Stekte 1 pk bacon (i små biter), 4 fedd hvitløk, 1 hakket løk og 5 store champignon (i smp biter) i en gryte. Hadde en pakke frossen spinat nedi, og en halv boks matfløte. Kokte opp, og tilsatte salt og pepper.
Tok den av platen, og rørte 3 egg nedi.
Helte i ildfast form, og raspet ost på toppen.
Stekte i ovnen på 225 grader i ca en halv time; måtte følge med da osten ble litt brent... så sikkert lurt å sette den nest nederst i ovnen (min sto i midten).
Nammis, men obs: veldig mektig!
Har prøvd å lage denne retten nå. Hadde bomma litt på innholdet i kjøleskapet, så det ble ikkeno sopp. Det ble 1/4 gul løk, en bit purre, 2 fedd hvitløk, i underkant av 100 gram bacon i biter. 1 pk frossen spinat (375 gram) , 1,5 dl (1/2 kartong) kremfløte. Krydret med revet muskat, nykvernet pepper og litt maldon salt.og på toppen 200 gram revet mozzarella ost.
Jeg pleier å lage kremet spinat av frisk spinat, så det var litt uvant. Også holdt jeg nesten på å blane oppi fetaost, - men motsto fristelsen !
Denne ble deeeeilig, - men tror jeg skal holde meg mer til oppskriften neste gang. MER enn 100 gram bacon. Litt mer salt, og soppen må med.
Spiste litt i går og satte resten i kjøleskapet. Varmet opp idag og den smakte faktisk enda bedre (om mulig). Som om smaken har "satt" seg litt. Sambo, som vanligvis ikke klarer spinat, syns det var kjempegodt !
Har en liten snutt igjen, denskal jeg ha til frokost eller lunch i morgen !
jeg testa denne i dag, men jeg bytta ut baconen med soya vegobiter, i og med at jeg ikke spiser kjøtt.
hurra! kjempegodt, og my man bejubler fortsatt det han får servert på bordet, hehe:)
ps: kanskje prøve med fersk spinat neste gang, ble så mye veske av den frosne, eller eventuellt la den steke lenger sånn at det fordamper. muskat slenger jeg i neste gang. gleder meg til å spise restene til kveldsmat!
Jeg bruker frossen spinat når jeg lager en annen rett også. Og der pleier jeg å la spinaten ligge å tine inni posen først. Så heller jeg de over i en sil og lat den renne godt av, og klemmer ut de siste dråpene på slutten. Bruker du fersk må du ha ganske mye, fordi den fordamper så mye og 250 gram fersk blir bare en trist liten "klatt" :p
Hadde ikke tid til åla vannet renne av sist jeg lagde denne her, men skal prøve det nå i helgen. Da skal ejg lage dobbel porsjon - og ha med på jobb.
Skal presentere det som Quiche, etter tips fra sambo som ikke liker spinat men spiste masse av denne.
Men du sier noe med det med quiche, Nille ... :ja:
Jeg har tidligere pleid å lage "gresk" pai/quiche med spinat, feta og oliven oppi. Tenkte litt på å prøve det oppi denne her neste gang ...
Synd at man ikke bør spise spinat altfor ofte, får nå har jeg fått smaken på det igjen ... (det er oksalsyre i spinat, så man bør ikke spise det mer enn et par ganger i uka).
hva er det? i følge boka mi er dette noe man kan spise ubegrensa av... det kan være litt forvirrende i blant med alle disse småvariasjonene fra kostholdsfilosofi til kostholdsfilosi...:confused:
Jeg vet ikke hva slags bok du har, men alle kan ikke spise ubegrenset med spinat. Og ingen kan spise ubegrenset av noe uten bivirkninger. Oksalsyre har heller ikke noe med forskjellige kostholdsfilosofier å gjøre. Det er ren kjemi.
Oksalsyre er giftig, - derfor anbefales det av enkelte å ikke spise frisk spinat mer enn 2-3 ganger pr uke. Men om mat med oksalsyre (bl.a. rabarbra og spinat) varmebehandles kan man spise mer av den. Forskning har vist at varmebehandling setter ned oksalsyrenivået. Det er derfor det ikke finnes rapporter hvor spinat bl.a. er årsak til oksalsyreforgiftning. Den spises jo gjerne varmebehandlet. Baby bladene som brukes i salater har mindre syre. Dessuten skal det noe til å spise så mye råe blader at man blir forgiftet ! En lavkarbo diett er naturlig vanndrivende, og samtidig med at vi mister andre mineraler og salter gjennom urinen, mister vi oksalsyre (den er et "salt").
De som har hatt urinsyregikt/podagra og nyrestein bør ikke spise mye spinat eller matvarer med oksalsyre. For de med normal nyrefunksjon er det ikke farlig.
I tillegg har spinaten så utrolig mange andre vitaminer/minraler så fordelene med å spise denne grønnsaken er ikke ubetydelig.
Jeg har lest at utskillelsen av oksalsyre minker betrakelig i varmebehandlet mat, og at det ikke er noen fare for "forgiftning" om man spiser "normale mengder". Hva det betyr med normale mengder tør jeg ikke si. Men det er vel få som spiser kilovis av spinat hver dag......
[color=#800080][/color]
Det anbefales som sagt ikke å spise RÅ spinat mer enn to-tre ganger i uken....
boka mit heter "slank uten å spise - proteindietten" av en lege som heter charles clark. jeg regner med at når han ramser opp matvarer man kan spise ubegrenset av, så mener han det vel ikke litterært, an man bare kan ta en vognlass spinat og ete til magesekken sprekker, men at man ikke behøver å passe seg for hvor mye man spiser av det. men han skriver også at man bør presentere dietten for legen sin før man setter i gang. nå har ikke jeg lest hele boka ferdig da...
takk for tipset! jeg har ikka hatt noen av disse lidelsene det jeg vet, og jeg spiser aldri spinat i salat, bare varmebehandlet. du vet mye, du :)
Tusen takk, Nille! Jeg trodde først du mente fersk spinat når du skrev frisk spinat, dvs at den ferske hadde mer oksalsyre enn den frosne, uansett varmebehandling.
Da går det an å spise denne gratengen hver dag om man vil, da ... :flau:
Ja, Nille er stadig forbløffende i sin kunnskap ... :ja:
Tenkte forresten neste gang jeg spiser laks at jeg skal ha fersk spinat med pinjekjerner til ... :sikle: Legger inn oppskrift jeg :)
Sorry, jeg utrykte meg litt uklart der. Tenkte ikke på frossen i et hele tatt faktisk. Men den er jo varmebehandlet allerede. Spinat må forvelles før den kan fryses..... Alt du tenker på Frøy :)
[color=purple][/color]
Og vi tar gjerne fler spinat oppskrifter !! :sikle:
[color=purple][/color]
Skal forresten lage gratengen her i tråden til alle på jobben til søndag.
hehehehhhheee.... nei! slank uten å SULTE skal det være!! her sitter virkelig gamle oppfatninger langt inne, og det morsomme er at ingen har oppdaget det før nå.. heeehee....
Jeg tok ca halvparten da, siden jeg i utgangspunktet er litt skeptisk til spinat ;) Det lukter kjempegodt og jeg skjærte av en liten smakebit, merket faktisk ikke spinaten :D
[font=Comic Sans MS][color=Purple]Da har denne retten bestått den store testen ! :D
Jeg laget dobbelt porsjon, - etter oppskriften minus sopp (for flere av kollegaene mine liker ikke sopp), og serverte til lunch på jobben i dag. Sammen med salsa og rømme + "nybakt" brød fra Meny.
Alle syns det smakte kjempegodt, - og de to som IKKE liker spinat var de første som spurte etter oppskrift.
Etter lunch var samtlig innom pulten min og takket for maten og spurte etter oppskrift ! Jeg har laget mye mat til disse, og det er første gang det har vært SÅ populært. Og dette er snakk om EKSTREMT kresne folk ! (Matsnobber som jeg selv).
Fordi vi sparte et stykke til en person som ikke kom, så har jeg lunchen klar til i morgen !
Jeg lagde spinatpai i dag, mest for å ha til seinere, men har spist litt i dag også da ... Jeg tok i ett egg til for mer protein - og også litt mer bacon.
Forresten ... det blir en del væske, men den blir borte under steking :)
Ble veldig god, familien spiste også bra av denne. Serverte med salsa og rømme etter tips fra Nille, og det passet veldig bra! Jeg hadde også en frisk salat til. Dette smakte godt!!!
Jøss, jeg hadde faktisk ikke trodd det, for jeg liker faktisk ikke spinat (trodde jeg), men denne var KNALLGOD! :eek: Jeg har spist og spist, mer enn jeg burde med min lille mini-magesekk. Mannen var litt mer "nåja" men han spiste alt opp og kunne nok spist mer også. Kjempegodt!! Jeg hadde i endel mer sopp da jeg ikke har restriksjoner på grønnsaker, og så brukte jeg ca. 300 gram bacon og en hel pakke frossen spinat. Nyyyyyydelig!
Ser flere har kommentert at den smaker bedre dagen derpå, syns gratenger alltid gjør det jeg :)
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.