< Tilbake til oversikten

Kan jeg bake denne med Splenda??

#1

Nett sa for siden:

Har en oppskrift på en sjokoladekake som jeg har så lyst til å prøve. Har sett litt rundt her men finner ingen som ligner egentlig. Lurer på om jeg bare kan bytte ut sukkeret med Splenda, eller henger ikke kaka sammen da??

HIMMELSK SJOKOLADEKAKE
250 g mørk sjokolade min. 70 % kakao (ev. sukkerfri)
125 g usaltet smør
6 egg
175 g sukker (14 ss Splenda)

smelt sjokoladen i smøret
pisk eggedosis av 2 egg sammen med 4 eggeplummer og 75 g sukker.
stivpisk 4 eggehv. og tilsett 100 g sukker
sjoko.blandingen tilsettes i eggedosisen, rør tilslutt inn stivpiskede eggehv.

Stekes 180 grader 35-40 min.


#2

Summer sa for siden:

Den høres god ut. :) Det går fint å bytte ut søtstoffet.

Dersom du søker på Fedons franske, så vil du se at de er ganske like. Jeg anbefaler å vispe eggene uten søtstoffet du velger, og så tilsette når de(n) er stiv(e).


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.