Kristian sa for siden:
www.mozon.no/vekt_og_kosthold/andre_saker/gr_nnsaks_hat_i_genene
Ikke det at jeg syns det var så interisankt at smaken ligger i genene, noen liker grønnsaker og andre ikke, sånn er det bare. Det jeg syntes var interisankt var dette;
Jod er nøkkelordet i forskningen. Jod finnes blant annet i sjømat og enkelte grønnsaker og blir bearbeidet i skjoldbruskkjertelen. Stoffet er svært viktig for vekst-, mental- og seksualutvikling .
Kjemikaliet som lager den bitre smaken i grønnsaker, hindrer joden i å arbeide ordentlig i kroppen.
Personer som bor i områder med lavt jodnivå, kan derfor ha utviklet en motvilje mot mat som hindrer dem i å få brukt den lille joden kroppen har. Derav hatet mot grønnsaker. Sitat slutt.
Jod er jo viktig for stoffskiftet og grønnsaker hemmer dette. Og stoffskiftet er viktig for forbrenning og vektnedgang. Kanskje derfor Skaldeman ikke kan spise grønnsaker når han vil ned i vekt...At Skaldeman hadde for lite Jod i kroppen....?