Jeg er en guttevalp som nærmer seg 24 vintre og jeg har ett problem. Eller, tja. Det er vel igrunnen ikke ett problem sånn rent teknisk sett. Men det hjelper meg ikke. Jeg er overvektig! Med det sagt, så kan jeg jo alltid dra klisjeen med at jeg har kraftig beinbygging, men 120 kilo er omtrent 20 kilo for mye på meg. Det positive i alt er jo det at jeg ikke går opp i vekt lenger, og at jeg har ett "sunt" kosthold. (Grunnen til at jeg har "" er at mange av dere lavkarbo folk sannsynligvis vil heve øyenbrynene betraktelig når dere hører at jeg spiser brød, drikker melk og spiser poteter. :o)
Problemet mitt er igrunnen mest det at jeg sliter litt med hva jeg skal velge for å gå ned i vekt. Jeg har prøvd litt forskjellige ting, men har nå valgt å gå for en "kur". Og da endte jeg opp med Ketolyse.
Men, jeg er totalt idiot når det kommer til karbohydrater og protein o.l. Det har liksom aldri vært min greie, men nå er det på tide å gjøre det til min greie for nå vil jeg ned i vekt å holde meg der. Problemet mitt har vært å erstatte de måltidene jeg har vant med, så jeg er på jakt etter noen som kan gi meg noen hint om hvordan de startet det hele.
Så jeg har gjort meg opp litt tanker. Tenkte jeg kunne lufte litt av dem her, og hvis dere ville være behjelpelige med kommentarer hadde jeg blitt meget godt fornøyd. Når det er sagt har jeg lest mange gode, og veldig hjelpfulle innlegg her på forumet, og de har vel i det minste gitt meg noen ideer, men er på jakt etter litt mer erfaringer fra folk flest.
Meh, og jeg er forøvrig kjent for lange foruminnlegg når jeg engasjerer meg litt dypere i ting, så ja...kremt
Anyways, la oss se på kostholdet mitt nå.
Frokost: (07:00)
En normal frokost for meg har vært to brødskiver, med diverse pålegg og ett glass melk. Dette er åpenbart noe som ikke stemmer veldig godt overens med kuren jeg har valgt å gå for, så jeg lurte litt på hva dere startet med?
Ser for meg å lage omelett om morningen, eller rett og slett lage eggerøre kvelden før å slenge på litt laks og kanskje ha noe veldig lett salat ved siden.
Ender som regel opp med å kjøpe en halvliter brus når jeg kommer på jobb, men alltid lett. Men ser jo det at ikke all lett brus er like heldig så det tenker jeg at jeg bytter ut med vann.
Lunsj: (10:30)
Jobber, og kantinene våre er vel utstyrt, men som regel blir det tre brødskiver, med diverse pålegg og to glass melk (:eek:) Jajaja! Hysj!
Tanke: Egen salatdesk. Styre unna det meste av frukt, men allikevel sørge for at det er spiselig med grønnsaker. Hvordan er det med supper? Tomat/Blomkål-suppe o.l?
After-lunsj: (13:30ish)
To-tre knekkebrød, men kan lett skippes. Glemmer den vel strengtatt av minst en dag i uken.
Bare skippe dette måltidet, og heller konsentrere meg om vann?
Middag:
Har nok spist for mye poteter, ris, pasta. Det må det bli en slutt på! heh, meeen, jeg er vel kanskje ikke verdens beste kokk. Her har jeg derimot funnet noen oppskrifter på forum.lavkarbo.no/forumdisplay.php?f=120 som jeg tror jeg skal klare å manøvrere meg frem til...(Riiiiiight, sa bare kollegaen min nå.....) Men hva begynte dere med?
Kveldmat:
Prøvde å stappe i meg en skive eller to, men endte som regel opp med noe frukt. Kanskje bare bytte frukten ut med grønnsaker?
Såvidt jeg har forstått går det greit an å kutte ned til tre måltider, og heller spe på med litt grønnsaker hvis sulten skulle bite seg alt for hardt inn. Så, hvis noen har noen tips, ideer, etc etc, tar jeg veldig gjerne i mot them.
Hei hei,er nok en del her inne som kan svare mer utfyllende enn meg men jeg vil bare tipse deg om å ikke tenke "typisk frokost..spis egg,bacon,lavkarbo pizza,koteletter,biff ja hva det måtte være av egg og rent/ubehandlet kjøtt til de forskjellige måltidene.Vist du kjøper deg en bok og leser masse her inne så tar det ikke lang tid før du er godt inni hva som er hva og hva som er bra :D lykke til da.... :)
Det fine med lavkarbo er jo at du kan spise nesten alt så lenge du holder deg unna bröd,ris pasta og sukker.. Jeg vil tipse deg om å holde deg til mat du tilbereder selv.. Da vet du hva som er i suppa eller gryta eller hvasomhelst.. Til alle måltider står du fritt til å velge hva du vil. jeg er veldig glad i kyllingfilet til frokost med en stor salat ved siden . Bruker veldig mye ruccola, og gjerne stekte champignon og lök surret i flöte ved siden av. Bacon og egg er og en god frokost. men samme hva du velger så er det jo lurt å holde seg til mat man liker godt og å spise seg god og mett. Da er du mett lenge og slipper suget etter brus og slikt på vei hjem fra jobb..
Ellers er det bare å begynne på en journal kanskje og skrive opp daglig hva du spiser. Er mange flinke mennesker her inne som hjelper deg med å kommentere menyen din..
Det viktigste er likevel. KJÖP BOKA.. Du vil få problemer med å holde deg til et kosthold som du ikke har basert på et godt kunnskapsnivå... Både for din egen del og fordi da kan du svare for deg hvis noen spör eller kritiserer..
Lykke til videre..:blomster:
Takk for svarene så langt, og boken er bestilt og på vei...antar jeg stirre på Torkil
Tok endel tid før jeg faktisk satte meg ned og sa at jeg skulle prøve, så har hatt en god del tid til å lurke rundt å lese om tips og vink i de eldre trådene, men ja, skal bli godt å få boken for de grunnleggende ideene :)
Velkommen Scorp!!!
[color=magenta][/color]
Ja,boken er ett must! Lest den 1,2,3 ganger..
Nå det gjeder frukost osv,så kan du ju lese i journalene va andre spiser(pass på att det står ketolyse eller Atkins som deres kostholdfilosofi) :)
[color=magenta][/color]
Viss du tar vekk mel,sukker,pasta,potatis og ris så har du kommit langt på vei..
[color=magenta][/color]
Lykke til videre!!
Når du har lest boka så skjønner du det nok bedre :)
Ikke vær redd for å gå sulten, for med mer fett og proteiner i maten så blir du lengere mett også :)
Velkommen Scorp!:)
Flott at du har bestillt boken! Les den gjerne flere ganger, og følg den! Den er nøkkelen til at du skal lykkes på denne kjempebra kuren. Ellers kan du jo også klikke deg inn på www.ketolyse.no . Der er det masse god informasjon og eget forum bla. med mange gode oppskrifter og måltidsforslag. Forumet administreres av Torkil og han er nesten daglig inne og svarer på spørsmål.;)
Lykke til!:)
Takk takk :) Dere er jammen flinke til å ta i mot folk!
Antar at boken er på plass allerede i dag, etter å ha lest litt opp og ned på forumet og sett hvilke leveringstider dere andre har hatt.
Så, da blir det vel litt lesing i dag og så prøve å komme å stille masse spørsmål i etterkant. :D Tror bare dere må bli vant med å ha meg lurkende rundt her.
Jeg er litt nybegynner sånn som deg, har akkurat lest gjennom boka og er helt i gang fra neste uke. Til helgen er det nemlig planlagt fest, så jeg begynner 100% på kuren neste uke. (Men jeg har allerede vært i gang en stund da og er i Ketose.)
Lykke til med lesning! Jeg har brukt en del av oppskriftene allerede, enkle og gode!
Jeg kan si en ting med en gang...Jeg kommer ikke til å følge kuren i jula....NO WAY! Pinnekjøtt, poteter og kålerabistappe.......Ok, jeg må ikke tenke på det. Blir bare sulten finne mer vann :D
Det gjør sikkert ikke noe å spise "normal" jule- mat på julaften.. men ikke la det bli en hel uke då:o
[color=red][/color]
Jag kommer også spise normal mat på jul,med bare på julafton og juldagen..Tyvärr så tipper jag på att svensk julemat som jag spiser inneholer mere karbs en norsk...:)
Du får helt sikkert ingen problemer med julematen. Du vil være happy med å kunne fråtse i pinnekjøtt og juleribbe osv, og du vil redusere potetene (ok kakene!) helt naturlig. Det viktigste rådet jeg vil gi deg (i tillegg til de råd du har fått om å sette deg godt inn i kostholdet), kommer av egen erfaring (kanskje andre har erfart annerledes?). Don't do it if you don't mean it! Ikke gjør ting halveis, hold deg strikt til Induction fasen, minst frem til jul. Den muligheten du har nå når du starter til å oppnå en sterk effekt, kommer sannsynligvis ikke noen gang igjen like kraftig. Følg også bokas anbefalinger om å måle blodverdiene før du starter, gjør samme måling om ca seks uker - og ikke minst spis multi vitamin- og mineraltilskudd.
Lykke til!
OK - jeg ser det, Nille. Måtte sjekke opp forskjellen, der hadde du en bra artikkel på forumet.
Scorp, for deg tror jeg prinsippene det første halve året uansett er ganske like. Etter kuren må du i alle fall ta stilling til et kosthold "for life".
Takk for svarene nok engang. Og det med kostholdet videre, tror jeg er noe som vil komme litt naturlig etterhvert som jeg kommer meg fremover i "programmet". Første periode blir nå på 7 uker, og ja. Det kommer til å bli strengt. F.eks, jeg ser at du kan spise 20 karbohydrater, men kommer til å legge meg på "0". (0, som i mest mulig produkter uten noen eller en karbo).
Men vi får se. Skal ihvertfall gjøre mitt beste. :)
Nej nej nej... ikke noe "0" her....Du må få i dig ca 20..annars svelter du kroppen!!!Og masse grønnsaker trenger du,og de inneholder ikke 0..
Mindre karbs,gjør ikke att du går ned tjappere...
Når du vel leser boken og begynner på kuren kommer du se att det ikke er muligt å dra ned så mye på karbsen.. Du kommer bli dålig ,sliten og gretten og kommer ikke å klare å genomføre kuren!!
[color=red][/color]
(jag tenkte akkurat som du når jag begynnte alltså)
[color=red][/color]
Ah, dårlig formulering av meg. Jeg kommer ikke til å spise 0 karbohydrater, for jeg kommer til å spise grønnsaker. Men jeg kommer til å unngå andre ting som inneholder karbo, og heller spiser mer grønt hvis du skjønner. Så på en vanlig dag vil nok karbo nivået nå 15-20 uansett. :)
Dette MÅ jeg bare spørre om, selv om det ikke gjelder ketolysekuren da..
Er det virkelig farlig å spise 0 karber? Kroppen sulter da ikke når du gir den nok med proteiner og fett?
Selv har jeg jo gått over til Skaldeman, så egentlig burde vel spm vært stilt der, men jeg håper det går bra her også.
På skaldeman spiser jeg 0-3 karber om dagen. Kun rent kjøtt, fett og litt grønnsaker med 0,3 g. karbo per 100 g. Da blir det svært lite karber til sammen. Og så tar jeg masse tilskudd da, mineraler, vitaminer, enzymer og probiotika.
Er dette farlig? Kommer jeg til å dø av mangel på karbohydrater?
Grunnen til at jeg gjør det så ekstremt er fordi jeg må det for å gå ned, og det er først etter at jeg kuttet karbene "helt" ut at migrenen forsvant, og den konstante sulten.. Formen er rett og slett super, og dette oppnådde jeg ikke med 15-20 gram karber, ikke med 10 engang..
Derfor spiser jeg "0" karber, men jeg blir jo litt bekymret når jeg leser dette da. Noen som kan svare meg? Please!
Og Scorp: beklager at jeg "roter til" tråden din her!
Alyssa: Har aldri hørt om noen som dør av mangel på karbohydrater nei :confused: ... Men i grønnsaker er det masse sunne saker som er viktig for forbrenningen og den prosessen fettforbrenning er. Atkins anbefalte jo 8 karbo om dagen i mange år og det er jo definitivt de som lever på mindre enn det. Om du endelig har blitt kvitt migrenen er vel det det sikreste tegnet på at det du gjør er riktig for din kropp tenker nå jeg :)
Ja, det tenker jeg og egentlig, men jeg blir liksom litt bekymret når jeg leser igjen og igjen at man aldri må finne på å gå under 15 karber..
Selv om formen er topp, lusker det fremdeles rundt litt bekymrede tanker oppi toppen.. :rolleyes:
Ellers spiser jeg jo grønnsaker hver dag da, bare ikke så mange forskjellige. Men jeg tar ikke-syntetiske tilskudd, organiske - er det det heter?
Ja, ja, takk for svar ihvertfall :)
Hmmm, kanskje noe rett og slett ikke tåler karber kombinert med lavkarbo :confused: Kanskje jeg også er en av dem. Jeg kutter og kutter på karbene, men går jo ikke ned.
Hvis du er blitt kurert for migrene kan jeg ikke skjønne at ikke dette skal være bra for deg :klem: Men kanskje de som følger Skaldemann har litt bedre svar å komme med.
Hvordan er Skaldeman sammenlignet med de andre kurene da? Skjønner ikke åssen du klarer deg uten karber i det hele tatt jeg...
Ja, alle er forskjellige, og det er vel sånn at de flest burde få i seg nok grønt til å fylle 15-20 karber, men om man må gå lenger ned for å gå ned i vekt og føle seg bra, så er ikke det farlig, tror jeg :)
Noen må langt over 20 karber også, de blir dårlige av for lite karber :)
Skaldeman er mer opptatt av fett og mindre opptatt av grønnsaker..
Han poengterer veldig viktigheten av å få i seg nok fett, og sier at man minst bør få i seg like mye fett som proteiner og karbohydrater tilsammen.
Han sier ikke nei til grønnsaker, men at de for noen hindrer vekttap. Som de tydeligvis gjør for meg.. Jeg fulgte ketolysekuren i nesten to måneder uten å ta av så mye som ett gram. Prøvde å kutte karbene, og øke karbene, kuttet ut melkeprodukter og kaffe.. Uten resultat.
Så leste jeg skaldemanboka om igjen, og bestemte meg for en streng skaldemansk kost. Jeg spiser (foreløpig) kun kjøtt, fett, sopp og rapidsalat. Kjøttet er det vel knapt karber i, det samme med fettet og soppen og rapidsalaten har bare 0,3 per 100 gram, så det blir ikke mye.. Da ender jeg gjerne opp med 1-3 g. karbo om dagen.
Etter at jeg byttet til skaldeman har jeg gått ned 3 kg, jeg har ikke hatt ett eneste migreneanfall (og DET er sensasjonelt til meg å være..), og jeg er mye mindre sulten og svimmel.. Så ja, det funker nok for meg.
Håper du også finner en kostsammensetning du føler deg vel med og som får kiloene til å løsne! :klem:
Tusen takk for svar :klem: Så flott at du har funnet ut av det! Jeg får prøve meg litt til på Ketolyse, hvis ikke får jeg bare kutte enda litt til på karbene da ;)
Du kan ikke spise frokostpannekake, noe med bakemiks eller noe du da?
Nei, det kan jeg ikke. Det går helt fint, men jeg ser ikke bort ifra at jeg kunne ønske noe mer variasjon etterhvert... Men det blir ikke på en stund enda ihvertfall, nå holder jeg meg til det jeg har funnet ut at jeg kan spise, ingen grunn til å forandre på det foreløpig :)
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.