Photobscura sa for siden:
særripst. folkens; dette er himmelsk, og kan funke både som frokost, lunsj, mellommåltid og kvelds. ja, festmat sågar!
JORUNS MONGOGODE TUNFISKSALAT:
Ingredienser:
1 boks tunfisk i olje
1 liten bunt vårløk
2 fedd hvitløk, knust
2 dl rømme
1 ss dijonsennep, eller mer
1 ts grovmalt svart pepper, eller mer
1/2 ts nymalt koriander, eller mer
ev. litt friske urter, for eksempel merian
Tilberedning:
Hell mesteparten av oljen fra tunfiskboksen over i en liten bolle eller et glass. Fjern den øverste, ofte litt visne delen av vårløken og hakk resten. Bland tunfisk, vårløk, hvitløk, rømme, sennep, pepper, koriander og eventuelt litt urter. Smak til med mer sennep og krydder. Vil du ha tunfisksalaten litt tynnere i konsistensen, ha i litt av oljen fra boksen. Dette gir også god smak. Nytes høylytt.:)