< Tilbake til oversikten

Erstatning for potetmel som bindemiddel i kjøttkaker og karbonader

#1

GINOK sa for siden:

Prøvde oppskfriften på kjøttkaker som har versert på reklamen fra matprat.no

I steden for potetmel brukkte jeg et egg som erstatninng, men ble ikke helt overbevist da jeg synes de ikke ble like faste som jeg er vant til. Kanskje vanskelig å oppnå det, de var uansett gode på smak. Er det noe annet som kan brukes som erstatning for potetmel. Har proteinpulver fra Ketolyse, men vet ikke om den er egnet her?

Har også tenkt å steke noen elgkarbonader og tenkte å bruke 50/50 med elgkjøt og medisterdeig. Noen som har gode oppskrifter på elgkarbonader?

Ginok


#2

Charmtassen sa for siden:

Bakemiksen fra ketolyse.no er bedre smaksmessig enn soyaproteinpulver.
Jeg brukte også egg + en skvett med fløte for å binde det sammen før, men det ble mye bedre etter at jeg fikk bakemiksen.


#3

stinasol sa for siden:

jeg har ladg masse kjøttkaker (med ost i blandt annet) da bruker jeg kjøttdeig,2 egg,3 ss soyamel,og litt fløte,syns de blir gode :)


#4

GINOK sa for siden:

Hvor mye kjøttdeig bruker du da, halvkilo omtrent eller?

Er bakemiks fra Ketolyse.no det samme som soyamel?

Ginok


#5

Anne sa for siden:

Denne oppskriften bruker jeg på elgkarbonader
forum.lavkarbo.no/showthread.php?t=2256&highlight=%2Aelgkarbonader%2A
og det går fint an å steke de uten mel" av noe slag...egg er helt fint bindemiddel....jeg steker mye karbonader uten noen form for mel, bare fløte og egg. Kna inn saltet først det og binder deigen litt bedre.....


#6

stinasol sa for siden:

ja en pakke på 400 g er det vel,soyamel og protein er vel ikke helt det samme,er en del som syns smaken på protein er bedre enn melet,men vet ikke om det er noen andre enn meg og tess81 som har smakt det melet her inne (som vi bruker) for den er det kun 3,1 karbo i pr 100 g og de typene som er nevnt her(i forskjellige tråder)er det mye mer karbo i...merket er iallefal spielbergh og fåes kjøpt på helsekosten i 250 g pakker til 27 kr..jeg lager kjempegod pizza bunn med dette melet også:)


#7

Georgine sa for siden:

Ettersom min søster er jeger har jeg frysen full av elgkjøtt.. Når jeg lager elgkarbonader tar jeg bare pepper, litt salt og ett egg per kilo kjøtt. Knar de lit god sammen og freser de først på sterk varme til de blir brune, ettersteker en god stund under lokk på veldig lav varme.

De blir faste og fine og smaker akkurat slik de skal :D


#8

Charmtassen sa for siden:

Nei. Det finnes både soyamel og soyaproteinpulver, og i tillegg har www.ketolyse.no til salgs noe som heter bakemiks. Det er en del som reagerer på soyasmaken i soyamelet og proteinpulveret, mens bakemiksen er mye mer nøytralt enn dette.

I tillegg så pleier jeg å ha i litt finhakket stangselleri, paprika og/eller løk for å gi karbonadene mer smak. Da blir de litt løse i konsistensen igjen, men de blir såååååå kjempegode på smak ;)


#9

Gamlekona sa for siden:

Kan jeg bruke sojamel til en som ikke tåler gluten?


#10

Yonah sa for siden:

Det må du spørre vedkommende om.

Noen som ikke tåler gluten kan også reagere på soya, ikke uvanlig.

Har du fiberhusk eller kokosmel, så funker det fint med 1ss av en av de i en pakke med kjøttdeig til kjøttkaker.


#11

Photobscura sa for siden:

Gamlekona: Jeg bruker ca ett egg pr 500 gram kjøttdeig, og en skvett farris (mest fordi det gjør dem saftigere), kanskje fiberhusk, men det er ikke kjeeempenødvendig. Lar farsen stå minst en time i kjøleskapet til den er seig og god. Blir ganske så faste synes jeg, har aldri fått klager på elgkakene mine i hvert fall! :D
Ellers, dersom vedkommende ikke spiser lavkarbo, kan du jo bare bruke potetmel eller noe sånt. Det er jo ikke gluten i det.


#12

væren85 sa for siden:

Hei jeg bruker egg og litt fiberhusk .. funker veldig fint :)


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.