Eple, Ingrid Marie, rå
Alle matvarer » Poteter, grønnsaker, frukt og bær » Frukt og bær » Frukt og bær, rå/fersk
Næringsinnhold
Næringstoff | Verdi | Ref |
---|---|---|
Spiselig del (edible portion) |
91% | 280 |
Vann (water (moisture)) |
87g | 400f |
Kilojoule (energy, total metabolisable) |
210kJ | 61a |
Kilokalorier (energy, total metabolisable) |
49kcal | 61b |
Fett (fat, total (total lipid)) |
0,050g | 400f |
Mettede fettsyrer (fatty acids, total saturated fatty acids) |
0,0g | 400f |
C12:0 (fatty acids) |
0,0g | 400f |
C14:0 (fatty acids) |
0,0g | 400f |
C16:0 (fatty acids) |
0,0g | 400f |
C18:0 (fatty acids) |
0,0g | 400f |
Trans-umettede fettsyrer (fatty acids, total trans) |
0,0g | 20 |
Cis-enumettede fettsyrer (fatty acids, total monounsaturated cis) |
0,0g | 400f |
C16:1 sum (fatty acids) |
0,0g | 400f |
C18:1 sum (fatty acids, total monounsaturated cis) |
0,0g | 400f |
Cis-flerumettede fettsyrer (fatty acids, total poly unsaturated cis) |
0,0g | 400f |
C18:2n-6 (fatty acids) |
0,0g | 400f |
C18:3n-3 (fatty acids) |
0,0g | 400f |
C20:3n-3 (fatty acids) |
0,0g | 20 |
C20:3n-6 (fatty acids) |
0,0g | 20 |
C20:4n-3 (fatty acids) |
0,0g | 400f |
C20:4n-6 (fatty acids) |
0,0g | 400f |
C20:5n-3 (EPA) (fatty acids) |
0,0g | 400f |
C22:5n-3 (DPA) (fatty acids) |
0,0g | 400f |
C22:6n-3 (DHA) (fatty acids) |
0,0g | 400f |
Omega-3 (fatty acids, total cis n-3) |
0,0g | 20 |
Omega-6 (fatty acids, total cis n-6) |
0,0g | 20 |
Kolesterol (cholesterol) |
0,0mg | 400f |
Karbohydrat (carbohydrate) |
11g | 400f |
Stivelse (starch, total) |
0,40g | 606 |
Mono- og disakkarider (sugars, total) |
10g | 400f |
Sukker, tilsatt (sugar, added) |
0,0g | 20 |
Kostfiber (fibre, total dietary) |
2,2g | 400f |
Protein (protein, total) |
0,0g | 400f |
Salt (salt) |
0,0g | 83 |
Alkohol (alcohol) |
0,0g | 20 |
Vitamin A (vitamin A; retinol equiv) |
1,3RAE | 85 |
Retinol (retinol (preformed vitamin A)) |
0,0µg | 400f |
Beta-karoten (beta-carotene) |
16µg | 400f |
Vitamin D (vitamin D) |
0,0µg | 50 |
Vitamin E (vitamin E; a-tocoph equiv) |
0,42alfa-TE | 400f |
Tiamin (thiamin) |
0,010mg | 400f |
Riboflavin (riboflavin) |
0,010mg | 400f |
Niacin (niacin, preformed) |
0,11mg | 400f |
Vitamin B6 (vitamin B6, total) |
0,050mg | 400f |
Folat (folate, total) |
1,9µg | 400f |
Vitamin B12 (vitamin B12) |
0,0µg | 50 |
Vitamin C (vitamin C (ascorbic acid)) |
4,8mg | 400f |
Kalsium (calcium) |
2,2mg | 400f |
Jern (iron, total) |
0,11mg | 400f |
Natrium (sodium) |
0,0mg | 400f |
Kalium (potassium) |
68mg | 400f |
Magnesium (magnesium) |
3,5mg | 400f |
Sink (zinc) |
0,030mg | 400f |
Selen (selenium) |
0,0µg | 400f |
Kopper (copper) |
0,030mg | 606 |
Fosfor (phosphorus) |
6,3mg | 400f |
Jod (iodine) |
2,0µg | 325 |
Kategorisering
LanguaL klassifisering:
- A0143
- Fruit or fruit product (US CFR)
- A0833
- Fruit or fruit product (EUROFIR)
- B1245
- Apple
- C0139
- Fruit, peel present, core, pit or seed removed
- E0150
- Whole, natural shape
- F0003
- Not heat-treated
- G0003
- Cooking method not applicable
- H0003
- No treatment applied
- J0001
- Preservation method not known
- K0003
- No packing medium used
- M0001
- Container or wrapping not known
- N0001
- Food contact surface not known
- P0024
- Human consumer, no age specification
Referanser
- 20
- Vurdert verdi.
- 50
- Vurdert som naturlig forekommende nullverdi, ikke analysert.
- 61a
- Beregnet verdi for energi med følgende faktorer for hhv protein 17, fett 37, karbohydrat 17, kostfiber 8 og alkohol 29 kJ/g.
- 61b
- Beregnet verdi for energi med følgende faktorer for hhv protein 4, fett 9, karbohydrat 4, kostfiber 2 og alkohol 7 kcal/g.
- 65
- Beregnet som summen av preformert niacin (varierer avhengig av matvaregruppe) og niacinaktivitet fra tryptofan.
- 83
- Beregnet som innholdet av natrium x 2,5 /1000.
- 85
- Beregnet som summen av retinol + 1/12 betakaroten.
- 280
- Verdi beregnet fra referanse 200 (1992-1993) og 201 (1993).
- 325
- Universitetet i Oslo (2018). Jodprosjekt 2017-2018.
- 400f
- Livsmedelsverket. Livsmedelsdatabas, versjon 2016.02.17. Nettversjon, http://www7.slv.se/SokNaringsinnehall
- 606
- Öhrvik, V., Engman, J., Grönholm, R., Staffas, A., Sandler, HS,. von Malmborg, A. Grönsaker, svamp och frukt - analys av näringsämnen. [Rapport 3-2016]. Livsmedelsverket, Uppsala, 2016. Nettversjon, http://www.livsmedelsverket.se/globalassets/rapporter/2016/gronsaker-svamp-och-frukt---analys-av-naringsamnen---rapport-3_2016.pdf