< Tilbake til oversikten

Kålrabi

#1

Mya sa for siden:

Hei ser utifra listen at kålrot ikke er så allerværst. ikke det beste riktignok, mne vesentlig lavere enn potet.

Forandrer karbene seg noe når den varmes??

Med den sesongen vi nå står foran hadde det vært digg å kunne ta litt kålrabistappe... som er noe av det beste jeg vet

Håpefull


#2

Iset sa for siden:

Jeg også eeelsker kålrabistappe. Med masse smør og fløte i. :sikle:
Men jeg tror nok vi ikke bør spise FOR mye av det, er vel litt rikt på karber. Men mindre enn potet ja. :)


#3

Mya sa for siden:

ja nettopp masse smør og fløte...mmm-... Er jo "bare" 6,4karbs per100 gram og med mye av det fete, blir jo totalen mindre. Men kjenner du til om karbene endres ved oppvarming? Mener å ha hørt noe om det en gang


#4

Nille sa for siden:

Har et forslag jeg. Sånn før jul:
[color=purple][/color]
Vei opp 100 gram kålrabi og lag mos av det. Se hvor mye mos du får !
[color=purple][/color]
Det er ikke mye. Kålrabi har dessverre veldig høy egenvekt og det skal ikke mye til før du er høyt oppe i karber... og du trenger en del for å lage en skikkelig "prosjon" dessverre.
[color=purple][/color]
PS ... jeg har gjort forsøket over....


#5

kristih sa for siden:

Man kan spe på kålrabien med blomkål og gulrot.. Da blir det en mild fin rotsmak og mere å spise..


#6

Fridolina sa for siden:

Gulrot??? den inneholder mere karbs en kålrot den..:)


#7

kristih sa for siden:

Ja ikke mye da. Bare for å gi god rotsmak. Hovedingrediens blir jo blomkål..


#8

Aline sa for siden:

det blir liksom istedet for poteter i kålrabistappen? :)


#9

kristih sa for siden:

Ja nettopp:-)


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.