Jeg er hekta på bacon og kunne sikkert spist et halvt kg daglig. Seriøst!
Jeg elsker bacon og spiser det som snacks og glemmer alt som heter sjokolade og potetgull. Men er det lurt å spise for mye av det? Til nå har jeg begrenset det til maks 200 gram daglig, men jeg ville jo helst spist over det dobbelte. :p
Jeg vet ikke jeg egentlig - det kommer jo mye an på hvilket ståsted man ser det fra ... Bacon er vel generelt ikke det sunneste man kan spise. Men det er jo bedre enn potetgull, hvis man setter dem opp mot hverandre ...
Det første jeg tenker på er nitritt og nitrat og sånt. Det er jo ikke særlig gunstig å få i seg for mye av.
Har du mulighet til å kjøpe skikkelig bacon uten de tilsetningsstoffene? Det blir jo dyrt, men da kunne du sikkert spise ganske mye uten at det har så mye å si, tror jeg ...
Jeg vil ikke tro det er noen fare med å spise en halv kilo bacon på en dag. Ihvertfall ikke om du ikke spiser veldig mye annet kjøttpålegg/ost som også er tilsatt nitritt. Tilsetningen av nitritter skal være så lav at det er trygt å spise en god del forskjellige kjøtt- og osteprodukter. De fleste får jo i seg en god del mat som inneholder nitritt/nitrat, og det er det tatt høyde for når man tilsetter disse stoffene.
Nå er ikke jeg noen ekspert på dette, men inntrykket jeg har fått er iallfall at de mengdene du snakker om skal være helt trygt.
Og det er jo helt klart verre ting du kan finne på.. Så viss det å slippe seg løs på bacon hjelper deg å holde tankene borte fra potetgull og sjokolade, syns jeg du skal unne deg det :) Min erfaring er ihvertfall at det ikke lønner seg å sette noe særlig grenser på lovlige ting, da skal det mere til at jeg holder meg i lengden..
Alyssa: fine tanker det der ja. Jeg er helt enig; dersom baconet får meg til å la være å snackse på andre mer usunne ting, og jeg fremdeles går ned i vekt og føler meg bra, så kan det vel ikke være så gale. Mener Skaldeman spiser/spiste en god del bacon, han snakket jo om ET PAR PAKKER til frokost. :lol:
Jeg ville ikke stolt for mye på myndighetenes grenser for nitritt. Det er mye som ikke er tatt høyde for når det gjelder fastsetting av grenseverdier for tilsetningsstoffer, bl a at man får i seg flere stoffer enn bare det som teste (synergieffekt). De grensene er veldig basert på kommersielle hensyn.
En annen ting de nok ikke har tatt høyde for er at noen spiser en halv kilo bacon om dagen, det er tross alt ikke så vanlig å spise så mye bacon som en del av oss på lavkarbo gjør.
Atkins anbefaler også uttrykkelig bacon uten nitritt. Og ja, man får kjøpt det i små slaktebutikker/delikatesseforretninger :). Problemet (for meg ihvertfall) er prisen ...
Men jeg er som sagt enig i at hvis man setter det opp mot f eks potetgull, så er det sikkert sunnere med bacon. Og det var kanskje det du ville høre, Iset? ;)
Jeg tenkte bare jeg skulle nevne noe som min mormor ga meg som råd.Istedet for å kjøpe dyrt bacon i store mengder, kjøp ribbe nå som den er billig, skjær opp i skiver eller terninger, salt den og frys den ned. Ergo så har du billig sjølsalta bacon;):)Men nå må jeg bare få sagt at jeg aner ikke om ribbe også inneholder nitritt og det svineriet der...det vet kanskje noen andre??:rolleyes:
Hvorfor fryses ned? Saltet gjør jo nettopp at kjøttet blir holdbar i lang tid. Har gjort det ofte med diverse kjøtt selv- både med nitritt med også vanlig salt. Det beste resultet fikk jeg med Smooked Salt. Kjøttet fikk smaken av å være røkt og det var veldig godt. Men det saltet koster da litt mer.
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.