Denne laget jeg en dag jeg hadde mye blomkål/brokkoli-mos til overs.
Fres hakket løk i gryte, sammen med 1 ts krystet hvitløk, tilsett hakket sopp og la det frese litt til. Ha oppi kjøttdeigen. Ha oppi 1 ts chilipasta, 1 buljongterning (jeg brukte den med hvitløk og persille), salt og pepper.
Når kjøttdeigen var ferdigstekt hadde jeg oppi en raspet gulrot, en boks hakkede tomater, 1 dæsj tomatpure og noen skjeer med rømme. Krydret litt mer med chilipulver og basilikum og lot det stå og småputre et kvarters tid, mens jeg raspet ost og lagde salat til å ha ved siden av.
Legg mosen i en ildfast formen. Kjøttfyllet oppå og masse ost på toppen.
I ovnen på 200 grader i ca 20 minutt, til osten er smeltet.
Chilipasta får du kjøpt på Meny, Ultra osv.
Står gjerne sammen med krydder eller der hvor f.eks taco osv er.
Samme glass som pesto, currypasta osv.
Kan minne om chilisaus, men har tykkere kosistens.
Gjør virkelig susen i maten. Nydelig til kylling og laks også.
Har ikke sjekket karboinnholdet, men det er hvertfall uten sukker.
Gutten min på snart 4 år liker ikke mammas blomkålmos, men når det ble blandet slik gikk det ned på høykant :D
Legg lakesefilet i ildfast form. Smør chilipasta, hvitløk og pepper over filetene. Legg litt paprika, løk, sopp oppå. Brokkoli rundt langs sidene.
Hell over en skvett fløte og ost på toppen.
Gratineres i ovnen ca 30 min, 200 grader, til fisken er stekt og osten smelten Velbekommen :D
Det er blomkålmosen som Iset la ut en gang på PK. Den med fetaost, hvitløk og smør, men jeg bruker philost i stedet. Og så koker jeg både blomkål og brokkoli, for forandringens skyld ;)
Jeg elsker smeltet ost :)
Og så er det så praktisk med form, kan gjøre alt klart og så gjør det seg selv og bare slenge inn i ovnen når man kommer hjem fra jobb :D
denne var helt sinnsykt god, jeg hadde masse chilli og hvitløk oppi, gikk rundt å stinket etterpå. fikk ikke så mange kyss av sambo. men men . det var verdt det :D
nja litt, 2 av hoved ingrediensene er jo d samme :D ska ha til frokost idag. gleder meg. når jeg atter en gang forteller mor å far hva slags "middag" jeg har til frokost, så ler de og rister på hodet , hehe :lol:
Ville ha "holdt meg unna" raspet gulrot og tomatpurè...
men du kan jo mixe litt med retten...:)
Et tips er å studere karb.tabellen...:rolleyes:
[size=3][/size]
Lykke til videre!
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.