< Tilbake til oversikten

Nesle

#1

guro sa for siden:

Nesle

Neslen inneholder blant annet vitamin C, jern, og karoten og har høyere næringsinnhold en spinat. Vitamin og næringsinnholdet er på sitt høyeste om våren og fram mot midtsommer.

Neslen ble tidligere brukt som middel for å drive ut giftstoffer av fordøyelsessystemet og gi balanse i kroppen.

Bruk hansker og plukk de fineste skuddene, og friske blader av brennesle. Legg neslen i kaldt vann, slik at de vaskes rene. Kok opp lettsaltet vann, legg neslene oppi og la trekke i ca 5 minutter. Slå av vannet (ta vare på det til suppe) og legg neslene over i isvann. Nå kan de hakkes, eller kjøres i foodprosessor før de brukes. De forvellede neslene kan også fryses.

Neslepesto

· 100 g nesle
· 1 fedd hvitløk
· 40 g pinje eller solsikke kjerner
· 20 reven parmesan
· 4 g salt
hakkes med stavmikser. Spe gradvis med
· 2 dl olivenolje
og smak til med
· salt og pepper

Server til en stekt laksefilet for eksempel.

Kremet nesle (6-7)

Sviss
· 2 finkuttede sjalottløk
blanke i
· smør.
Tilsett
· 1 l fløte
Og kok inn til den begynner tykne. Smak til med
· salt og pepper
· hønsebuljong
Tilsett så
· hakkede nesler
i ønsket mengde, etter smak. Du kan jevne sausen om du synes den blir tynn.

Server til et fint stykke stekt kjøtt eller fisk, med asparges og bakte småtomater.
[font=Comic Sans MS][/font]
Neslesuppen er her:

forum.lavkarbo.no/showthread.php?t=4949&highlight=neslesuppe


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.