Søk i matvaretabellen:

Quinoa, kokt

Alle matvarer » Korn- og bakevarer, frø og nøtter » Nøtter, mandler og frø

Næringsinnhold

Næringstoff Verdi Ref
Spiselig del
(edible portion)
100% 0
Vann
(water (moisture))
65g 136
Kilojoule
(energy, total metabolisable)
610kJ 61a
Kilokalorier
(energy, total metabolisable)
140kcal 61b
Fett
(fat, total (total lipid))
2,4g 136
Mettede fettsyrer
(fatty acids, total saturated fatty acids)
0,28g 136
C12:0
(fatty acids)
0,0g 460g
C14:0
(fatty acids)
0,0g 460g
C16:0
(fatty acids)
0,17g 460g
C18:0
(fatty acids)
0,011g 460g
Trans-umettede fettsyrer
(fatty acids, total trans)
0,0g 20
Cis-enumettede fettsyrer
(fatty acids, total monounsaturated cis)
0,64g 136
C16:1 sum
(fatty acids)
0,0g 460g
C18:1 sum
(fatty acids, total monounsaturated cis)
0,40g 460g
Cis-flerumettede fettsyrer
(fatty acids, total poly unsaturated cis)
1,3g 136
C18:2n-6
(fatty acids)
0,85g 460g
C18:3n-3
(fatty acids)
0,074g 460g
C20:3n-3
(fatty acids)
0,0g 460g
C20:3n-6
(fatty acids)
0,0g 460g
C20:4n-3
(fatty acids)
0,0013g 460g
C20:4n-6
(fatty acids)
0,0013g 460g
C20:5n-3 (EPA)
(fatty acids)
0,0g 460g
C22:5n-3 (DPA)
(fatty acids)
0,0g 460g
C22:6n-3 (DHA)
(fatty acids)
0,013g 460g
Omega-3
(fatty acids, total cis n-3)
0,089g 73f
Omega-6
(fatty acids, total cis n-6)
0,85g 74f
Kolesterol
(cholesterol)
0,0mg 136
Karbohydrat
(carbohydrate)
23g 80
Stivelse
(starch, total)
21g 136
Mono- og disakkarider
(sugars, total)
2,4g 136
Sukker, tilsatt
(sugar, added)
0,0g 20
Kostfiber
(fibre, total dietary)
2,8g 136
Protein
(protein, total)
5,7g 136
Salt
(salt)
0,0050g 83
Alkohol
(alcohol)
0,0g 20
Vitamin A
(vitamin A; retinol equiv)
0,27RAE 85
Retinol
(retinol (preformed vitamin A))
0,0µg 20
Beta-karoten
(beta-carotene)
3,2µg 136
Vitamin D
(vitamin D)
0,0µg 20
Vitamin E
(vitamin E; a-tocoph equiv)
0,96alfa-TE 136
Tiamin
(thiamin)
0,14mg 136
Riboflavin
(riboflavin)
0,13mg 136
Niacin
(niacin, preformed)
0,60mg 136
Vitamin B6
(vitamin B6, total)
0,20mg 136
Folat
(folate, total)
74µg 136
Vitamin B12
(vitamin B12)
0,0µg 20
Vitamin C
(vitamin C (ascorbic acid))
0,0mg 20
Kalsium
(calcium)
19mg 136
Jern
(iron, total)
1,8mg 136
Natrium
(sodium)
2,0mg 136
Kalium
(potassium)
230mg 136
Magnesium
(magnesium)
79mg 136
Sink
(zinc)
1,2mg 136
Selen
(selenium)
3,2µg 136
Kopper
(copper)
0,24mg 136
Fosfor
(phosphorus)
180mg 136
Jod
(iodine)
0,60µg 325

Kategorisering

LanguaL klassifisering:

A0125
Grain or starch product (US CFR)
A0814
Rice or other grain (EUROFIR)
B2027
Quinoa
C0155
Seed
E0150
Whole, natural shape
F0014
Fully heat-treated
G0012
Cooked by moist heat
H0259
Rehydrated
J0001
Preservation method not known
K0003
No packing medium used
M0001
Container or wrapping not known
N0001
Food contact surface not known
P0024
Human consumer, no age specification

Referanser

0
Vurdert som 100 % spiselig (netto).
20
Vurdert verdi.
61a
Beregnet verdi for energi med følgende faktorer for hhv protein 17, fett 37, karbohydrat 17, kostfiber 8 og alkohol 29 kJ/g.
61b
Beregnet verdi for energi med følgende faktorer for hhv protein 4, fett 9, karbohydrat 4, kostfiber 2 og alkohol 7 kcal/g.
65
Beregnet som summen av preformert niacin (varierer avhengig av matvaregruppe) og niacinaktivitet fra tryptofan.
73f
Beregnet sum av omega-3-fettsyrer fra referanse 460g: U.S. Department of Agriculture, Agricultural Research Service. USDA National Nutrient Database for Standard Reference, versjon 28 (2015). Nutrient Data Laboratory Home Page, http://www.ars.usda.gov/ba/bhnrc/ndl
74f
Beregnet sum av omega-6-fettsyrer fra referanse 460g: U.S. Department of Agriculture, Agricultural Research Service. USDA National Nutrient Database for Standard Reference, versjon 28 (2015). Nutrient Data Laboratory Home Page, http://www.ars.usda.gov/ba/bhnrc/ndl
80
Beregnet ut fra summering av mono-/disakkarider og stivelse.
83
Beregnet som innholdet av natrium x 2,5 /1000.
85
Beregnet som summen av retinol + 1/12 betakaroten.
136
Beregnet verdi fra intern oppskrift (til Matvaretabellen 2016).
325
Universitetet i Oslo (2018). Jodprosjekt 2017-2018.
460g
U.S. Department of Agriculture, Agricultural Research Service. USDA National Nutrient Database for Standard Reference, versjon 28 (2015). Nutrient Data Laboratory Home Page, http://www.ars.usda.gov/ba/bhnrc/ndl

Søk i matvaretabellen: