Heisann!
Har dessvere sluttet på lavkarbo etter som at jeg har starta og trene og for og få best mulig resultat må jeg inta endel karbohydrater..
Så noen som har noen gode brød oppskrifter og annbefale med mye karbo og full korn i ? :)
Jeg tror nok du kan gå på lavkarbo og samtidig trene, men det skal jeg ikke blande meg opp i. Du får nok tips av andre her når det gjelder akkurat det. Men av gode brød vil jeg enten anbefale Lindbergbrød eller Ingers rugbrød. Ingers rugbrød er også lett å bake selv. Lindbergbrød har nok lavere GI enn Ingers.
Å kutte ned på proteiner og fett for å trene er ikke så lurt egentlig.
Men å spise mer karbohydrater sammen med mer proteiner og fett, er jo Lindbergkosthold og absolutt gunstig når du skal trene (trenger byggesteiner spesielt mye når en skal trene).
Så bare spis masse proteiner, riktig fett, og grovt brød alà Lindberg, eller Ingers rugbrød, og fyll på med litt frukt og nøtter, så har du et godt balansert kosthold som du kan leve og trene godt på, som balanserer og bygger opp kroppen din. :)
Du bør vel heller spørre på www.trim.no i så tilfelle, der er de skikkelig karbo-happy. Jeg kan iallefall snakke for meg selv når jeg sier at jeg trener best på lite karbo og mye fett. Jeg har aldri hatt så mye energi og treningslyst som nå når jeg spiser lavkarbo. Spiser jeg mye karbo blir jeg dvask og orker ikke så mye.
Dette er med respekt å melde tøv.
Det som viser seg er at normale folk trener bedre og har større effekt med lavkarbokosthold. Det stiller seg litt anderledes om du har tenkt å gå fem-mila etc, men da blir det en annen debatt. Strømsgodset fotballklubb er i ferd med å gå over til lav-karbo for å yte bedre.
Med lavkarbo får man som regel:
Bedre utholdenhet
Bedre pust
Bedre puls og blodtrykk
Bedre effekt av trening
Bedre forhold i kroppen mellom fett og muskler.Så dette du driver med nå virker ikke særlig lurt. Men du kan spise mer karbohydrater hvis du trener mer. Men å ikke spise lav-karbo er ikke lurt.
Hva er årsaken til at du skal slutte med lav-karbo?
Nå svarer jeg på noe du ikke har spurt om. Og jeg ber med en gang om unnskyldning for om jeg tråkker over noen grenser her. Dette er IKKE ment som noen kritikk av deg eller din måte å gjøre ting på. Og jeg mener absolutt ikke å være belærende på noen som helst måte. Jeg har respekt for at du vil finne din egen måte å gjøre ting på. Jeg mener bare du må være feilinformert og føler jeg MÅ gi beskjed om at det kanskje finnes flere måter å nå målet ditt på.
Hvem i all verden er det som har sagt at du må spise mye karbohydrater for å trene ? Det er ikke helt riktig ser du .
Jeg kjenner en masse personer (også folk som driver med både fitness og bodybuilding - bl.a en kjent personlig trener i USA som driver eget helsestudio) som driver hard trening, men fremdeles spiser lavkarbo. Dvs. inntil 40 energi prosent av kostholdet er karber. I praksis betyr dette mellom 100 og 150-60 gram karbhydrater pr dag. Noen spiser til og med mindre. Det er en utbredt feilopfatning at man trenger masse karbohydrater for å trene. Selv har jeg tidligere trent fitness i mange år på Atkins kosthold (og CAD). Og som vi tildigere har diskutert her på forumet så hadde jeg ikke akkurat små muskler til å være dame ! Med mindre du har tenkt å drive konkurranseindrett på høyt nivå er lavkarbo (altså under 40 energiprosent karber) mer enn nok ! Det sjokkerer meg hvor lite kunnskap om kostold enkelte ansatte på treningsstudioer har. Men det er en annen diskusjon.
Her inne har vi hatt kliniske ernæringsfysiologer som bl. anfaler Lindberg kosthold for aktivt trenende personer. Det viktigste for å bygge musker er ikke karber, men proteiner. Dess mer karber man spiser dess mindre fett tåler en. Men det gode fettet i form av kaldpressede oljer, avocado, nøtter, frø, kokosolje/MCT olje kan man med god samvittighet og ha godt av - selv med hard trening. (kan legge til at Atkins vedlikehold kan ligge på samme nivå, dvs. fra 100 til 150-60 karber pr døgn).
Det er flere av mannfolkene her inne som har trent etter RYP prinsippet og spist lavkarbo. Bl.a. Hede og Begod. Vet ikke hva Kristian driver med, men har oppfattet at han også trener ganske mye. I body building miljø er det mange rare teorier ute og går, - men selv med opp/nedkarbing i forbindelse med konkurranser er det faktisk mange som har funnet at lavkarbo passer utmerket og gir gode resultater.
Om du MÅ ha brød (raffinert hvitt mel er like skadelig for de som trener som for de som ikke trener) vil jeg absolutt anbefale så grovt som mulig. Men hvorfor du må ha brød forå trene skjønner jeg fremdles ikke. Andre her har anbefalt Lindbergs eller Ingers Rugbrød. Det stiller jeg meg 100% bak.
Når det er sagt..........
Som jeg startet med - det viktigste er jo at du finner noe som passer for deg. Noe du trives med og som kroppen din liker. Det spiller liten rolle om det er lavkarbo eller lavkalori. Lavkarbo passer ikke for alle. Det er det vitkig at vi er klar over. Men jeg mener det er viktig å påpeke at du ikke behøver kutte ut lavkarbo om du trives med kostholdet - bare PÅ GRUNN AV trening/muskelbygging. Jeg vet jo ikke om det også er andre faktorer som spiller inn. Lytt til kroppen din !
Og lykke til med trening og kosthold - uansett hva du velger !
Jeg har både gått og syklet i timesvis med minimum av karbohydrater. Det er kun de som er vant til å trene på høykarbo som vil få seg en nedtur når de begynner med lavkarbokosthold.
Trener du på høykarbo forbrenner du mest karbohydrater. trener du på lavkarbo brenner du mest fett, hva ønsker du å forbrenne?
Jeg har trent på lavkarbo i mange år og bare en gang ble jeg svimmel. da satte jeg ned tempoet litt og så ble jeg god igjen.
Kvelden før konkuranse kan det være en fordel å spise litt mer karber for å kunne forbrenne karber i tillegg til fett som du da har lært kroppen til å forbrenne.
Har gått på lavkarbo siden mai circa, og jeg er ganske tynn, så trenern min annbefalte meg et skikkelig kosthold for og få noe serlig resultat.
Så jeg har starta og spise enormt mye, ligger på rund 5500kcals, 435g protein, 125g fett og
705g karbohydrat.
Starter med og spise 10 måltider i dag, skal gjøre det i noen uker så får vi se hvordan det går :-)
Jeg syns de rådene du har fått er ganske merkelige. 700 g karbo om dagen er utrolig mye, spiser du feks pastamiddag med 200 g kokt pasta (det er myye pasta..) og spiser 4 brødskiver, (2 måltider til) blir det ca 200 g karbo.
Og å spise 10 ganger pr dag??
Nei, jeg hadde fått en second opinion, snakket med feks en erneringsfysiolog, og fått en annens mening.
Jeg er også enig med de andre her, at vedlikeholds-lavkarbo er utmerket å trene med.
Og siden du nå har blitt nokså tynn, er vel det det beste kostholdet for deg.
Men som sagt: få en annens mening (en som har greie på kosthold) også!
Å hjælpe meg ! :eek:
Det var da en voldsom meny. Har ikke så god peiling på ekstremkost for vektoppgang, - så dette skal jeg ikke blande meg oppi. Ekstreme dietter i alle varianter er iallefall noe kroppen ikke har godt av. Men jeg ville som de andre foreslår her, få en "second opinion" av en ernæringsfysiolog som er spesialist og kan dette med kosthold.
Dette er en kommafeil. du skal ligge på 70 karber for dag, ikke 700. Med 700 karber kommer hormonene i ubalanse og du klarer ikke å yte så mye. Så 70g karber og mesteparten av de skal inntas om kvelden. og eventuelt litt mer karber dagen før konkuranse.
Herre min julehatt! Dette er det verste jeg har sett...
Det er veldig mange myter ute og går i kroppsbyggermiljøene. Man legger ikke på seg proporsjonalt med matinntaket. Man legger ikke på seg proporsjonalt med proteininntaket. En som trener hardt tåler karbohydrater bedre enn en som sitter stille, men det betyr ikke at det er lurt å spise mye av det. 700g karbohydrater er galskap, selv for en toppidrettsutøver.
Det er ingen god ide å legge om kostholdet til høykarbo fordi man skal begynne å trene, IMHO. Man trenger ikke spise mye karbohydrater for å legge på seg muskler, selv om det er en allmenn oppfatning. Spesielt ikke hvis man er tynn! Man trenger heller ikke spise så ekstremt mye proteiner. Det viktigste er å holde hormonene i sjakk. Det er hormonene som styrer om du legger på deg muskler. En som er tynn har gjerne høy forbrenning, og masse raskt "brennbare" karbohydrater kjører en slik kropp fullstendig i ubalanse. Fett er mye bedre drivstoff i så måte. Sånn sett blir dette diettforslaget ditt helt bak fram.
Jeg ville gått til en ordentlig ernæringsterapeut, istedenfor å høre på personlig trener. Jeg pleier alltid å anbefale Jens Veiersted ved Arena Medisinske Senter. Han er veldig profesjonell, engasjert og kan mye.
Jeg ville bare kommentere denne lista her. For det første er det altfor altfor mye proteiner. Helt latterlig mye faktisk. Selv hvis du hopper over alle proteinshakene er det fortsatt for mye proteiner. Middagen i seg selv inneholder en hel dagsrasjon.
I tillegg er denne dietten ganske næringsfattig. Det virker som om det er gjort en innsats for å fjerne de næringsrike matvarene.
Fy mat: kasein-shake, whey-shake, "Super Carbo" (!?), råe egg uten plomme (rå egg er tilnærmet ufordøyelig for kroppen, de må kokes for å bryte ned proteinene til fordøyelig størrelse), rosiner, banan, appelsin, havregryn, pasta. Dette er matvarer du ikke trenger å spise. Særlig de fire første er helt ubrukelige for kroppen. Det kan ikke kalles mat.
Jeg tipper du kommer til å føle deg passe utafor på denne dietten. Blodsukkersvigninger. Varierende energi. Magetrøbbel. Cravings. Eneste positive effekten er at det meste av sukkeret kommer til å omdannes til mettet fett.
Sorry for at jeg er så negativ, men jeg kan rett og slett ikke si noe positivt om denne dietten. Ikke på dette forumet. Hvis du vil ha skryt kan du prøve deg på treningsforum.no isteden.
Jeg lurer på noe;
Ser du ut som Paal Snorre gjør nå? Hvis ikke - hvorfor spiser du som han da? Han velger jo mengde proteiner blant annet på bakgrunn av SIN kroppsvekt, og jeg mener å ha lest at du har skrevet at du er tynn.
Det river og sliter i kost-og-helse-antennene mine når jeg leser det du skriver at du gjør - men det er jo ikke mitt valg.
700 gram karbo høres ut som en skikkelig god ide for å skaffe seg en rask diabetes-sykdom, for ikke å snakke om andre helsemessige "godsaker". Dessuten er denne mannen ekstrem-kroppsbygger, er du det Aadna? Normale mennesker bør ikke spise slik som det der, det er jo direkte skadelig vil jeg påstå!
Aadna, hvor høy er du og hvor mye veier du? Det kan være interessant å vite hvor du ligger BMI messig.
Når du sier nå at du er tynn så blir jeg forvirret fordi du i tidligere innlegg lurte på om du kunne følge en diett med 1000 kcal og 15 karber. Du var også på jakt etter karbofattig brød.
Jeg ville følge råd fra de andre og få meg time hos ernæringsfysiolog. Kostråd fra en personlig trener ville jeg iallefall ikke følge. Har denne treneren utdanning innen ernæring?
Huff å huff, må bare signere de andre som har svart deg. Dietten du henviser til er utarbeidet av ernæringsfysiologer som kjenner kroppen til denne byggeren ut og inn, og vet hva den tåler. Siden du skriver at du er så tynn, vil jeg gå utifra at du ikke på langt nær har så mye muskelmasse som Snorre, og derfor på langt nær trenger såpass energi, hverken i form av proteiner eller karber. Må også få poengtere at kroppsbyggere er ekstremsportutøvere, og også kosten kan til tider være ekstrem, og ikke å anbefale mannen i gata uten KYNDIG hjelp.
Og ta og regn litt på det i forhold til egen vekt. Høyer anbefaler 6-7 gr KH per fettfri kg kroppsvekt. Siden du har blitt anbefalt 700 gr KH, vil det si at du veier 100 kg, og er du da for tynn ser jeg for meg at du er ekstremt høy iallefall!!
Nei, gå til en ekspert, du. Jeg trener selv seks til ni ganger i uka, lever lav-karbo, får muskler som bare det, og er proppfull av energi. Så jeg syns treneren din er en tøysekopp, og burde holde seg for god til å gi sånne ernæringstips når han eller hun tydeligvis ikke har så god greie på området..
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.