Hvorfor følger dere heller Ketolyse enn Atkins o.l.
Synes dere Ketolyse er enklere? Jeg har jo enda ikke lest boka, men jeg føler Atkins er mer avansert med alle sine faser...og at Ketolyse er enklere å leve etter, eller er jeg helt på jordet :confused:
Trur ikke du er helt på jordet nej;)
[color=red][/color]
Ketolyse boken er lettlæst og ikke så tykk..å du ska spise samme mat hele tiden,ikke i faser som på Atkins.Men i boken står det bare det du absolutt trenger å vete..ikke så mye om søtningmiddel,forskjellige fett eller GI.. Noe som igentligen er viktigt...
[color=red][/color]
Jag fikk tips på ketolyse av en venn,så jag hade lest boken og begynnt innen jag fannt dette forumet..
[color=red][/color]
Har "skummlæst" Atkins, og syns den var litt rotete...speciellt for en nybegynnere trur jag,,, Men det er min mening da:D
Det er lite forskjell på Atkins og Ketolysekuren, de er bygd på samme prinsipp. Jeg har gått på Atkins tidligere, men valgte å gå over til Ketolysekuren da den ,som nevnt her, er bedre tilrettelagt for norske forhold. Boken er lettlest og det er et eget forum for oss som går på Ketolysekuren. Dette forumet administreres av Torkil,- han svarer nesten daglig på våre spørsmål.:)
Les mer på www.ketolyse.no ;)
Komkari og Siljevanilje er inne på noen av de viktigste grunnene - lettlest og tilpasset norske forhold. I tillegg fikk jeg panikk :p når jeg så at det ikke var lov til å drikke vanlig kaffe på Atkins induksjon - bare koffeinfri. Jeg er B-menneske og mååå ha skikkelig kaffe for å våkne!
Ble kjent med ei kjempego' jente (hei, hei Georgine :D) som gikk (delvis går) på ketolysekuren (hun driver og øker karbene nå) og hun lot meg kikke på oppskriftene i boka. Når jeg så alt det gode som sto der gikk jeg sporenstreks avgårde og bestilte bok, tabletter og alt - og satte i gang selv også. Har ikke angret på det!;)
Hei jeg har nettopp meldt meg inn i dette forumet da jeg ser at min egenkomponerte diett som jeg har fulgt i 3 uker ligger veldig nært en kombinasjon av Ketolyse og Skaldemann kuren. Et lite spørsmål; jeg synes det blir så veldig mye saltmat. Har noen tips hvordan man kan følge dette opplegget uten at det blir for mye salt?:eek:
Hva mener du med saltmat ?
Det er ikke spesielt mye salt mat på Skaldeman eller Ketolyse. Bytt ut det som er salt med noe annet kjøtt ... dvs. ikke bruk røyket kjøtt eller fisk så ofte :)
[color=#800080][/color]
Vanlige nakkekoteletter av svin, oksekjøtt, kylling, fisk, skalldyr... Masse muligheter. Det eneste salte jeg spiser er den fransk/spansk landpølse som er en slags salami .......
[color=purple][/color]
Årsaken til at Atkins ikke anbefaler kaffe (han sier ikke at det ikke er lov), er at koffein KAN forårsake ubalanse i blodsukkeret. Atkins erfaring over flere tiår og med mer enn 60000 pasienter viste at flere fikk problemer med vekttapet når de drakk kaffe. Flere på Ketolysekuren har oppdaget det samme.
[color=purple][/color]
Det har ikke så mye med kuren eller filosofien du velger - men kva DIN kropp tåler !
[color=purple][/color]
Hei takk for svar. Jeg bruker mye rent kjøtt og fisk men klarer ikke å spise det uten krydder og dermed synes jeg det blir mye salt. Hvilket krydder bruker dere som ikke inneholder så mye salt??
Godt svar fra Chili her !
Saltbehov er en tilvenningssak, akkurat slik som sukker/søtt er en tilvenningssak. Du kan venne kroppen til mindre salt. Jeg bruker kun små mengder salt i maten nå - om i det hele tatt. Og min salthungrige mann salter mindre og mindre. Herbamare urtesalt er bra. Og bruker du salt er LO-salt bedre enn vanlig salt. Mineralsalt er også bra. De har et med urter i også.
[color=purple][/color]
Clouet er å bruke masse friske urter og andre krydder i maten, slat litt mindre enn du pleier hver gang. Til slutt vil du se at saltbehovet blir mindre og mindre.
Takk for tips, sprang ut og kjøpte Herbamare Original og det er jo faktisk et veldig godt krydder. Skal kjøpe mere urter og hakke over kjøttet eller fisken.
:)
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.