< Tilbake til oversikten

Proteininntoleranse

#1

chili sa for siden:

...noen som vet noe om det?
Jeg har mistanke om at dattera mi ikke tåler svinekjøtt..
Mener jeg leste noen innlegg om dette for en stund siden: har søkt uten resultat..


#2

themonk sa for siden:

Vanskelig tema.

Proteinintoleranse går ut på at peptider som er vanskelig å spalte går over i blodet og trigger en immunreaksjon.

Er en del usikkerhet rundt diagnostiseringen, så det beste er å kutte ut den mistenkte matvaren og se om det oppstår noen symptomer når matvaren introduseres igjen etter et par ukers tid.

Daglig inntak av gelatin kan være med på å hindre at ufordøyde proteiner går over i blodstrømmen.


#3

chili sa for siden:

Takk for svar, themonk!
Vi skal kutte ut både svin og oksekjøtt: hun har reagert litt på det siste også... Skal inntrodusere en type av gangen, og se... (men det blir en stund til.)


#4

chili sa for siden:

En liten oppdatering: :)

Magen til barnet har blitt mye bedre. De første 3-4 ukene var det null svin og ku kjøtt, så har hun fått litt kjøttdeig (ku) og bacon av og til. (skjeldent; ca 3 gngr kjøttdeig og 7 ganger bacon.)
Det har vært stort sett slutt på kvalme, diare og hard mage.

:D

Men atte... fra hva slags dyr kommer gelatin fra? :confused:


#5

Lemen sa for siden:

Leste i denne tråden at gelatin blir laget av svor fra svin og beinrester.

I den tråden er det også tips om denne siden: www.gelita.com/

Også i denne tråden blir gelatin anbefalt som kosttilskudd.

:)


#6

chili sa for siden:

Takk for linker, Lemen!


#7

stinasol sa for siden:

så bra,godt at dere fant ut av det:)


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.