< Tilbake til oversikten

Hva er julemenyen deres?

#1

Summer sa for siden:

Vi spiste pinnekjøtt med kålrabistappe og ribbefett på julaften, i dag blir det oksestek (hos svigermor som jeg ikke kan spise), og i morgen (2.dag) blir det kalkun.

På nyttårsaften er det (selvfølgelig) pinnekjøtt igjen (gleder meg!).


#2

Aline sa for siden:

Vi hadde ribbe, medisterkaker og julepølse med deeeeeeeeeeilig saus laget av mamma :D

Min vri på årets julemat var brokkoli og blomkålstappr (lysegrønn :D) Og suuupergod!

nam!


#3

Summer sa for siden:

Resten av julen da Aline?


#4

Agurk sa for siden:

Jeg spiste ribbe, kålstappe og ribbefett på julaften. Er kålstappe ok?


#5

Aline sa for siden:

Idag ble det julefrokost hos onkel og gjengen. Tilmiddag lagde jeg en modifisert siljes pølseform... brokkoli/blomkålstappe og medisterkaker :D

imorgen, pinnekjøtt hos tante. så blir det noen dager med normal mat. og på nyttårsaften ...: kalkun og fløtegratinerte poteter og brokkoli og lignende :D


#6

Summer sa for siden:

Selvsagt er det ok, det er en grønnsak. Det er kun på Atkins induksjon (og ketolyse?) man må tenke så mye på slikt.

#7

Mila sa for siden:

Julaften ble det såklart pinnekjøtt (siste 1/2 potet, 2 "pinner" med kjøtt og 1 lefse ) ingenting dessert eller noe, null kaker :) spiste 2 klementiner bare før åpning av pakker :) I dag var jeg, kjæresten, søstrera til kjæresten å typen hennes å spiste hos foreldrene hans. Koselig det :) Med en liten pelsdott av en pusunge klatrende i juletre for å leke med kulene :) ble sittende i treet lenge den (plasttre).
Å i mårra skal jeg å kjæresten hjem til mine foreldre å spise ribbe, for så å ut på fest:D glede seg
Nyttår vet jeg ikke..for vi skal ut her, hos noen av kjæresten sine venner, skummelt.. kjenner ingen.. men overlever vel :)


#8

Agurk sa for siden:

Takk for svar! Jeg er litt kunnskapsløs enda. :o

#9

Lemen sa for siden:

På julafta var vi 8 stk hos systra mi til pinnekjøtmiddag (+ kålrabistappe, poteter, ribbefett, morrpølse, rødkål og surkål. I dag har vi vore 13 stk hos foreldra mine til svineribbe og i morgon trur eg det blir lasagne hos foreldra min. Elles brukar vi å ha ein dag med fisk og ein med raspeball i romjula, fortsatt heime hos mor og far. Nyårsafta er det pinnekjøt igjen, og nyårsdag er det mest sannsynleg svinesteik. Begge desse dagane er vi som regel flest mulig samla hos foreldra mine. Viss vi er alle syskjen m/fam. så er vi 17 stk, men trur ikkje vi greier å samle alle til middag på ein gong i år. :)


#10

Nille sa for siden:

Julaften til lunch lagde jeg rekesalat med egg, for naboen (som har fiskebutikk) avleverte 2 kilo lille julaften. Det ble to skiver med nøttebrød og et lass rekesalat til brunch. Om kvelden spiste jeg svinestek, en liten potet, litt hjemmelaget surkål og brun saus. "Noen" hadde glemt å lage grønnsaker til meg (:mad:) og bare kjøtt og saus så litt teit ut. Og selv etter et par Sarah før vi dro var jeg jo litt sulten da. Til dessert riskrem. Litt mer riskrem enn jeg hadde godt av. Og det fikk jeg betale for. Lå våken halve natta. Kvalm og uvell, slik jeg blir av potet og ris.....:rolleyes:

Idag trente jeg før frokost/lunch og spiste så mozzarella/tomat/basilikum salat + 2 skiver juleskinke med tapenade på. I kveld ble det helstekt indrefilet med stekt løk, grønn salat, waldorf salat og deilig soppsaus. En skje med hermetisk frukt med flere skjeer krem på. Hjemmelagde Sarah Berhard og hjemmelagte marsipan.

I morgen blir det røkelaks og eggerøre + brokkoli til lunch og hjemmelagte juleskinke med frisk asparges + en eller annen form for saus til middag.

Onsdag blir det salat på jobb (med enten kylling eller krepsehaler) og
middag hos mor om kvelden. De vil ikke si hva vi får, men jeg tror det blir ribbe, for de hadde pinnekjøtt julaften. De er Lindbergere begge to, så regner med at det blir bra.


#11

jeef-micro sa for siden:

  • julaften: svineribbe, med 1/2 potet, masse grønnsaker, rødkål og saus pluss mammas hjemmelagde karamellpudding til dessert, som er langt fra lavkarbo, men som er det beste i hele verden, så jeg spiste litt allikavell. En sara bernhard og to polkagriser på kvelden

*1.juledag: Engelsk julemat, med kalkun, mash (som jeg ikke spiste) , roast potatoes(en bit) , rosenkål, grønnsaker, sossiser, devils on horseback, bacon, gravy. og så klart christmass pudding med rumbutter til dessert

*2.juledag: kokt kveite med grønnsaker og sikkert 1/2 potet til

*3 juledag blir det kylling, for da bestemmer jeg...


#12

anni71 sa for siden:

Det ble kalkun,rosenkål,gulrøtter og hjemmelaget surkål,poteter og hjemmelaget saus.


#13

Gamla sa for siden:

Julaften iår ble det ribbe, medisterkake og julepølse, med kålrabistappe og surkål (poteter de som spise det).:)


#14

Nena sa for siden:

Hjemmelaget pinnekjøtt (ikke kuttet opp i småbiter, men lange ribben - viktig for min mann fra Vestlandet:D , må ha stooor gryte...), spesialinnkjøpt vossakorv fa Bergen, kålrabistappe, potet for de som vil, og så blomkål/fetaoststappe til meg.. multer m/fløte til dessert.


#15

Karin sa for siden:

Ble litt satt ut jeg nå Nena - pinnekjøtt IKKE KUTTET OPP I SMÅBITER? Kan man kutte opp pinnekjøtt i småbiter da? Har jeg jammen meg aldri hørt om. Er det Mydland som gjør sånne skrekkelige utradisjonelle ting?

Men pinnekjøtt her også ja. Vi bruker røkt. Og kålrabistappe, mandelpotet til de som spiser sånt. Multer med fløte til dessert, som det høver seg en tromsøjente.

Første juledag bakt ørret med basilikum, med agurksalat (min var lagd med splenda) og salat og rømme.

Andre juledag svineribbe, de andre fikk kjøpt surkål, jeg har hjemmelagd med splenda. (De andre tror nemlig det smaker feil med mat med splenda, derfor nekter de å spise det.)

Så blir det litt sånn vanlig mat innimellom, men nyttårsaften er vi hos min søster og får kalkun. Mange lavkarbere, noen som ikke tåler melk, noen som ikke tåler laktose, noen som ikke vil ha kunstig søtstoff - dermed er kaker vanskelig, men jeg lager nok en lavkarbo-brownie og tar med. Så får de spise som vil.


#16

Nena sa for siden:

Mesteparten av pinnekjøttet her omkring er sagd opp i små, merkelige biter - sambo tåler ikke sånt med beinfliser i... så dermed blir det hjemmelaget eller hele sider som deles behørig opp med stor, kraftig kniv:D - tradisjoner er spesielt viktige når det gjelder julematen!

I morgen blir det kalkun med tradisjonelt tilbehør hos svigerinne og svoger, mesteparten av maten er lavkarbovennlig så det går nok bra. Skal være sjåfør så jeg holder meg til vann, får heller ta meg et glass når jeg kommer hjem igjen... 1. nyttårsdag er det stor lunsj hos svigermor, så det er best at formen er sånn noenlunde god!


#17

Karin sa for siden:

[quote=Nena;223844]Mesteparten av pinnekjøttet her omkring er sagd opp i små, merkelige biter - sambo tåler ikke sånt med beinfliser i... så dermed blir det hjemmelaget eller hele sider som deles behørig opp med stor, kraftig kniv:D - tradisjoner er spesielt viktige når det gjelder julematen!

Underlig da. Vel, Det SKAL være hele sider, som man enten skjærer opp selv (vi har egen sag til det) eller får slakteren/forretningen til å skjære opp.

Jul ER jo tradisjon. Tar du bort tradisjonene, så tar du bort følelsen av jul. En kollega av meg tok med seg mann og to barn i tenårene og feiret jul i Praha. Jeg er veldig nysgjerrig på hva de fikk ut av det. . . Jeg skjønner behovet for å gjøre noe annet, men julen er liksom noe "hellig" - unnskyld uttrykket, får jeg vel si. . . Siden jeg ikke har noen greie på den kristne delen av det.


#18

Karin sa for siden:

Oy, du, forresten, hva mener du med HJEMMELAGET???

Du kan jo liksom ikke lage pinnekjøtt hjemme, vel???

(Rull, ja. Sylte, ja. Saltkjøttlår (bergensk kokelår), ja. Skinke, ja. Men pinnekjøtt???)


#19

Nena sa for siden:

Pinnekjøtt kan man utmerket godt lage hjemme! Salter det noen dager i stoor balje med grovsalt, deretter henger det kjølig og luftig helt til det skal brukes! Men det forutsetter jo selvsagt at man har et sted å henge det - gjerne et loft.. hos meg er temperaturen så lav at jeg ikke har problemer verken med pinnekjøtt eller fenalår :D . Har alltid fått vellykket produkt, fenalår kjøper jeg aldri for jeg synes de er totalt ødelagt av saltinnsprøyting. Saltes kjøttet med grovsalt blir det akkurat passe:sikle:!


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.