< Tilbake til oversikten

Kan man spise dette?

#1

prøvepia sa for siden:

Håper ikke denne tråden fins et annet sted og at jeg da lager en dobbel... Men kunne ikke finne den noe sted altså. :o

Jeg tenkte det kunne være greit for oss nybegynnere (og kanskje dere erfarne også?) å ha en tråd hvor man kan spørre "kan jeg spise dette?" Er nemlig masse jeg lurer på... :p

  • Bacon Crisp; varedeklarasjonen sier 2,5g karbo per 100g vare. Er det greit å spise litt av? Hadde vært skikkelig digg å ha en type potetgull (selv om det ikke er det da) å spise!!
  • Fløte; har hørt at dette er greit, men det er jo 2,9g karbo i kremfløte da. Og jeg er veldig glad i masse fløte i kaffen... Er det greit likevel?
  • Lindberg bar; jeg har lest at folk anbefaler Atkins morning shine som "krisemåltid", men selv har jeg brukt Lindberg bar. Jeg var nemlig innom en helsekost og sammenlignet ALLE typer proteinbarer o.l. (gjett om jeg ble skula på av betjeningen...) og fant ut at det var Fedon sin som var minst karbohydrater i. men så var det noen som skrev noe om nettkarboer - hva vil det si?
  • Ketchup og tomatpuré; har jo endel sukker i seg, men man bruker jo veldig lite om gangen... Er det greit?
  • Kremtopp; 4,5g karbo er jo litt, men man bruker jo bare litt (på toppen av kaffen for eksempel) - er det greit?

Kommer ikke på noe mer nå, men det blir sikkert flere spørsmål etterhvert... :o Det jeg er redd for er at jeg tenker "åh, men jeg bruker så lite av det" på for mange ting, og så blir det plutselig for mye av det... Skjønner? :D


#2

tess81 sa for siden:

D går helt bra å spise bacongull;)

d e heilt greit me fløte, d som e viktig e at du regner karbohydrater, nå fikk ikke e me mæ hvilken kostholdsfilosofi du har men som atkins f.eks så må man holde seg under 20gr på induksjon...så du får regne ut hvor mye du kan ha:p

barer::
Atkins sin e den som d e minst i....den har bare 2gr mot lindberg som har 10, netto vil si d som blir tatt opp i kroppen, fiber og sukkeralkoholer blir ikke tatt opp og derfor ikke regnet me

Lanlord har en tomatpurre uten sukker og lite karber også har du jo ketchup uten sukker.....

kremtopp:
Denne har e ikke sjekket ut, men som e skreiv om fløte, d handler om å regne ut karbo, d beste e jo om varene ikke inneholder sukker i d heile tatt, men alt me måte....også ser du jo selv åssen kroppen reagerer, men helst om du kan ingen sukker

bare å spørre, vet ikke om d e lagt ut link...

lykke te:p


#3

nalana sa for siden:

Enig, men det er en fordel aa finne den typen som har under 1 karbo pr 100 gram. Tror det er Kims, det er kanskje Maaruds som har 2,5. Ikke vet jeg akkurat det, men det aller beste er aa kjoepe den gammeldagse i smaa poser. :)


#4

prøvepia sa for siden:

Tess81: tusen takk for utfyllende svar!! Jammen godt å få konstatert at Bacon Gull er godkjent! :D

Og så skal jeg pelle meg på butikken og finne den tomatpureen og ketchupen uten sukker!!

Og tuuusen takk for oppklaringen når det gjelder proteinbarer! Gjett om jeg skal droppe Fedon!! :cool:

Da holder jeg meg til fløte og kremtopp med måte. Er jo egentlig det eneste jeg "skjeier" ut med om dagen. Ellers holder jeg meg til rene proteinkilder og snille grønnsaker!

Nalana: Du har rett, men Kims sine poser er jo så små...! :rolleyes: Og så koster de så utrolig mye. Hvis jeg bare får i meg 2,5 karbo av Maarud sin (spiser jo aldri en hel pose), så får det vel gå greit... :p


#5

stinasol sa for siden:

Hei,jeg bruker kethupen fra idun som ikke er tilsatt sukker,nesten hver dag og tåler det fint,som tess sier,prøv deg frem så finner du ut hva kroppen din kan ha og fremdeles ta av... :)


#6

stinasol sa for siden:

ps jeg har spist bacon gull fra maarud med 2,5 helt siden jeg startet på atkins,går helt fint for meg :)


#7

Bigmamma sa for siden:

Er ny her selv men har fått med meg at Baconcrisp fra Kim`s (sort pose)
har O karb. men jeg regner nå 1 pr. 100 gr. alikevel :)


#8

LilleVille sa for siden:

På Rema 1000 har de Øffer gammeldags baconcrisp, sånn med litt fett på ikke bare "oppblåst hud". Den synes jeg smaker veldig godt, ikke bare salt.. og så er det 0 g (sikkert 0,9 da) karbohydrat. 75g koster 14.90, og en sånn liten pose er akkurat passe krise/kose/mellom mat.


#9

stinasol sa for siden:

de har på europris også,ekte bacon svor(den er opplåst) med 0 karbo i ,lettsaltet(stor pose)


#10

tess81 sa for siden:

Men de baconchipsa som e salta e ikke så gode (synes e) og som nille skreiv et sted,man kan jo ikke bli heilt fanatisk.....så lenge man holder seg te de karboene man skal ha så burde d gå greit....
men smaken e som baken og den e delt:p

Prøvepia: bare hyggeligog lykke te:rolleyes:


#11

prøvepia sa for siden:

Ok, da har jeg et nytt spørsmål. :p

Hvilke steke-/bordmargarin (eller smør da) bruker dere? Har jo fått med meg at det er stor forskjell på hvro sunt fettet er, men ikke helt hva jeg skal se etter... Jeg bruker Bremykt eller Tine Meierismør - er det greit eller har dere andre anbefalninger?


#12

stinasol sa for siden:

hei jeg bruker tine meierismør...bruker ikke bordsmør da jeg ikke klarer smaken av protein(osv) brød :)


#13

LilleVille sa for siden:

Har prøvd baconcrisp'en fra Europris, synes den var alt for salt jeg. Dessuten er det sunt med litt fett, ikke bare protein (ihvertfall på Ketolysekuren som jeg følger da :) )

Smør bruker jeg bare meierismør. Bruker olje innimellom da, hvis jeg steker i ovn eller skal ha dressinger eller blande oppi ting osv..


#14

tess81 sa for siden:

Kun Tine meierismør her også i gården;) (pluss olje seff...)

Når e steiker bruker e alltid halvt om halvt me olje og smør...synes d e best;)


#15

prøvepia sa for siden:

Bra. Da holder jeg meg (fortsatt) til Tine Meierismør. :D


#16

prøvepia sa for siden:

Nytt spørsmål. :D Altså, Advantage Bar fra Atkins skal jo være bra som krisekost/kos fordi det bare er 2 gram NETTkarboer. Har jeg forstått det riktig at man da skal trekke sukkerarter og sukkeralkoholer fra det totale karboinnholdet for å finne nettkarboene?

I så fall lurer jeg på om Brownie Nutrilette Meal kan stille i samme klasse som Atkins Bar? Det ser slik ut:

  • Karbohydrater: 26,4g
  • hvorav sukkerarter: 22,8g
  • hvorav laktos: 1,9g

Skal man trekke fra laktose? Og blir i så fall det totale NETTkarboinnholdet i en slik bar 1,7 gram?

Tør ikke spise sånt før jeg får svar... :o


#17

Aline sa for siden:

sukkerarter er sukker. Sukkeralkoholer kan trekkes fra. Laktose er melkesukker..


#18

prøvepia sa for siden:

Aha. Ikke det beste alternativet, altså. :p


#19

prøvepia sa for siden:

Ojojoj! Holdt på å kjøpe First Price baconsnacks her om dagen, men så tittet jeg heldigvis på varedeklarasjonen. 68g karbo!!!

Ikke mye BACONsnacks dét, gitt. :D


#20

Hyper sa for siden:

Hehehe...
Jeg må også sjekke..
Grovhakkede tomater f.eks...
Utrolig forskjell på forskjellige merker altså!Du tror du "kan det, også ser du på næringsinnhold, så får du LITT bakoversveis;)hihi


#21

stinasol sa for siden:

hei du,den first price bacon snacken,er ikke den fake? altså ikke ekte bacon svor...


#22

Hyper sa for siden:

kan vi spise gjær?


#23

Vikki sa for siden:

:ja:


#24

prøvepia sa for siden:

:D nettopp


#25

stinasol sa for siden:

hehe,det er synd da,for jeg DIGGER den..nam nam


#26

Nille sa for siden:

Ja, om du føler for det så. Men vær obs på at gjærholdig mat kan føre til candida oppblomstring som igjen hemmer vekttap. Prøv deg frem....


#27

Torkil sa for siden:

:)

Hei
Tjaaa. Gjær har jo den egenskap at den omdanner sukker til alkohol, og alkohol forbrennes som fett og skal ikke regnes med i mengden av KH.
Men ikke la deg friste til snop og gkjær, i praksis går det neppe, men gjær brukt i bakemiksbakst går greit i teorien, men da det er lite sukker får man dårlig hevning. Bruk bakepulver.:confused:

Vennlig Hilsen
Torkil


#28

prøvepia sa for siden:

Puh. Mye å sette seg inn i! Gleder meg til å motta Ketolyseboka - den kommer sannsynligvis i morgen!! :D


#29

Hyper sa for siden:

Den er god:)
Ble opplyst om at carbquik-mixen inneholder gjær nemlig, noe jeg ikke visste på forhånd...

Tusen takk for svar:)


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.