< Tilbake til oversikten

Kjøttboller med oliven og feta

#1

Enid sa for siden:

Fant denne, ser sinnsykt god ut! Vet ikke om den ligger her fra før, men jeg slenger den inn:

Finhakket løk, karbonadedeig, finhakkede oliven, "knust" fetaost, persille, oregano, salt, chili, pepper, hvitløk. Mos sammen med hendene og lag kjøttboller som du steker på bakepapir i ovnen, eller i olje i stekepannen. Hvor lenge og på hvilken varme står det ikke, men regner med det er som vanlige kjøttboller.

Serveres med salsa, tatziki og salat.


#2

Huldr sa for siden:

Åh, den må prøves ... :hungry:

Jeg pleier å lage kjøttboller med fersk oregano og mye grovhakket hvitløk, og de er høyt elsket av vennene mine - med fetaost, oliven og andre godsaker i må det da bli helt knall ... :sikle:


#3

Nille sa for siden:

Det ligner veldig på Karen B´s oppskrift (Low Carb Gourmet). Jeg må oversette den med Norske "verdier" for det er copyright

Det betyr 14 netto karber i følge Karen. Skal poste oppskrift på kryddermixen også, men er på vei ut akkurat nå.


#4

Nille sa for siden:

TABIL KRYDDERMIX

  • 1 1/2 ss karve (hel) (kan også bruke cumin, ligner på karve)

  • 1/4 kopp koriander frø (hele)

  • 2 tørkede røde chilierAlt ristes først i panne, avkjøles og males til grovt "pulver" i hurtigmixer eller kvern. Jeg bruker en gammel kaffekvern - det har ikke blitt malt kaffe i den på 70 år, så det blir ikke kaffesmak !

Deilig i disse kjøttbollene !

Sammen med kjøttbollene pleier jeg også å lage:

ENKEL TOMATSAUS
(ca. 1 1/2 kopp ferdig saus)

2 ss extra virgin olivenolje
1/4 kopp finhakket løk
2 bokser hermetiske tomater - avrent og finhakket
maldonsalt (havsalt) og nykvernet pepper

Varm oljen i tykkbunnet kjele, legg i løk og la den surre til blank. Ha oppi tomatene og surr på svak varme til sausen har kokt noe inn/tyknet og oljen flyter til toppen. Krydre etter smak.

  • Total: 327 kalorier

  • Fett: 28 gram

  • Nettokarber: 16 gram

  • Protein: 4 gram


#5

Huldr sa for siden:

Så flott, Nille! :blomster: Jeg har akkurat begynt å tenke på å lage egne krydderblandinger (for å slippe msg), så dette var helt supert! :)


#6

Millsi sa for siden:

Drar frem en gammel tråd jeg,men lurer på om man kan bruke sort oliven i de kjøttbollene med klammekjøttdeig? Og MÅ man ha persille? Tenkte å lage de i kveld,men har ikke persille :(

Oppskriften ser nyydelig ut!


#7

Smula sa for siden:

Å dæsken... ! Når jeg får kicka forkjølelsen og fått smaken tilbake, står disse øverst på menyen! :p


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.