...skal jeg da satse på Lindberg/Atkins vedlikehold?
Jeg sitter her og leser, og trur snart jeg har totalforvirret meg sjøl!:confused:
Og jeg tror jeg har gjort samme feilen, som jeg har lest andre har gjort;
-jeg varierer mellom mengde karb`er, og mengde fett....og har ikke vært max obs på at når karbantallet går opp, må fettmengden gå ned....
Jeg spiser dog ikke MYE karb, men be meg ikke telle...:(
(Oki..rask hoderegning sier at jeg nok ligger mellom 70-100 gr karber pr.dag)
Jeg eter IKKE sukker, IKKE brød/mel, IKKE poteter, IKKE pasta/ris, ikke bananer, druer, etc....
Men, er dert kun når man er i ketose, at man skal spise "større mengder" fett?
Er f.ex mct bortkasta, om man ikke er i ketose? Skal jeg holde meg unna rømme, smør og fete oster? Er det MAGERT som gjelder da?
Anyone?:confused:
Ps. Jeg er 74 kg (0g av og til 73 kilo!:) ) og vil ned til 67-69...
Ja, Lindberg/Atkins vedlikehold høres helt riktig ut.
Men ligg unna lett produkter og konsentrer deg heller om å spise det gode fettet ! Spis rømme og fete oster, for alle del, - men begrens det noe. Du har helt rett i at du må velge om du vil følge et kosthold med mindre fett og mer karbohydrater, eller færre karbohydrater og mer fett og protein. Velger du det siste, så kan du tillate deg mer fett i kosten. Fettet bør helst komme fra flere ulike kilder, særlig fra nøtter, frø, avokado, olivenolje og rapsolje, men gjerne også fra kokosfett som Cocosa. Når du kutter i fett er det best å kutte på meieriprodukter som rømme, kremfløte etc. Og det er bedre å spise mindre av dem enn å gå over til lett produkter !
[color=purple][/color]
Kan virkelig anbefale Fedons nyeste bok "Fedons metode". Det er en oppdatert versjon av hans tidligere Kost i balanse. :D
Unnskyld at jeg blander meg inn i diskusjonen, men jeg lurer litt på en ting. Er det pga tilsatte søtstoffer at du ikke anbefaler lettprodukter? Jeg spiser endel lettere hvitost og Sans yougurt? (min diett ligner mest på Lindbergs bortsett fra at jeg "jukser" med Ingers rugbrød)
Nei, det har ikke noe med søtstoff å gjøre. Sans youghurt er forresten helt OK den. Det er flere årsaker til at jeg ikke anbefaler "lette" meieriprodukter, bl.a. at det generelt sett er mer karber i dem (og da mener jeg de fettfrie alså). Ved å fjerne fettet blir det mer tilsetning/karber (og det er dessverre ikke alltid sukkerfritt heller, - da kalorinivået enten er det samme eller stiger). Man blir mettere av vanlig produkter i forhold til "lette" og de vanlige smaker også bedre. Det er totalt sett sunnere å spise litt fete produkter enn å spise mye "lett" om du skjønner hva jeg mener.
[color=purple][/color]
Til og med Lindberg har etter hva jeg har oppfattet/forstått begrenset sin anbefaling av slike. Han anbefaler vanlig Biola mild naturell yoghurt, Tine cottage cheese, Tine yoghurt mild, Tine yoghurt naturell, Tine ORIGINAL Kesam bl.a. Av lettproduktene anbefaler han Biola naturell syrnet lettmelk og Yoplait sine 0.1 % yoghurter med bær og frukt, - de som er søtet med fruktose.
Begge deler. Alt under 150-160 karber er å betrakte som lavkarbo ! :D
[color=#800080][/color]
(Lavkarbo er pr definisjon et kosthold med max 40 energi % karbohydrater - har jeg lest etsted.
Hvis f.eks. Atkins med 20 kaber vil si 5 energi % (det pleier å stemme ganske bra) vil det si at rundt 160 karber pr dag fremdeles er lavkarbo kosthold)
Nei, du behøver ikke være forsiktig. Du skal bare ikke fråtse i fett. Du bør holde deg mer til fettkilder som nøtter, frø, avokado, olivenolje og rapsolje, men gjerne også fra kokosfett som Cocosa, -og litt mindre mengder av meierifett som fløte og rømme. Syrnede melkeprodukter er de beste i denne sammenhengen.
Det er først når du kommer oppi rundt 300 gram karber pr dag (såkalt "normalt" orske kosthold med daglige doser av brød, sukker, poteter ris og pasta du må være forsiktig med fettet... (er det jeg har lært og min erfaring).
Tusen takk igjen, Nille! Du er en utømmelig kilde til inspirasjon og kunnskap, virker det som. Svært glad for at du tar deg tia til oss "grønnskollinger"!;)
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.