar feil ...Jeg kommer for øvrig fra en familie (morssida) som har veldig lav toleranse for smør (mormoren min blir kvalm av smør på brødskiva, og moren min klarer ikke å spise wienerbrød ... ), så det kan kanskje være en genetisk komponent her ...?
nalana sa for siden:
Hvis man ligger lavt paa karbohydrater fra foer, saa er det ofte riktigere aa spise mindre proteiner paa bekostning av enda mer fett. Mener ikke at det noedvendigvis er riktig for deg. Foelte bare for aa nevne det saann generelt.
Huldr sa for siden:
Ja, jeg har begynt å tenke på det ... om jeg bør spise mindre protein. Men her er jeg litt forvirret, må jeg innrømme ... Ligger ikke dagsbehovet for protein på ganske fast nivå uansett fettmengde?nomma sa for siden:
'Drar opp denne i håp om flere Optimale Smoothies oppskrifter.. :p
chili sa for siden:
Dytter jeg også...:)
mima sa for siden:
Har du ikke no søtstoff i???
Jeg prøvde denne og holdt på å brekke meg, ble litt bedre da jeg tok litt fruktose i. Mener du seriøst at denne er god altså???
Ziggy sa for siden:
ler
[color=#0000ff][/color]
Jupp, jeg syns den er skikkelig knall!!! Jeg er så og si avvent av søtt, så jeg syns Kesamen med vanilje og bærene er nokk i massevis...
[color=#0000ff][/color]
Så om den ikke blir søt nok for deg, kan du jo bruke Splenda, fruktose eller sukrin.
[color=#0000ff][/color]
.
Hyper sa for siden:
Den kesamen med vanilje er KNALLgod!!!
mima sa for siden:
He he, skjønner at jeg har et stykke igjen til å bli "vant" med smaken og konsistensen. For det første er vaniljekesam ikke KNALLGODT, men ok. Og for det andre så skal jeg ha oppi det dobbelte med bær tror jeg. Går det ut over karbene det da, eller har det ikke så mye å si?
Lemen sa for siden:
Hvis du dobler fra 100 til 200 gram med f.eks bringebær, så vil det totale antall karber i smootisen øke med 3,2.
:)
Hyper sa for siden:
Jeg synes den er knallgod jeg:)...Kan gjerne sitte og spise bare den...:p
Husmusa sa for siden:
Min smoothie :
2 ss vaniljekesam,
1 ss fedons Fruktose
en god neve med skogsbær
liten fløteskvett
litt rapsojle
1 kiwi
Hvordan tror dere denne er
Borealis sa for siden:
Gammel tråd som jeg fikk lyst å "sparke opp" :-)
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.